Utopené děti - jak moc hlídáte u vody děti vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
3.8.18 12:59
@reny14 píše:
No těžko říct. Tetě se utopil v 18letech syn. Měl popito. Sice byl dobrý plavec, ale alkohol udělal své. Takže si řekneš je dospělý a pak se stane takováhle věc.
U těch dětí to nechápu, neuměli plavat, tak jaktože je rodiče spustili ve vodě z očí?

Spustit z očí- spustí každej. :nevim: Nevíme, jak se to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
3.8.18 13:03

@Lama Lama Mé dceři je 12 a letos byla poprové sama na koupališti s kamarádkou.
Ale je fakt, že pokud tam nebude nějaké tele, které ji stáhne sebou, tak vím, že jí můžu věřit. Sama blbosti nedělá a myslím, že to i v těch 12 letech má v hlavě srovnaný … než dorazí opravdová puberta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10135
3.8.18 13:42

Ja mam z vody hrůzu. 7lety plavat uz teda umí, ale i tak je tam kde dosáhne. Mladsi ma křidélka a i se hloubky boji. A ja neumim plavat, tak se toho desim, pac bych jim nemohla pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65190
3.8.18 13:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65190
3.8.18 13:45
@lucenka píše:
A tedy přístup obsluhy je dost blbý, jestli je to pravda. Zase na druhou stranu, mohla velkou roli hrát jazyková bariéra, kdy třeba matky nebyly schopné říct, co se stalo. A pochybuju o tom, že obsluha umí vietnamsky

Tak pokud je pravda,ze nabizeli zamedtnancum pomoc i Cesi,tak to nebude o jazykove bariere. Obavam se, ze spis pujde o to, ze to byli proste Vietnamci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.18 13:48
@vokishka píše:
Tak pokud je pravda,ze nabizeli zamedtnancum pomoc i Cesi,tak to nebude o jazykove bariere. Obavam se, ze spis pujde o to, ze to byli proste Vietnamci.

ono taky blesk napíše každou ptákovinu, jen aby se zvýšil prodej. A ono taky ty paní nejspíš mají nějaké instrukce, kterými se řídí. A tedy ti návštěvníci mají pnou pusu keců, jak se snažili pomoct, ale jenom mleli pantem … kolik z nich zavolalo hasiče, kolik z nich šlo do vody k těm kruhům a snažilo se děti najít ve vodě?

• Citovat
  • Upravit
30964
3.8.18 13:49

@vokishka a Vietnamci mají u nás nějakou špatnou pověst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.8.18 13:53
@rozand píše:
@Lama Lama Mně přijde, že tak od 12? :think:

Ale ne samotný. Třeba ve skupině. Klidně se staršími „dětmi“, co mezi blbnutím počítají neustále členy a všímají si, jestli po skoku do vody vyplaval. Já k řece směla asi taky až od 12 nebo víc. U rybníka nás nikdo moc nehlídal. Spíš dospělí posedávali pod stříškou u stanu a děti se cachtaly samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.8.18 13:55

Moje dítě plave samostatně nad vodou od loňska, to ji bylo necelých šest, ale jistější si je až letos. Chodí sama se starší kamarádkou k nim do bazénu, ale její rodiče sedí hned nad bazénem. V Orlíku kde je teď denně plave u břehu, ale je to tu pozvolné, takže se nebojím, ale samozřejmě koukám. Když chce na prkno nebo loď, musí mít rukávky nebo vestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
3.8.18 14:06

My se chodili sami koupat tak od 12, možná dřív. Přes prázdniny nás hlídala babička, tak jsme jen nahlásili, že jdeme k rybníku a šlo se. Vždycky nás teda bylo víc - já, brácha, bratranec, sestřenice. K moři jsme jeli asi o rok později. A koupání bylo opět bez dozoru dospělého, zase jsme se hlídali navzájem. I když někdy ani to ne. Občas se někdo sbalil a šel si sám zašnorchlovat, teda někdo, většinou já. :mrgreen: Ale vždycky jsem našim řekla, kam jdu a pak o mě dvě hodiny neveděli. Jestli mě někdo kontroloval, jestli se netopím, nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
3.8.18 15:00

Já mám děti čerstvě 5 a 8 let. Plavou oba bez rukávů nebo pomůcek. starší i v hloubce, mladší sám jen tam kde má vodu k bradě. ale vždy sedím buď na břehu nebo plaví bazény a koukám ať je mám pořád na očích. Dnes na koupališti bylo asi 6 děti samo ve vodě, rodiče na řece nebo WC úplně mimo dohled a i malé pětileté děti byly bez rukavku ve vodě. to bych se bála…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.8.18 15:59
@vokishka píše:

https://www.novinky.cz/…dmitaji.html
a tady už se píše o jazykové bariéře … a že zmizení dětí nahlásili cizí lidi a ani ne matky. Ono se není čemu divit, když k nám jezdí a neumí ani slovo česky. To se pak blbě domlouvá.

• Citovat
  • Upravit
59394
3.8.18 16:04

neplavci jen s kruhem bez dospělého. Ve chvíli kdy matky viděli jen prázdné kruhy tak už bylo pozdě. Když ani neviděly matky je někde se plácat tak už byli kluci pod hladinou. Jazyková bariéra tomu taky nepomůže. To spíš pomůžou lidi co byli v blízkosti :think: Nezodpovědnost rodičů nechat tam neplavce samotné :? To si mysleli že kruh je zachrání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
3.8.18 16:06

@reny14 jenže i kdyby na ty kluky ty matky koukaly a najednou by kluci zmizeli pod hladinou tak co matky udělají když plavat neumí, nejspíš se ani pořádně nedomluví :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
3.8.18 16:10
@iziwolvie píše:
My se chodili sami koupat tak od 12, možná dřív. Přes prázdniny nás hlídala babička, tak jsme jen nahlásili, že jdeme k rybníku a šlo se. Vždycky nás teda bylo víc - já, brácha, bratranec, sestřenice. K moři jsme jeli asi o rok později. A koupání bylo opět bez dozoru dospělého, zase jsme se hlídali navzájem. I když někdy ani to ne. Občas se někdo sbalil a šel si sám zašnorchlovat, teda někdo, většinou já. :mrgreen: Ale vždycky jsem našim řekla, kam jdu a pak o mě dvě hodiny neveděli. Jestli mě někdo kontroloval, jestli se netopím, nevím. :lol:

Nápodobně každé prázdniny u babičky. Ráno jsme se sbalily a vrátily se až večer. Koupaly jsme se všude možně a hlidaly se navzájem. Nikdy nás nikdo nehlidal a bylo to nejkrásnější období. Stalo se,že jsem si odřela hubu a zapálila s kámoškou stoh,ale takové věci se prostě dějí a hlídat někoho 24hod nevím no všechno uhlídat nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák