Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, jsem 10 dnu po extrakci spodnich osmicek. Obe komplikovane a site, takze jsem se nechala radeji uspat. Hojeni prvnich 7 dni probihalo standartne, otok, bolest, na prave strane i modrina. Ale oboje postupne odeznivalo. Brala jsem Nimesil a postupne presla na ibalgin. Cca 8. den jsem zacala pocitovat neprijemnou pachut, jak kdybych se mi z te rany vpravo neco vyplavovalo. Myslela jsem si, ze muze jit o rozpousteni stehu nebo hojivych latek. Taky mi prijde, ze se to vice rozbolelo. Nicmene, dnes je to uz 10. den a pachut stale citim. Rana vypada dobre, otekla nejsem, mam na ni bilo-sedy povlak, akorat stale poboliva a stipe, ale nic, co by se nedalo snest. Kdyz si nedam prasek tak me celist na prave strane neprijemne pne. Myslite, ze by mohlo jit stale o hojeni, nebo to uz vypada spis na nejaky zanet? Cetla jsem o suchem luzku, ale to si myslim ze neni pravdepodobne. Druha strana uz je temer uplne zahojena. Na stomatologii mi bylo receno, ze mam prijit jen se zavaznym problemem, tak se radeji zeptam na vas nazor, nez tam pujdu.
UPDATE: Nic zavazneho to nebylo, jen bezny vytok z rany.🙂
Příspěvek upraven 25.02.26 v 20:48
Může ti to hnisat.
Pokud tě to extrémně nebolí, tak bych to ještě nechala. Mě se řezaná osmička hojila hodně dlouho. Naopak trhaná byla do týdne ok.
Nemela jsi antibiotika? Ja citila v puse pachut divnou prave po antibiotikach a jeste to trvalo i nekolik dni po dobrani, rana jako takova byla v poradku.