Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Moje mladší decra plave od tří let, od čtyř let tak, že se dostane cca přes bazén 20metrů k okraji. Plavání s ní bylo cíleně trénováno od útlého věku. U té nemám obavy z vody, přesto jsme.li u rybníka, kde prostě není vidět na dno a já s ní nejsem ve vodě, sedím a koukám na ní, aby ve chvíli, kdy se nevynoří jsem mohla lokalizovat místo. prostě vím, kde to dítě je. Starší byla katastrofální dítě, ta ještě v šesti letech řvala, když se jí někdo stříknul vodu do obličeje, navzdory pokusům od jejího útlého dětství. Takže nástupem do první třídy šla tvrdě do plaveckého oddílu, kde s ní chudák trenér začínal fakt v bazénku po kolena, aby strčila hlavu pod vodu. Jasně že tvrdým výcvikem to dítě do roka plavalo, plave výborně, potápí se, je velmi dobrá plavkyně i na větší vzdálenosti, ve vodě dělá bláznoviny. No a je jí 12, šnorchluje se mnou zhruba od těch šesti let, ne nijak nadšeně, ale 2× za den jde ( narozdíl od mladší, která je se mnou pod vodou neustále). Mají masky easybreath, prostě pohodlně strčí obličej pod vodu a je. No a letos, prý najednou údajně nemohla dýchat v masce, bože, byla ve vodě po krk, takže stačilo prostě dát nohy na dno, postavit se, sundat masku, úkon na 5 vteřin. Ale ne, ona propadne panice, strhne masku, zůstane na hladině, máchá rukama a že se topí…docela mě vyděsilo, že prostě nemá ty svou hysterii a paniku pod kontrolou, že všechno, co jí šest let učíme prostě jde do kytek, když začne hysterčit. Marně vysvětluju, že se netopila, že kdyby se topila, fakt nedokáže máchat rukama. Takže nastupuje nový dril, nehysterčit ve vodě v krizových situacích, zná to milionkrát, ale stejně zareagovala tak, že být v hluboké vodě, já nebýt na její dosah, jde pod hladinu. Jen čistě proto, že nepřiměřeně zbytečně zhysterčila.
Příspěvek upraven 14.08.18 v 09:19
Jinak být neplavec, pustit neplavající dítě do vody s kruhem a ještě nemít neustálý oční kontakt a přehled o tom, kde to dítě je, to je prostě fatální selhání rodičů. Chápu, že se snaží najít jiný viník, ale tohle je prostě něco, na co můj mozek nemá buňky, aby to pochopil.
@terinka4444 píše:
Moje mladší decra plave od tří let, od čtyř let tak, že se dostane cca přes bazén 20metrů k okraji. Plavání s ní bylo cíleně trénováno od útlého věku. U té nemám obavy z vody, přesto jsme.li u rybníka, kde prostě není vidět na dno a já s ní nejsem ve vodě, sedím a koukám na ní, aby ve chvíli, kdy se nevynoří jsem mohla lokalizovat místo. prostě vím, kde to dítě je. Starší byla katastrofální dítě, ta ještě v šesti letech řvala, když se jí někdo stříknul vodu do obličeje, navzdory pokusům od jejího útlého dětství. Takže nástupem do první třídy šla tvrdě do plaveckého oddílu, kde s ní chudák trenér začínal fakt v bazénku po kolena, aby strčila hlavu pod vodu. Jasně že tvrdým výcvikem to dítě do roka plavalo, plave výborně, potápí se, je velmi dobrá plavkyně i na větší vzdálenosti, ve vodě dělá bláznoviny. No a je jí 12, šnorchluje se mnou zhruba od těch šesti let, ne nijak nadšeně, ale 2× za den jde ( narozdíl od mladší, která je se mnou pod vodou neustále). Mají masky easybreath, prostě pohodlně strčí obličej pod vodu a je. No a letos, prý najednou údajně nemohla dýchat v masce, bože, byla ve vodě po krk, takže stačilo prostě dát nohy na dno, postavit se, sundat masku, úkon na 5 vteřin. Ale ne, ona propadne panice, strhne masku, zůstane na hladině, máchá rukama a že se topí…docela mě vyděsilo, že prostě nemá ty svou hysterii a paniku pod kontrolou, že všechno, co jí šest let učíme prostě jde do kytek, když začne hysterčit. Marně vysvětluju, že se netopila, že kdyby se topila, fakt nedokáže máchat rukama. Takže nastupuje nový dril, nehysterčit ve vodě v krizových situacích, zná to milionkrát, ale stejně zareagovala tak, že být v hluboké vodě, já nebýt na její dosah, jde pod hladinu. Jen čistě proto, že nepřiměřeně zbytečně zhysterčila.Příspěvek upraven 14.08.18 v 09:19
Hele, to jo, ale to se může stát i tobě, mě, to není už pak o věku. ( tedy v těch dvanácti bych řekla, že se to může s věkem ještě vylepšit, ale …)
@terinka4444 píše:
Jinak být neplavec, pustit neplavající dítě do vody s kruhem a ještě nemít neustálý oční kontakt a přehled o tom, kde to dítě je, to je prostě fatální selhání rodičů. Chápu, že se snaží najít jiný viník, ale tohle je prostě něco, na co můj mozek nemá buňky, aby to pochopil.
jestli jsem to dobře pocopila, kluci byli někde ve frotně u stánků, odtud zmizeli. Proto nikdo ani nečekal, že by byli ve vodě.
@vokishka píše:
jestli jsem to dobře pocopila, kluci byli někde ve frotně u stánků, odtud zmizeli. Proto nikdo ani nečekal, že by byli ve vodě.
Ano, prave ze tak ![]()
@vokishka píše:
souhlas.
@vokishka píše:
Upřímně, taky bych to nečekala, předpokládala bych, že mám děti natolik vycepované, že je nenapadne zdrhnout od stánku a vlézt do vody bez ničeho. Tedy zdrhnout od stánku asi jo, ale že tedy dorazí za mnou, že si jdou pro kruhy a chtějí do vody…
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, taky bych to nečekala, předpokládala bych, že mám děti natolik vycepované, že je nenapadne zdrhnout od stánku a vlézt do vody bez ničeho. Tedy zdrhnout od stánku asi jo, ale že tedy dorazí za mnou, že si jdou pro kruhy a chtějí do vody…
no, přesně tak, todle bych čekala ještě tak u dvouletáka. Ale i tříletí todle nedělali.
Tím nechci říct, že to tak musí být u všech. Každý své dítě zná. Ale stále je tu asi možnost, že jim fakt rupne v bedně.
@j.a.n.i1 píše:
Jenže oni ani pro kruhy nešly, ty kruhy nebyly jejich. Byl to jen ilustrašní záběr.
@Wani píše:
Jenže oni ani pro kruhy nešly, ty kruhy nebyly jejich. Byl to jen ilustrašní záběr.
Problém s pochopením textu?
@Káťa19 píše:
@eumedon jeden kluk byl petilety a druhy sedmilety.
Ja mam dvoukomorovy kruh a k tomu davam jeste i rukavky. Chci ale koupit pas s rukavky
https://www.decathlon.cz/…8487869.html
Nemate to nekdo? Je to dobry?
Podle mě ano je,malá ho měla,vyrostla z něj bohužel.
@vokishka píše:
Ta hysterie, co se u toho spustila, jak si zase přihřáli polívčičku všichni rádoby svědci a kydala se špína na personál. Zase fatální chyba matek, já nechci hanět matky, jsou potrestané tak, že víc už být nemohou, do konce života, ale kruci, jsem-li na koupališti,nebo u rybníka, mám neplavající dítě, prostě sedím na dece a koukám, i když si jde pro párek ke stánku. Tak to prostě je. Já tedy koukám i na plavající děti, pokud jsou na koupališti plném lidí a jdou si někam něco koupit, sedím na dece a koukám na ně.
@Wani píše:
a čí ty kruhy byly? Já se přiznám, že jsem to pak už nesledovala, naposledy jsem zaznamenala informaci, že děti vypadly z kruhů a že matky to viděly a křičely o pomoc a hnusný personál nepomohl.
@terinka4444 píše:
Ta hysterie, co se u toho spustila, jak si zase přihřáli polívčičku všichni rádoby svědci a kydala se špína na personál. Zase fatální chyba matek, já nechci hanět matky, jsou potrestané tak, že víc už být nemohou, do konce života, ale kruci, jsem-li na koupališti,nebo u rybníka, mám neplavající dítě, prostě sedím na dece a koukám, i když si jde pro párek ke stánku. Tak to prostě je. Já tedy koukám i na plavající děti, pokud jsou na koupališti plném lidí a jdou si někam něco koupit, sedím na dece a koukám na ně.
Jasně, fatální chyba matek, když se podle článku ztratili otci, haníš je asi tak stejně jak spousta dalších lidí ten personál…
lidi jsou různý, občas nechápu, tohle je mžik a je neštěstí, já byla minule s dcerou u jezera a byla tam holčička 3 r a její matka ji nechala na břehu a stoupla na paddleboard a jela takový kus od nás, že sjem si říkala co to je..co kdyby ta holčička šla za ní nebo upadla , vždyt dítě s emůže utopit i u břehu..jsme ji pořád hlídala..ona teda byla spořádaná, seděla a hrála si s bábovkama, ale matka byla pryč cca 20 minut! i hodné dítě může neco zaujmout nebo zlákat cizí dítě do vody na hraní..