Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Bubla_Bučková píše:
hroznej hon na čarodějnice… I kdyby ty rodiče dítko sledovali a všimli si, že zmizeli pod vodu, tak pokud tam někdo ihned neskočí jsou bez šance. Člověk zadrží dech tak na 5 minut, topící se má toho vzduchu kolik? I kdyby přiletěli záchranáři stíhačkou, tak už prostě bylo pozděNavíc tady to vypadá, že děti nejsou v dohledu, zjistili třeba po 5 minutách, 5 minut hledali sami, 5 minut zalarmovani obsluhy a 15 minut pod vodou je vražedných a fakt by jim nepomohla ani svěcená voda. Pokud šli kluci do lesa, nevraceli se a rodiče šli pátrat, tak kluci vlezli sami do vody jo? Neměli nařízeno se před vstupem do vody nahlásit, nevstupovali do vody v blízkosti „deky“ rodičů? Jak konkrétně mělo pomoct vyhnat návštěvníky a vody? Prostě hrozná děsivá krutá smutná chyba rodičů ,tečka. Nehledejte vinu v kuchařce kiosku, ta za to fakt nemůže…
Hele, mít děti v kruhu ve věku sedmi let, sedím u nich na břehu. Kruh není záchranný předmět. Můj čtyřleťák z něj bez dozoru vyklouzne jak úhoř. A počítám, že ti sedmiletí taky nebyli buřtíci, že to na nich drželo.
Prý je tam nějaké zrádné dno. Pokud to není plynulý vlez a jsou tam po stranách srázy, kde hned nestačíš, měl by to majitel srovnat, jestli to hrdě nazývá brouzdalištěm. Ale i tak je na rodičích neplavce hlídat. Já chodila odmala do řeky s babi, ona nedávno přiznala, jak se dvěma dětmi v kruhu klidně plavala x metrů od vlezu. Já bych se svým neposedou takhle neplavala a to jsem celkem zdatný plavec.
@Russet pravda je, co mě tu štve… někam jdeš, zaplatíš přemrštěné parkovné, vstupné, všechno oplocené, tváří se jako areál, ale všude se daj cedule na vlastní nebezpečí
Chápu, že pak takový areál může navodit pocit falešného bezpečí… Nicméně se všude shodneme, že dítě nenecháme bez dozoru ani na opravdovem koupališti s bazénem. Možná taky klasická chyba -hlídají všichni takže vlastně nikdo ![]()
@Bubla_Bučková píše:
@Russet pravda je, co mě tu štve… někam jdeš, zaplatíš přemrštěné parkovné, vstupné, všechno oplocené, tváří se jako areál, ale všude se daj cedule na vlastní nebezpečíChápu, že pak takový areál může navodit pocit falešného bezpečí… Nicméně se všude shodneme, že dítě nenecháme bez dozoru ani na opravdovem koupališti s bazénem. Možná taky klasická chyba -hlídají všichni takže vlastně nikdo
Jo, falešné bezpečí. To jsi napsala dobře. A ten kolektiv, co „hlídá“, znám i v bytě
Tuhle jsem na brouzdališti lovila dítě na skluzavce. Nahaté s odřeným zadkem, asi rok a půl, lezlo po skluzavce nahoru a fakt nevím, komu patřilo. Asi všem
Já tam seděla a dohlížela na čtyřleťáka, a kolikrát tam byla taková mela, že jsem se divila, že to tam ty hady baví.
Ano. Nevšímavost lidí je ohromující. Ale pořád si říkám, co dělaly ty dvě, než začaly běhat po pláži a hledat svoje děti? Já bych čučela na ně zblízka a jakmile by se nějaké vysmeklo z kruhu, letím pro něj. I z kruhem by nesměli dál než stačí. Je to smutné a nechtěla bych to nikdy zažít. Ale vinu mají RODIČE.
Vsechny piskovny na sever od Prahy jsou krasny, ale dost zradny. My jezdime bud do Konetop, Ovcar nebo na Lhotu. A rekla bych, ze prave Lhota je jedna z tech bezpecnejsich, na te hlavni plazi, hned naproti hlavnimj vchodu je i vyhrazene misto pro deti a celkově je to u te hlavni plaze dost upravene, myslim vstup do vody, aby to nebylo tak prudke, kdy vetsinou po 2 metrech uz nestaci ani dospely. Nevim, kde ptrsne se ti kluci koupali,to jsem se nikde nedocetla. Ale co tim chci rict. Nikdy bych jako NEPLAVEC nejela s malyma detma nekam, kde jim v pripade problemu nemuzu nijak pomoct. Takove deti, takovych rodicu se maji koupat nekde v brouzdalisti u bazenu, nebo max. v nejakem detskem bazenu, max. 1,2 m, kde jsou na kazdem rohu 2 plavcici. Rekla bych, ze to, co se stalo je vina nepozornych rodicu,buhvi,jak dlouho byli ti kluci pod vodou, nez si toho vubec vsimli. Hazet vinu na plavcika, kdyz nikoho topiciho se nevidel a rodice ani nevedeli, kde ty deti vubec hledat, jestli na sousi nebo ve vodě, je absurdni. Jsem zvedava na zavery vysetrovani.
@jenny.fields píše:
Popis ocite svedkyne.
Afektovana zpoved ocite svedkyne,ktera i pri te hruze kterou popisuje, nezapomene podotknout, jak ma peknej zadek, na ktery ji chlapi koukali
Dobrovolne se priznavam, ze kdybych nebyla primo u toho, byla nekde 300 m dal a pobihala tam dotycna ocita svedkyne, ktera ani poradne nevi, co se stalo, zachovala bych se jako ostatni. A dokonce ani nevim, jak bych se zachovala byt primo na miste. Je to hrozne jednoduché takhle nekoho odsoudit. Lidi, policajty… To meli vsichni naskat do vody a hledat ? Nebo vytvorit rojnice a procesavat les ? Kdyz ani ti rodice vubec nevedeli, co se stalo, kde jsou jejich deti !!! Neverim, ze kdyby prisli za plavcikem a ukazali presne misto, kde ty deti pred minutou byly a ted tam nejsou, ze by nic neudelal. To byl ten zasadni problem. Ze nikdo netusil, kde ty deti vlastně byly. A to je vina vyhradne rodicu.
po přečtení toho očitého zážitku … je tam koupání na vlastní nebezpečí. A opravdu někdo čekal, že se veřejnost zvedne, nechá tam své děti a věci a půjde hledat? Nekomuentuji žalostně slabé personální obsazení ani jejich „neochotu“ pomoct. Ale fakt byste někdo nechal své děti a věci na dece a šel hledat cizí děti?
@jenny.fields Mně se to nezdá. Shodou okolností jsem sem teď chtěla psát, protože kamarádka tam zrovna byla, a její popis úplně vyvrací tohle a i článek v Blesku, který jsem sem dávala. Říká, že matky od začátku tvrdily, že děti neumí plavat a že určitě budou někde na břehu. Až po hodině marného hledání šly za personálem, který začal na kolech objíždět jezero. Spíš věřím kamarádce, a tato svědkyně je podle mě stejnou osobou, co dala hysterické info do všech novin. Podle mě se jen snaží zviditelnit
taky se mi líbí, jak zdůraznuje, že jí chlapi čumí na zadek.
Hlavně si nejdříve rodiče měli hlídat své děti. A ne dovolit, aby sedmiletý kluci někam odešli
.
@jenny.fields no to že nemluví česky také tvrdí bulvár
nevím, osobně té svědkyni nevěřím. Všechny zprávy z médii vypadají převzaté od ní.
@rozand píše:
V pondělí jsem v aquaparku v Olomouci předávala dítě (cca tříleté) plavčíkům, protože hystericky chodilo kolem velkého bazénu a volalo mámu. Ta přišla, až když ji vyvolali a tvářila se, že přece byla kousek od něj…
ta by zasloužila - dítě mělo víc rozumu než ona ![]()
My děcka hlídáme jak ostříži, vždycky na ně někdo kouká. A nafukovací rukávky či kruh s otvorem na nožky pro mimina je samozřejmost. Děcka se s námi dohadují, že tady ještě dostoupnou atd, ale smůla..Na okolí můžu působit až hystericky, ale je mi to fuk.
Nejvetsi chyba byla, ze ani nevedeli kde jsou… Hledat nekolik minut na brehu, kdyz jde o vteriny, kdyby na ne koukali, tak by vedeli, kde se potopili a treba by pro ne nekdo skocil…
Je to strasne
![]()
@Káťa19 no právě, vždyt ani matky nevěděly kde je mají hledat což teda neni že se chvíli koukly jinam. nejspíš byly na dece a najednou si řekly že už kluky dlouho neviděly takže mohli být pod vodou jak dlouho
Jediná šance by byla kdyby alespon jedna z matek viděla že kluci se topí nebo najednou zmizeli a někdo kdo by byl v blízkosti by je vytáhnul, jinak bez šance
Další průser že ani jedna neumí plavat, to se pak dítě zachranuje dost blbě ![]()