Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malákráličice píše:
@My Melody nevis, o cem je rec. Bud rada.
Praveze vim.
@My Melody píše:
Neublizit cim? Ze ji rekne, ze je tehotna? Proc by to melo nekomu ublizovat? Ublizi to jenom tomu, kto deti nemuze mit a zavidi zenam, ktere deti maji. Pokud ta bezdetna neni malej, zavistlivej clovek, tak se nejspis tak nejak normalne lidsky potesi se zakladatelkou, pokud bude videt, jak se zakladatelka z tehotenstvi tesi, nebo ji to bude jedno, ( tehotenstvi cizich lidi vetsina nijak neresi ), ze je zakladatelka tehotna.Příspěvek upraven 21.11.22 v 12:51
Promiň, ale v době, kdy jsem řešila neplodnost, jsem těhotenství kolegyně tak nějak normálně lidsky vořvala, fakt jsem neměla kapacitu se s ní nad tím potěšit…. A závist v tom nebyla, jen naprostá frustrace, zoufalství a připomenutí vlastní neschopnosti počít zdravýho potomka…
@malákráličice píše:
Nejlepsi cast je, ze se kazdy dovtipi sam. Po takovych suskandach kazdy touzi.Ale tak lepsi nez byt pred jednou „cizi kolegyni“ za stredempozornostichtivou. Perla vedle perly.
Jo, to by mě podřízení milovali, kdybych čekala až se někdy na konci šestýho měsíce dovtípí, že jim za chvíli zmizím na mateřskou a oni na to budou sami…. ![]()
Ale měla jsem kolegyni, která k tomu takhle přistoupila. Řekla to vedení a zakázala jim, aby to řekli ostatním. No, tři měsíce tam byla komedie jak blázen, páč to všichni samozřejmě věděli. Tak jsme přehlíželi její zvracení a výmluvy, proč najednou nemůže do kuřácké restaurace, okatě jsme jí naháněli, ať nám jde pomoct s vykládáním kamionu….. ![]()
Na hlavu si tam klepali všichni…,
@Janli píše:
Promiň, ale v době, kdy jsem řešila neplodnost, jsem těhotenství kolegyně tak nějak normálně lidsky vořvala, fakt jsem neměla kapacitu se s ní nad tím potěšit…. A závist v tom nebyla, jen naprostá frustrace, zoufalství a připomenutí vlastní neschopnosti počít zdravýho potomka…
Přesně tak, vůbec nejde o závist ve smyslu nepřání někomu štěstí, ale i když to člověku druhému přeje jak chce, je mu prostě líto, že to také mít nemůže. To je přece úplně normální a lidské se vším, že nepůjdu někomu otloukat o nos to, co já mám a on mít nemůže, aby mu to nebylo víc líto. Ono je mu to líto i tak, ale aby se vyloženě nad sypáním solí do té rány těšil, to bych tedy chtěla vidět. A to přece není jen s otěhotněním. Když ženské uteče chlap, tak jistě že nepřeje ostatním, aby se jim stalo totéž ani nic jiného zlého, ale pobrečí si když vidí zamilovaný pár a asi ji nebudu brát na rande se svým partnerem aby jí bylo do očí, že ona zůstala sama. Když ženská potratí, nebude asi hned chovat miminko kamarádky a těšit se s ní, jaké je to krásné, že kamarádka ho má. Když někdo přijde o práci, je v háji a bez peněz, asi se nebude těšit z toho, jak je hezké že druhému se hrozně daří a jedu na dovču do karibiku.
@Janli píše:
Jo, to by mě podřízení milovali, kdybych čekala až se někdy na konci šestýho měsíce dovtípí, že jim za chvíli zmizím na mateřskou a oni na to budou sami….
Ale měla jsem kolegyni, která k tomu takhle přistoupila. Řekla to vedení a zakázala jim, aby to řekli ostatním. No, tři měsíce tam byla komedie jak blázen, páč to všichni samozřejmě věděli. Tak jsme přehlíželi její zvracení a výmluvy, proč najednou nemůže do kuřácké restaurace, okatě jsme jí naháněli, ať nám jde pomoct s vykládáním kamionu…..
Přesně no, mě vyskočilo břicho až v 7. měsíci. Takže do té doby nepiju protože asi beru setrvale antibiotika, na dovolenou nejedeme protože nevím co, pravidelně k doktorovi chodím že mě to baví a už se těším, jak za půl roku budeme řešit ten nový projekt ![]()
Úplně normálně bych to oznámila. Je to smutné, že mít děti nemůže, ale zase se nemůžeš klepat z její reakce. Prostě bych to oznámila.
Vlastně mě to čeká taky, jsem v kontaktu bývalými kolegyněmi a jedna je taky mít nemůže, ale řeknu to.
@Tala20 píše:
Janli, máš velice zvláštní představu o tom co je to lidská slušnost. Nevidím nic normálního ani slušného oznamovat osobní informaci lidem kterým do toho nic není.Nehledě na to že rostoucí břicho každý rozpozná a dovtípí se sám/sama i bez oznamování. Ale pokud chceš být alespoň na chvíli za každou cenu středem pozornosti cizích lidí, tak to můžeš vidět jinak.
Ale tak přece nevíš, kde pracuje. Já třeba jsem celému týmu teď oznamovala už v patnáctém týdnu, protože pracuju s lidmi a potřebuju předat klienty - není to ze dne na den, potřebujeme se domluvit, kdo si koho vezme, říct to klientům a tak. Takže někde je to prostě potřeba říct.
@Janli píše:
Jo, to by mě podřízení milovali, kdybych čekala až se někdy na konci šestýho měsíce dovtípí, že jim za chvíli zmizím na mateřskou a oni na to budou sami….
Ale měla jsem kolegyni, která k tomu takhle přistoupila. Řekla to vedení a zakázala jim, aby to řekli ostatním. No, tři měsíce tam byla komedie jak blázen, páč to všichni samozřejmě věděli. Tak jsme přehlíželi její zvracení a výmluvy, proč najednou nemůže do kuřácké restaurace, okatě jsme jí naháněli, ať nám jde pomoct s vykládáním kamionu…..
Tak treba mela duvod, proc to nechtela hned rikat vsem. Treba mela za sebou potraty. Pokud to oficialne vsem neoznami, nemusi pak vsem oficialne oznamovat ze to nevyslo a snaset soucitne pohledy. Jasne ze vedeni to rekla driv, kdyz slo o nejake vykladani kamionu. Kolegove kteri se dovtipili si to meli nechat pro sebe a nechovat se jako male deti a naschval ji posilat vykladat kamion nebo zvat do kuracke restaurace.
@hani28 píše:
Tak treba mela duvod, proc to nechtela hned rikat vsem. Treba mela za sebou potraty. Pokud to oficialne vsem neoznami, nemusi pak vsem oficialne oznamovat ze to nevyslo a snaset soucitne pohledy. Jasne ze vedeni to rekla driv, kdyz slo o nejake vykladani kamionu. Kolegove kteri se dovtipili si to meli nechat pro sebe a nechovat se jako male deti a naschval ji posilat vykladat kamion nebo zvat do kuracke restaurace.
Ne, potrat za sebou neměla ani jeden, jen to byla husa, to mi věř….. :mrgreen… Do kuřácké restaurace jsme chodili na obědy tři roky před tím, kamiony taky chodila vykládat, jen aby jí nic neuniklo.
@Janli píše:
Tak to klepání na hlavu je taky perla, spíš to vypovídá o nich, než o ní. Je to její věc, komu to oznámí, asi vás moc nemusela, je to její věc a kolegům se opravdu svěřovat nemusí.
@Serpentini přesně tak. Jak já tohle nesnáším. O dítě se snažíme 5 let a stále to nejde. Nejbližší to chápou a jsou citliví. Ale mám jednu, teď už bývalou kamarádku, která mi radila adopci a pěstounství. A to ve chvíli, kdy mi oznamovala, ze je těhotná. Ať si o tom každý mysli co chce, ale tímhle mě tak dostala, že hlavně proto, už je to bývalá kamarádka. Tudíž naprosto souhlasím, naprosto každého věc a není úplně dobré to v souvislosti s cizi neplodností vytahovat!
Pár bodů pro pochopení situace:
Závěr: Řeknu jim to zároveň a při nejhorším se na mě do odchodu na mateřskou už nepodívá ![]()
Dám vědět, jak to dopadlo ![]()
@Anonymní píše:
Pár bodů pro pochopení situace:
- oznamovat to chci jen na mém oddělení 6 lidí (včetně mě a šéfa)
- jsou to kolegyně se kterýma se běžně zastupujeme, takže máme blízký vztah
- kolegyni je přes 40 a je vdaná, jeden muž ji právě kvůli neplodnosti opustil
- přijde mi naprosto praštěné na hlavu to neříct a dělat, že se nic neděje.. takže názory typu, že to říkat nemusím, že je to nemá co zajímat je zcela z cesty
- nemyslím si, že by mi to nepřála, jen nechci rýpat už do tak hluboké rány a říct to nějak nemístně
- když jedna nová z oddělení pořád mluví o dětech, tak na ní jde vidět, že se ji to neposlouchá dobře
- nečekala jsem, že to pro mě bude tak těžké říct
Závěr: Řeknu jim to zároveň a při nejhorším se na mě do odchodu na mateřskou už nepodívá
Dám vědět, jak to dopadlo
Rozplývat se při každém ultrazvuku nemusíš, ale i před bezdětnou kolegyní netřeba našlapovat jako po minovém poli. Mám bezdětnou kolegyni a nebojím se jí říct, co jsme podnikali se synem nebo jí poslat fotku. Stejně jako se jiné kolegyně rozplývají nad fotkami vnoučat. Pochlubit se přijde občas i jeden hrdý otec. I jako bezdětná a už po dítěti toužící jsem zprávy o dětech nebrala jako osobní útok.
Neublizit cim? Ze ji rekne, ze je tehotna? Proc by to melo nekomu ublizovat? Ublizi to jenom tomu, kto deti nemuze mit a zavidi zenam, ktere deti maji. Pokud ta bezdetna neni malej, zavistlivej clovek, tak se nejspis tak nejak normalne lidsky potesi se zakladatelkou, pokud bude videt, jak se zakladatelka z tehotenstvi tesi, nebo ji to bude jedno, ( tehotenstvi cizich lidi vetsina nijak neresi ), ze je zakladatelka tehotna.
Příspěvek upraven 21.11.22 v 12:51