Oznámení těhotenství kolegyni, která děti mít nemůže ..

Anonymní
21.11.22 09:08

Oznámení těhotenství kolegyni, která děti mít nemůže ..

Ahoj holky, v brzké době se chystám v práci oznámit krásnou novinku, jen narážím na takový problém. Vím a chápu, jak je toto téma citlivé a nechci nikomu ublížit, proto bych prosila o radu, jak oznámit těhotenství v kolektivu, kde jedna z nich mít děti nemůže. Zbytek holek už děti měly, než se poznaly (mají kolem 40 let), tak je to nepotkalo a na téma děti se nebaví. Údajně je s tím smířená, ale nejsem si jistá, jestli to vůbec lze.
Vím, že se tomu nevyhnu, už jen (za chvíli) viditelným pupkem a odchodem na mateřskou, ale teď babo raď :oops:

Prosím anonymně :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10030
21.11.22 09:23

Oznamit normlane celemu teamu, ze jsi tehotna. Nic vic bych nevymyslela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
21.11.22 09:29

Taky bych nic nevymýšlela. Chápu Tvou situaci a jsi hodná, že na ni myslíš. Ale že ona nemůže mít děti, proto se svět nezastaví, životy jiných běží dál. Prostě to oznam a nijak dál to s ní nerozebírej.
Smutné to je, pokud děti chtěla, co si budem… ale to je prostě život, nepotká se s tím poprvé ani naposledy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
21.11.22 09:29

Urcite bych z toho nedelala az takovou vedu, jsi proste tehotna a svet se toci dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36201
21.11.22 09:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky, v brzké době se chystám v práci oznámit krásnou novinku, jen narážím na takový problém. Vím a chápu, jak je toto téma citlivé a nechci nikomu ublížit, proto bych prosila o radu, jak oznámit těhotenství v kolektivu, kde jedna z nich mít děti nemůže. Zbytek holek už děti měly, než se poznaly (mají kolem 40 let), tak je to nepotkalo a na téma děti se nebaví. Údajně je s tím smířená, ale nejsem si jistá, jestli to vůbec lze.
Vím, že se tomu nevyhnu, už jen (za chvíli) viditelným pupkem a odchodem na mateřskou, ale teď babo raď :oops:Prosím anonymně :)

Normálně, jsem těhotná. Termín porodu mám tehdy a tehdy, takže na mateřskou bych chtěla jít XXX.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.11.22 09:52

Normálně to oznam, promiň, ale ty přece za to nemůžeš. Já bych se o své štěstí chtěla podělit. Jestli se urazí, její problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
21.11.22 09:56

Tak pokud mít děti nemůže a zkusili i IVF apod.(a nejde o to, že by je nesměla mít kvůli zdravotnímu stavu),tak furt má možnost adopce, pěstounské péče apod..Takže bych to nebrala úplně tak, že nemůže mít děti a prostě bych to normálně oznámila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
21.11.22 09:59

Myslím, že v tomto případě to máš snazší, než kdyby to byla třeba kamarádka - takhle to můžeš říct nějak hromadně všem. Čímž se vyhneš potenciálnímu trapnému/smutnému/… momentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.11.22 10:03

Já jsem byla přesně v situaci Tvojí kolegyně. Moje kolegyně, se kterou jsem měla kancelář, byla těhotná a u nás to stále nešlo a nešlo. Normálně mi to řekla a já jsem ji to přála, ale samozřejmě jsem se rozbrečela. Ona se mi omlouvala, ale neměla za co se mi omlouvat. Normálně jsme se pak spolu pobavily o jejím těhotenství - já stále s kapesníkem u nosu a očí :lol:
Sice mě to bolelo, když mi to řekla, ale přála jsem jí to. Hlavně jsem byla ráda, že jsem se to dozvěděla, když u toho nikdo jiný nebyl - nikdo jiný mě neviděl u toho brečet. :pankac:
Možná by Tvoje kolegyně také byla ráda, kdyby u toho nikdo další nebyl…
A jinak blahopřeji a ať je vše v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 10:06

Normálně, co naděláš. Dlouho jsem byla v situaci té, co děti mít nemůže a myslela si, že už je to definitivní, pak se stal zázrak, ale to je jiný příběh. Ty za to nemůžeš a ani ona nemůže za to, že ji to třeba trápí, takže pokud třeba potom nebude vyhledávat kontakt s tebou, neber to jako že se urazila, proti ji to bolí a není jí to příjemné, tak to kdyžtak prostě respektuj abys do ní nerýpala zbytečně. Jen bych si v její přítomnosti odpustila nějaké větší rozebírání těhotenství, jako že o pořizování výbavičky a výsledcích ultrazvuků bych si s kolegyněmi pokecala až u toho nebude.

• Citovat
  • Upravit
21.11.22 10:10

Jsi moc milá, že na ni myslíš :kytka: Souhlasím s názory výše, normálně to týmově oznámit je nejlepší řešení.

Když mi bylo něco po dvacítce, měla jsem kolem sebe kolegyně, které do mě neustále valily:
„A kdy budeš mít děti?“
„Až budeš mít děti, tak pochopíš, že…“
„Tomu nemůžeš rozumět, když nemáš děti.“

Tenkrát jsem děti nechtěla a i tak to bylo hrozný a otravný poslouchat. Kdybych ty děti mít nemohla, tak normálně budu denně odcházet s brekem. Myslím, že tvoje kolegyně má štěstí na kolektiv :kytka:

A gratuluji! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.11.22 10:21

Z pozice té, co děti mít dlouho nemohla, doporučuji oznámit buď hromadně, ale tak, aby ona měla možnost odejít to rozdýchat (tj. ne při přípitku na vánočním večírku) nebo někdy o samotě dříve než ostatním. A neboj, my „smířené“ závidíme tak nějak v dobrém a ostatním to těhotenství přejeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.11.22 10:24

@Fiveone one/ Z oznamování bych sice drama nedělala, ale k Vaší poznámce o adopci a pěstounství - mít vlastní dítě fakt není to samé jako adopce či pěstounství, navíc mnohdy to třeba druhý partner odmítá.
Edit: opraveno „nedělala“

Příspěvek upraven 21.11.22 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
21.11.22 10:29
@jezz1e píše:
@Fiveone Z oznamování bych sice drama dělala, ale k Vaší poznámce o adopci a pěstounství - mít vlastní dítě fakt není to samé jako adopce či pěstounství, navíc mnohdy to třeba druhý partner odmítá.

Já vím, že to není stejné a spousta lidí si přeje spíše vlastní a klidně si na něj počká 10 let, ale někdy ani tak dlouhá snaha nepomůže a už moc možností nezbývá, pokud chce někdo dítě. Někdo se smíří s tím, že dítě nikdy mít nebude a někdo začne uvažovat nad pěstounskou péčí, adopcí apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
21.11.22 10:30
@Anonymní píše: Ahoj holky, v brzké době se chystám v práci oznámit krásnou novinku, … Vím, že se tomu nevyhnu … ale teď babo raď …

Ale proč vůbec máš potřebu něco takového cizím lidem oznamovat??? Chovej se jako dospělá, a nebudeš muset řešit tyto pseudo-problémy. Těhotenství oznámíš v pravý čas zaměstnavateli, to je to jediné čemu se nevyhneš.

Příspěvek upraven 21.11.22 v 10:32

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí