Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@warita pokud se vědomě snaží z postýlky vylézat, tak je podle mě čas na jinou postel - klasickou se zábranou, aby nespadla v noci, ale aby mohla vylézt bezpečně, protože jak vidno, v posteli jí už nikdo neudrží ![]()
Taky mi spadla tak v půl roce za gauče. Byla jsem 50 cm od ní. Na plovoučku, jen to plesklo. Fuj. Pak ještě jednou u tchýně z nízkého gauče na koberec. Tak to nebylo tak hrozné. A pak těch držkopádů ještě bylo. Z houpačky, z kočáru, později ze stromu, z kola. Manželova první dcera skákala v 18 měsících z gauče a zlomila si při tom ruku. Takže jsou gumové, ale když blbě skočí, tak je hotovo.
@Kriss Tina píše:
@warita a proč má ve dvou letech postýlku? Tak velké dítě může spát na válendě nebo ji aspoň sundej tu postarnici z postýlky
jeste ji nejsou 2 roky, ma 20m a postylku bude mit dokud to pujde, jinak bude vecerni uspavani o nekolik levelu vys. Nebo si myslis, ze ona si zpusobne lehne na povel?
A ne, uspavani v nasi posteli nefunguje. Vyzkousene x krat ze stejnym vysledkem. Pretazene dite, ktere skace po posteli, po mne, snazi se z okna urvat zaclonu, etc etc etc. Proste nespi ani za boha. Neco takoveho jako "pojd si lehnout k mamince, prectu ti pohadku a budeme se tulit, to moje mala nezna. Pohadku neposloucha, lezet nechce.
@Kriss Tina píše:
@warita a proč má ve dvou letech postýlku? Tak velké dítě může spát na válendě nebo ji aspoň sundej tu postarnici z postýlky
Souhlasim. Vsak uz ji to tam musi byt tesne,kdyz se chce otocit. Nase deti sly obe kolem 18m do velke vlastni postele se zabranou a v pohode.
@warita píše:
jeste ji nejsou 2 roky, ma 20m a postylku bude mit dokud to pujde, jinak bude vecerni uspavani o nekolik levelu vys. Nebo si myslis, ze ona si zpusobne lehne na povel?A ne, uspavani v nasi posteli nefunguje. Vyzkousene x krat ze stejnym vysledkem. Pretazene dite, ktere skace po posteli, po mne, snazi se z okna urvat zaclonu, etc etc etc. Proste nespi ani za boha. Neco takoveho jako "pojd si lehnout k mamince, prectu ti pohadku a budeme se tulit, to moje mala nezna. Pohadku neposloucha, lezet nechce.
Takze nez abyste zapracovali na nejakem rezimu,zpusobu usinani,tak ji zavrete do postylky jak do klece,aby nemohla ven. Evidentne to nefunguje,takze v posteli to asi nebude
@Ariadne píše:
Takze nez abyste zapracovali na nejakem rezimu,zpusobu usinani,tak ji zavrete do postylky jak do klece,aby nemohla ven. Evidentne to nefunguje,takze v posteli to asi nebude
ma draha. Napsala jsem ja neco o tom, jak uspavame? NE. Kde beres tu drzost mi tohle podsouvat.
Me dite neznas a vrele ti doporucuju nesoudit lidi na potkani a trochu se drzet zpatky s rychlymi soudy, bude ti to v zivote jeste hodne k uzitku.
@warita píše:
ma draha. Napsala jsem ja neco o tom, jak uspavame? NE. Kde beres tu drzost mi tohle podsouvat.Me dite neznas a vrele ti doporucuju nesoudit lidi na potkani a trochu se drzet zpatky s rychlymi soudy, bude ti to v zivote jeste hodne k uzitku.
Necerti se,asi jsi z toho pretazena. Spis vam to proste nefunguje a je asi treba neco zmenit. A to neco proste muze byt velka postel. A jestli jsi presvedcena.ze je to ok,tak nepis o radu do diskuze. ![]()
Stalo se mi to u stejně starého dítka a boule byla veliká. Já jela do nemocnice na pohotovost, kde mu udělali rentgen- vše bylo v pořádku. Spíš se na mě koukali divně a nechápavě, že mám už třetí dítě a že se mi to stalo poprvé. Tohle mé třetí dítko je ale jiné. Vypadlo tak, že přelezlo tu zábranu v miminkovské postýlce, v 11 měsících už přelezlo i taková ta miminkovská dvířka-tu zábranu do dveří-je to kaskadér.
@Ariadne píše:
Necerti se,asi jsi z toho pretazena. Spis vam to proste nefunguje a je asi treba neco zmenit. A to neco proste muze byt velka postel. A jestli jsi presvedcena.ze je to ok,tak nepis o radu do diskuze.
ja se ale neptala na uspavani, to nam funguje dobre, i kdyz uz asi je cas na nejakou zmenu.
Ja se ptala na to, co delat, kdyz dite leze ven. Jestli treba vylozit okoli postylky necim mekkym, nebo az usne sundat predni stenu postylky, aby mohla pohodlne ven, nebo proste nevim no. Ve velke posteli ji neudrzim. My se pred spanim mazlime v manzelske posteli. Ona je jak pytel blech. Neposedi, stale skace, kdyz se ji snazim stahnout k sobe, ze bychom se mazlily, tak nespokojene pisti a snazi se mi vykroutit. Kdyz chci cist pohadku, vytrhuje mi knihu z ruky a chce v tom listovat. Pokud to je jenom vypravena pohadka, neposloucha, pokud nezna, pokud zna, stale me prerusuje a skace do reci. Po par minutach jsem z toho uz hotova.
Proste hyperaktivni dite, ktere kdyby bylo po jeho, tak je klidne vzhuru jeste o pulnoci.
Mimochodem ve vedlejsi diskuzi jsem dostavala cocku za to, ze malou na uspavani chovam v naruci, dokud skoro nespi a teprve pak prenasim do postylky (cili tolik k tomu, jak trpi v kleci). Prej do kdy to takto chci praktikovat? Pry dite se musi naucit spat samo, tak sup s ni do postylky a kdyz trosku pobrekne, tak to nevadi.
Pokud bych ji ale dala do otevrene postele, odkud muze pohodlne vylezt, tak ji tam uz fakt neudrzim. A nejake 2h uspaaci seance, kdy potecou nervy uplne vsem, na to nemam konstituci.
@růžový achát No tak moje dítě vztekem fialový a nedýchá, mohla bych ho nechat v postýlce řvát, pak by to mohla být jeho poslední noc… To je samozřejmě extrém, nikdy jsem to nezkoušela, tato reakce se objevuje u jiných denních činností. Naštěstí toto dítě je u usínání klidné a stačí chvíli držet za ruku. Druhé dítě má ale panickou hrůzu být v tmavé místnosti samo od narození. Povahu dětí si nevybírám, sama též nemám ráda samotu a předpokládám, že to mé dítě zdědilo po mě. Ano, pokud to jde od začátku jak po másle, tak samozřejmě proč ne, ale na sílu bych to nikdy netlačila.