Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@jednoslunicko píše:
@Keyllah Jj, myslet si, že v jednu přijdu na koupaliště, vykoupu se, poležím, pokecám se sousedem, zajdu si na oběd - a pak je půl druhé… to ani nevím, jak nazvat.
snažím se věřit, že jí to prostě „splynulo“ a nedělala a nedělá to prvoplánovitě kvůli publicitě, aby se zviditelnila...….ale, mám s tím trochu problém
je jí jedno, komu tím může ublížit? Bude si stát za svým, ikdyž je x důkazů, které její tvrzení popírají? nechápu.....
@Keyllah píše:
snažím se věřit, že jí to prostě „splynulo“ a nedělala a nedělá to prvoplánovitě kvůli publicitě, aby se zviditelnila...….ale, mám s tím trochu problémje jí jedno, komu tím může ublížit? Bude si stát za svým, ikdyž je x důkazů, které její tvrzení popírají? nechápu.....
To je běžné. Je třeba zajímavé slyšet očité svědky různých leteckých neštěstí, co dokážou popsat za nesmysly. Ani přeživší Titanicu se nedokázali shodnou, co se s lodí stalo.
Když budou chtít někoho na Lhotě hledat pod vodou, tak musí nastoupit rovnou potápěči. Jde to hrozně prudce dolů, místy po 2 metrech od břehu nestačí dospělý.
Voda není průhledná.
Vidím to tak, že kdyby chtěli něco vymyslet, tak snad požádat všechny lidi na Lhotě, aby šli do vody v rojnici a prošlapali dno - a vytáhli na co šlápnou. Jinak je tam nikdo nenajde. Není to moře, kde vidíš do hloubky.
Zřejmě pronajímatel Lhoty neměl dostatečný počet plavčíků… atd., ale v reálu si myslím, že nebyla šance.
Ty děti asi neuměly plavat a zjevně neměly ani rukávky, jinak by se jim nic nestalo. Rodiče udělali chyby 2 - že děti nehlídali neustále, a nedali jim ni rukávky.
@Keyllah V tom článku právě novináři rozporují jejich výpovědi resp. ptají se podrobně a ony samy upravují ten časový sled a přicházejí na to, že to bylo jinak. Vpodstatě si spoustu věcí jen domýšlely podle toho, co kdo kolem říkal. Ale určitě u nich hrál roli i nějaký stres, to každopádně.
@jednoslunicko píše:
@Keyllah V tom článku právě novináři rozporují jejich výpovědi resp. ptají se podrobně a ony samy upravují ten časový sled a přicházejí na to, že to bylo jinak. Vpodstatě si spoustu věcí jen domýšlely podle toho, co kdo kolem říkal. Ale určitě u nich hrál roli i nějaký stres, to každopádně.
chápu…ale v takovém případě bych řekla něco jako, aha, tak to mi nedošlo, muselo mi to nějak splynout a omlouvám se všem, kterým mé dřívější prohlášení mohlo uškodit.....ale co jsem tak v článku zaregistrovala, tak jedna si trvá na svém dál a ty další to zahrávají do „autu“…
@Keyllah píše:
chápu…ale v takovém případě bych řekla něco jako, aha, tak to mi nedošlo, muselo mi to nějak splynout a omlouvám se všem, kterým mé dřívější prohlášení mohlo uškodit.....ale co jsem tak v článku zaregistrovala, tak jedna si trvá na svém dál a ty další to zahrávají do „autu“…
Tomu personálu by se měly regulérně a v médiích omluvit, tak jak je - i když věřím, že neúmyslně - veřejně pošpinily.
@jednoslunicko píše:
Tomu personálu by se měly regulérně a v médiích omluvit, tak jak je - i když věřím, že neúmyslně - veřejně pošpinily.
jj, tak by to bylo správně, ale asi budeme za naivky ![]()
@LaPaloma k těm rukávkům, moje děti je sice mívají, ale i tak jdou hlavou pod vodu.. ![]()
@Keyllah píše:
tak nevím, jestli za to můžou jen ty media -) kdyby nebylo těch „zaručených“ svědkyň, které se asi chtějí zviditelnit, vidět se v TV, asi by to takto daleko nedošlo...…
Jj svedkyne jsem myslela taky ![]()
@vokishka píše:
Děcka v tomhle věku bych na vodě nepustila z očí. Navíc prý neuměli plavat, řekl to ten otec. Ale na druhou stranu pokud je pravda, že ti pracovníci z koupaliště odmítali cokoliv řešit a trvalo hodinu, než se začalo něco dít, tak je to hodně smutné.
No … já jsem četl, že ta vietnamská matka za pracovníky koupaliště nedoběhla s tím, že se jí děti topí, ale že se ztratily. Takže je šli hledat po lese.
@eumedon To mně v tom článku taky zarazilo. Jak si mohli být jistí, že děti nešly do vody. Já bych je šla přece nejdřív hledat do vody - tam hrozí nebezpečí ! A ne do lesa, kde se jim nemůže skoro nic stát.
https://budejovice.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Další chudáček, je toho tolik a stejně
V okolí mám i několik rodičů, kteří s bazénem, vodou riskují, ale tyhle zprávy asi oni nečtou.
@Origamia píše:
https://budejovice.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
Další chudáček, je toho tolik a stejněV okolí mám i několik rodičů, kteří s bazénem, vodou riskují, ale tyhle zprávy asi oni nečtou.
Taky jsem to dneska četla, bohužel, je nutné si dávat pozor i doma. Když to jinak nejde, tak klidně i ty dveře na zahradu zamknout. ![]()
@jednoslunicko píše:
@eumedon To mně v tom článku taky zarazilo. Jak si mohli být jistí, že děti nešly do vody. Já bych je šla přece nejdřív hledat do vody - tam hrozí nebezpečí ! A ne do lesa, kde se jim nemůže skoro nic stát.
Ty bys je šla hledat do vody? V kterém konkrétním místě bys je ve vodě hledala, když matka neví, kde se ztratily? A jak by sis mohla být jista, že jsou ve vodě zrovna v tom místě, a nechystají se tam spadnout někde úplně jinde, případně je někde úplně jinde nevede za ruce úchyl?
@jednoslunicko píše:
Upřímně, když přesně nevíš, že byly ve vodě a nevidíš, jak jdou po vodu, tak nemá smysl je v něčem větším než bazén s čirou vodou vůbec hledat, na nalezení máš tak 3 minuty (aby to ještě mělo smysl), v takhle velké kalné vodní ploše je nemáš šanci naslepo najít živé.