Utopené děti - jak moc hlídáte u vody děti vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4789
9.8.18 12:43

Děti jsem nespustila z očí ani v našem bazéně doma, kde dosáhnou. Šla jsem dělat svačinu - děti ven z vody. Ale děsila mně koupaliště, kde byla hlava na hlavě, raději jsme jezdili na písák. K plavčíkům bych tak kritická nebyla - jak mají uhlídat celé koupaliště, když tam člověk má dvě děti a ještě se mu občas ztratí. Myslím si, že prvotní zodpovědnost je na rodičích, ne na plavčících. Vůbec si nemyslím, že by se mi to přes všechno ostražitost nemohlo stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
9.8.18 12:59
@Lama Lama píše:
Jo, jenže chce to krapet pokory a uvědomnění si i vlastní chybovosti. Jsme jen lidi a at mi nikdo nekecá, že jemu se to stát nemůže. :nevim:

To netvrdím, stát se může kdykoliv cokoliv. Jenom ten citovaný příspěvek vyznívá, že kdo hlídá děti ve vodě, hlídá je na každém kroku a tím jim dělá medvědí službu - a s tím nesouhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85907
9.8.18 13:02
@j.a.n.i1 píše:
@blumen Ti to alespoň řekla… můj brácha udělal to, že si je na okraji bazénu sundal a aniž by cokoliv řekl, tak tam skočil, máma byla zrovna se mnou ve vodě, zaregistrovala pohyb, tak koukla, hrábla po vodu, vytáhla bráchu a víš, co ji řekl na to, proč si je sundal - protože mu překážejí :roll:

Nene, nerekla. Stala vedle me a rozbehla se do te vody k bazenu, ja ji chytla a nemohla zklidnit, nez ji to doslo, ze je vlastne nema :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80500
9.8.18 13:14
@Káťa19 píše:
To jo, mate pravdu, ale predpokladam, ze tam je prave s mladsim sourozencem a rodicem, ktery ho usmerni. Pokud by tam pobihala skupina osmiletych a delali bordel, tak to chapu

no ale, kdyby tam nebyla cedule, že je brouzdaliště do 6 let, tak by nikdo neměl právo ty osmileté vyhodit, musí to být tak ošetřené a je to správné
přece nenechám v brouzdališti třeba roční dítě a budu trnout, jestli mu nějací rozjívení sedmileťáci neskočí na hlavu, co si na nich pak vezmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.8.18 18:26
@lucenka píše:
tak mě přijde divným že si 7 leté dítě nemůže hrát v bazénu, který je určený pro děti :nevim: vždyť je to pořád ještě malé dítě.

U nas ke brouzdaliste se skluzavkou jen do 5 let, taky tam sestileteho beru. A stejne tak ho nebudu za rok poustet samotneho do panske satny, prijde mi to dost nebezpecne. Podlaha sakra klouze, uchylaku vsude plno. Navic pochybuju, ze by se prevlekl, zamknul skrinku, osprchoval se a cestou zpet tam nic nenechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.8.18 21:23
@Jana45 píše:
Minulý týden jsme byli na koupališti. A zarazilo mě že sedmiletý kluk nesmí být v brouzdališti. Byla jsem tam s dvěma dětma. Věk 7 a 2,5 let. Kluci byli v brouzdališti. Po chvilce na Staršího pískal plavčik že má jít do velkého bazénu. Šla jsem za ním a prosila jestli může být s mladším v tom brouzdališti. Byla jsem tam sama a neuhlídám oba když budou každý jinde. Naštěstí mi vyhověl. Jinak by jsme museli asi odejit

Sedmileťák je ještě prcek a kdybych hlídala mladšího, byl by tam se mnou. Ale já zažila v brouzdališti snad dvanáctileté holky na matračce a dokonce starší osobu, co se tam naložila asi s desetiletou vnučkou. Synovi byly tři a sotva se tam s ostatnimi vešel :zed: Plavčík tam teda vůbec nebyl, aby pískal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.8.18 21:32
@carsa píše:
Jen tady zkopíruju příspěvek Martina Jaroše, který to vystihl naprosto přesně:
1. Nemá cenu vinit ty ubohé maminky. Nemá cenu je soudit. Ony už prožívají to největší peklo, tak co chcete, sakra? Ony na to budou myslet každý den a každou minutu až do konce svých životů! Jakou cenu ještě má házet na ně bláto? Jakou povahu vůbec může mít člověk, který na ně ještě v internetových diskusích hází bláto?2. Jako táta dvou rošťáků si myslím, že děti nemůžete hlídat každou minutu. Nejsme roboti, proboha. Ve skutečnosti byste své děti spíš poškozovali (i když zase jinak), kdybyste je opravdu důsledně monitorovali každou sekundu. V naší generaci bylo obvyklé, že jsme si jako děti chodili hrát „ven“ - tj. řádit bez rodičů a bez dozoru. Já jsem třeba chodil „na vlaky“ - dávali jsem s partou kámošů desetihalířové mince na koleje a hned po projetí rychlíku jsme je běhali hledat mezi pražci, horké a rozjeté na velké placky. Byl zázrak, že jsme to všichni přežili - nic než klika. A taky byste se tak strašně divili tehdejším rodičům, že nechali děti běhat venku? Spousta mých vrstevníků na to nostalgicky vzpomíná a směje se dnešním dětem, které jen sedí u obrazovek a neznají nebezpečí. No jo, ale pak zase ti samí lidé nemůžou těm maminkám vyčítat, že se jim děti na chvilku ztratily! Víte, ty chvíle před utopením, to je otázka pár sekund a bývá to tiché, člověk nevolá o pomoc - ale o tom ani nemluvme. I ostříží matka tohle může přehlédnout! Je hyenismus sám sebe virtuálně povyšovat tím, že odsoudíte rodiče

Tak s tímhle teda nesouhlasím. Hrát si vedle kolejiště? Kdyby pán zvedl zadek někam od PC, tak by zjistil, že venku je dětí pořád dost a hlídají se jen ty malé a školkové. Já vyrostla taky mezi paneláky s klíčem na krku, ale kolejiště a hlubokou vodu jsem měla zakázanou. Sedmileté děti - neplavci se prostě ve vodě sami nechat nemají. To není rozcapování. Otec byl hned druhý den schopný účastnit se nějakého smutečního obřadu. Stát se to mně, ležím na psychiatrii pod práškama a nikdy už tam k té vodě nepáchnu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
13.8.18 10:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
13.8.18 12:04
@jenny.fields píše:
https://www.respekt.cz/…dne-tragedie

Hm, neco podobneho jsem tusila, media jsou vazne hrozna, jak vsechno prekrouti. Zase je mi z toho uplne zle. Chudaci rodice :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.8.18 12:34

To nepřekroutila ani tak média, jako ti svědci. Je dobře, že si Respekt dal tu práci a poskládal to časově tak, jak to pravděpodobně bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
13.8.18 12:37

Takže to bylo JPP a vytvoření senzace. Ne nadarmo se říká, že očitý svědek není důvěryhodný. „Paní z kanceláře“ a plavčík to tedy v médiich dobře schytali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.8.18 12:42

@Wani Možná to pomůže nabořit hodně zajetý mýtus, že plavčík má oči všude a ohlídá všechny děti na pláži o rozloze několik set metrů čtverečních. Rodičů je mi líto, ale jde to na jejich triko, bohužel. No a ty svědkyně budou možná příště víc přemýšlet, než něco vypustí z úst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
13.8.18 12:45
@jednoslunicko píše:
@Wani Možná to pomůže nabořit hodně zajetý mýtus, že plavčík má oči všude a ohlídá všechny děti na pláži o rozloze několik set metrů čtverečních. Rodičů je mi líto, ale jde to na jejich triko, bohužel. No a ty svědkyně budou možná příště víc přemýšlet, než něco vypustí z úst.

To je obecně problém stáda světků (čím větší počet lidí na jednom místě, tím hůře). To s těmi plavčíky je trefné, navíc on nemůže (pokud je tam jeden) vlézt jen tak do vody a někoho hledat na pokyn bez důvodu, nemůže si vzít na triko, že potom při opravdovém topení nebude k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42032
13.8.18 14:12
@Káťa19 píše:
Hm, neco podobneho jsem tusila, media jsou vazne hrozna, jak vsechno prekrouti. Zase je mi z toho uplne zle. Chudaci rodice :,(

tak nevím, jestli za to můžou jen ty media -) kdyby nebylo těch „zaručených“ svědkyň, které se asi chtějí zviditelnit, vidět se v TV, asi by to takto daleko nedošlo...…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
13.8.18 14:14

@Keyllah Jj, myslet si, že v jednu přijdu na koupaliště, vykoupu se, poležím, pokecám se sousedem, zajdu si na oběd - a pak je půl druhé… to ani nevím, jak nazvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák