Utopené děti - jak moc hlídáte u vody děti vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
3.8.18 18:17
@Lalelale píše:
lhotu dobre znám a popravdě nechápu, jak se tam mohli utopit :( je to přehledné, voda klidná, všude lidi…

hele, moje máma jeden čas uklízela na krytém bazénu a co ta občas vyprávěla :nevim: třeba jak v bazénu plaval chlap, pod sebou zahlídnul u dna dítě, ale jako pohoda, na bazénu jsou u dna děcka pořád, v rámci nácviku plavání otamtud sbírají hračky. teprve když plaval nazpátek a to dítě bylo pořád na stejném místě, tak mu secvaklo, že je něco špatně a děcko vylovil. a to byl bazén - oproti rybníku značně omezený prostor, průhledná voda s viditelností až na dno, spousta lidí, včetně plavčíků… on může být problém kolikrát poznat, co je ještě hra a co je už je průšvih, pokud se u toho mihne někdo, kdo to děcko celou dobu nesleduje, mozek dotyčnému žádný problém nesignalizuje, situaci vyhodnotí, jako že se nic neděje :nevim: a bohužel, ta občasná topící se děcka na bazénu nebyla o tom, že by kolem sebe zoufale máchaly rukama a křičely o pomoc, ale spíš si tak potichu najednou šly ke dnu a zalarmovat pomoc musí ti, co je mají na starost a dohlíží na ně a vidí, že je něco špatně, že se dítě ponořilo a už nevynořilo :nevim: sama jsem jednou za mámou byla, když najednou alarm a akce a do té doby jsem nic nepostřehla - a to jsem ani neplavala, jen jsem čekala na mámu, seděla na židličce a krátila si chvíli pozorováním ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
3.8.18 18:58

@Monchichik právě si myslím že na ně z břehu nekoukali. To by se neřešilo že se nevědělo jestli jsou děti na břehu nebo ve vodě. Druhá věc když ostatní sami neplavci :? Nejspíš je matky začaly hledat v době kdy už kluci byli dávno pod hladinou. Já to taky nechápu, jen kruh a nikdo tam s nimi není. To bych chápala na mělčině a že na ně fakt koukám. Voda útočí hodně rychle. To byhc nenechala ani takhle malé dítě samotné i kdyby umělo plavat. Stačí že do něj někdo strčí, dítě zazmatkuje :? . Ale že si toho nikdo nevšimnul, věřím že ti kluci ječeli? Kruh není žádná záchrana, tam má být dospělý. To je jako bych malou vzala k bazénu, dala jí kruh a řekla plav si a já zmizela :? Pokud byhc byla totiž u bazénu a viděla že malá je mimo kruh a jd epod vodu tak jí vytáhnu a nic se nestane. Pokud ybch zmizela i na 5 minut a většinou z 5ti minut je 30 minut může být na dně bazénu. Proto byhc malou nenechala u tchána samotnou. Mají bazén a stačí aby tam spadla, ten by si hned ničeho nevšimnul, prý by jí přece řekl at tam sama nechodí :mrgreen: @lucenka oni nějak celkově jsou neplavci? Je to zrádné no ale že je tam nechali samotné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.8.18 19:04

@sagina ty jo tak to je drsný 8o jsem si vždycky to topení představovala právě jako to zuřivé máchání rukama a jekot

• Citovat
  • Upravit
101751
3.8.18 19:06

@Markéta80 Tak ono ječící děti poblíž kruhu, implicitně to prostě nevyhodnotíš jako topící se dítě… A třeba u mého mladšího taky nepoznáš, jestli se jen snaží plavat pod vodou nebo se topí, takže když je tam prostě už moc dlouho, tak po ní člověk hrábne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
3.8.18 19:07

Markéta80 to je takový blud, že topící se člověk ječí. Neječí, utonutí je tiché a nenápadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
3.8.18 19:11

@Betula Ale jo, najdou se i ti ječící, ale souhlasím s tím, že jich zas není tolik a mají k tomu utopení ještě celkem daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
3.8.18 19:15

@j.a.n.i1 jestli je tam moc lidí tak kdo ví jestli si jich někdo všimnul :? @Betula já při topení v bazénu jsem ječela, no nikde nikdo tak jsem se nějak doplácala ke schůdkám :jazyk: ,ale je fakt že to ječení o pomoc strašně vysilovalo :? Ale měli by šanci kdyby je matky viděly jak se topí, když ani ony neplavou :? Snad tohle bude varování pro ostatní kteří nechají neplavce samotné v bazénu a moc nehlídají :? . Já to zažila, menší kluk, narváno v bazénu a další skočil do vody a srazil toho co tam stál a ten šel ke dnu. Kdybych to neřekla chlapovi co stál zády vedle tak ten kluk nevyplaval. Pán ho vytáhnul a kluk otřesený ale byl ok :palec: V bazénu je vidět na dno. Tady si nejspíš nikdo ničeho nevšimnul a rodiče extra nehlídali :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
3.8.18 19:20

Stačilo mi včera vidět na jezeře jednu nádheru, která měla tříletého syna na lehátku a doplavala s ním doprostřed :poblion: a chlapeček potom začal volat pomoc tati, mamka má křeč, ta mladá holka, začala polykat vodu a tatínek se dál v klidu opaloval na břehu, nakonec pro ně doplavala jiná paní. Ale uvažování plavat s tříletým dítětem doprostřed a pak se začít topit je fakt super :roll: . Někteří lidé by si vůbec neměli pořizovat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
3.8.18 20:17

@krajta A nekteri by meli premyslet, nez zacnou psat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.8.18 21:11
@rozand píše:
@Jaa-aa Doporučuju místo kruhu pás, z kruhu člověk snadno vyklouzne a hůř se v něm učí plavat.

Taky jsem všude četla, že pásy jsou lepší, tak jsem je klukům koupila. A jak jsem se ráda vrátila ke kruhu a rukávkům, které je udrží nad hladinou. :lol:
Jinak teda u vody hlídám děti jako ostříž, troufnu si i se dvěma jít sama, ale jen na malé koupaliště, kde není víc bazénů. Teď máme s mamkou dovolenou, tak chodíme obě a vždycky má jedna na starost jedno dítě. A přesto se mladší dneska mohl dvakrát utopit, jednou mi zdrhnul z brouzdaliště, když jsme jezdili na skluzavce, na dvě vteřiny jsem se na něj nekoukala a najednou byl až u schůdků do velkého bazénu a šel prý plavat. Podruhé jsme byli všichni čtyři jen na rychlé smočení ve velkém bazénu, kluci měli jen destičky. Koukala jsem po starším, kecala s mamkou a najednou vidím, jak mamka vytahuje mladšího ven, prý mu třikrát zajela hlava po vodu, než jí to došlo, že se nepotápí. Ale je to šikula, zvládl zadržet dech, ani se nenalokal, chvíli seděl na schůdku a hned chtěl zpátky plavat. O tom, co dělá starší, když je s mojí mamkou, ani nebudu mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.8.18 21:23
@xsaleen píše:
Ja mam z vody hrůzu. 7lety plavat uz teda umí, ale i tak je tam kde dosáhne. Mladsi ma křidélka a i se hloubky boji. A ja neumim plavat, tak se toho desim, pac bych jim nemohla pomoct

To mi přijde šílené. Proč se nenaučíš plavat? Představa, že bych nemohla zachránit svoje dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.18 21:40

My jsme v 10 letech preplavavali s prarodici Dunaj :lol:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.8.18 03:56

@Markéta80 ono obecně asiati jsou neplavci… Sice se to pomalu mění k lepšímu, ale bude to trvat. Ale oni se svým životním stylem plavání k životu nepotřebují, ani mnohdy nemají čas a hlavně prostor, kde se to učit. A třeba v aquaparku, v relativně málem dětském brouzdališti jsou 4 plavčíci. U fakt nenáročného tobogánu na pneumatikách jsou 2 nahoře a 2 dole apod.

• Citovat
  • Upravit
65277
4.8.18 06:50

Tak jsem cetla,ze to byli bratranci a ze se predpoklada,ze se zamotali do chaluh. Ze je tka potapec nasel. I on ze se do nich na tom miste zamotal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.18 08:21

hroznej hon na čarodějnice… I kdyby ty rodiče dítko sledovali a všimli si, že zmizeli pod vodu, tak pokud tam někdo ihned neskočí jsou bez šance. Člověk zadrží dech tak na 5 minut, topící se má toho vzduchu kolik? I kdyby přiletěli záchranáři stíhačkou, tak už prostě bylo pozdě :nevim: Navíc tady to vypadá, že děti nejsou v dohledu, zjistili třeba po 5 minutách, 5 minut hledali sami, 5 minut zalarmovani obsluhy a 15 minut pod vodou je vražedných a fakt by jim nepomohla ani svěcená voda. Pokud šli kluci do lesa, nevraceli se a rodiče šli pátrat, tak kluci vlezli sami do vody jo? Neměli nařízeno se před vstupem do vody nahlásit, nevstupovali do vody v blízkosti „deky“ rodičů? Jak konkrétně mělo pomoct vyhnat návštěvníky a vody? Prostě hrozná děsivá krutá smutná chyba rodičů ,tečka. Nehledejte vinu v kuchařce kiosku, ta za to fakt nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák