Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je tp hrozne, staci blba minuta a dopadne to jak v te Lhote. uplne me to desi. Jak moc hlidate u vody deti vy?
Děcka v tomhle věku bych na vodě nepustila z očí. Navíc prý neuměli plavat, řekl to ten otec. Ale na druhou stranu pokud je pravda, že ti pracovníci z koupaliště odmítali cokoliv řešit a trvalo hodinu, než se začalo něco dít, tak je to hodně smutné.
Nespustím z nich oči. Radši bych s nima k vodě nechodila vůbec, kamarádce se utopil chlapeček. Ale děti nemůžou za moji panickou hrůzu, takže sedím u bazému, oči mám jak šnek a trpím dokud nejsou děti na dece. Je to na budku ![]()
Je to hrůza, co se stalo. Zdá se mi, že letos je těch nehod už nějak moc.
U vody se měním v hysterickou matku a od dětí se nehnu. U tohoto jezera jsme byli minulý týden a u vstupu je velká cedule Koupání na vlastní nebezpečí.
Koupila jsem synovi takovy ten plovaci pas sevylor,prijde mi lepsi nez kruh,z toho muze vypadnout.kdyz jdem plavat cela rodina,tak to jde,ale kdyz jdu sama a musim se venovat miminu,tak je tí uhlidani des.
Jsme zrovna u moře, děti mám už velké - 10 a 15 let, oba už dlouho a opravdu dobře plavou a stejně z nich ve vodě nespustím oči. Zrovna včera jsem se rozcilovala na manžela, jak může nechat mladšího plavat za sebou.
mame take Sevylor, je bezpečný. Nicméně dite nespustim z oci, sama s 2 nechodím. Ani na zahrade v bazénku co ma 5 cm vody ani ve vaně nenechám bez dozoru (syn 4r) Pokud se bouchne do hlavy je utopený za minutu. Z vody a ohne mam myslim oprávněně lehkou hysterii.
U kruhu je většinou napsáno, že dítě v kruhu musí být neustále pod přímým dohledem dospělého. I když je otázka, jestli by to dětem pomohlo, psali, že tam matka vběhla do vody a začala se topit taky.
Tohle je bohužel vždy chyba dospělých, žádná nešťastná náhoda. Někteří rodiče mi přijdou ohledně bezpečí svých dětí trochu moc „relax, take it easy“, někdo má kliku a dětem se nic nestane, někdy to skončí neštěstím.
V pondělí jsem v aquaparku v Olomouci předávala dítě (cca tříleté) plavčíkům, protože hystericky chodilo kolem velkého bazénu a volalo mámu. Ta přišla, až když ji vyvolali a tvářila se, že přece byla kousek od něj
…
@Bara04 to ja se s nima teda koupat chodim.na starsiho teda koukam fakt porad a kdyztak je ,,vez dozoru,, mimino,tam je zatim mensi mira rizika. Samotny maly decko bych dal nez na breh nebo brouzdalko nepustila. V tomhle pripade nemeli sanci ![]()
Dcera 7 let může být sama jen v brouzdališti (max. hloubka pod pás), do hluboké vody chodíme jen s ní. A mladší nás má pořád za zadkem. Překvapuje mne, kolik malých dětí běhá po koupáku samotných. Běžně za svou návštěvu lovím 1-2 batolata, která by se utopila i ve 40 cm hloubce.
@ivašot. píše:
Jsme zrovna u moře, děti mám už velké - 10 a 15 let, oba už dlouho a opravdu dobře plavou a stejně z nich ve vodě nespustím oči. Zrovna včera jsem se rozcilovala na manžela, jak může nechat mladšího plavat za sebou.
@Hadumi píše:
Dcera 7 let může být sama jen v brouzdališti (max. hloubka pod pás), do hluboké vody chodíme jen s ní. A mladší nás má pořád za zadkem. Překvapuje mne, kolik malých dětí běhá po koupáku samotných. Běžně za svou návštěvu lovím 1-2 batolata, která by se utopila i ve 40 cm hloubce.
JO, taky tam, kde po pás stačí smí být sami. Plavou oba, 7 a 9 . Na hloubku smí jen se mnou.
@jestericka34 moji rodice maji nezakryty bazen,jak ja ho nenavidim ![]()