Utopené děti - jak moc hlídáte u vody děti vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3736
9.8.18 10:37

@Lama Lama Zkusila, ale plavčík řekl, že si maminky chodí stěžovat, když tam jsou starší děti a že se s nimi nebude potom hádat :roll: Koupila jsem tam pro malou plavecký kruh pro mimina a už si i beru do velkého bazénu i když jdeme samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
9.8.18 10:39

V hloubce hlídám i 13letého ;)

• Citovat
  • Upravit
101751
9.8.18 10:44
@Lama Lama píše:
ale jak to ošetřit?

Vyhodit každého, kdo tam dělá bordel bez ohledu na věk :think: a ty klidné tam nechat i kdyby jim bylo 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.8.18 10:59
@j.a.n.i1 píše:
Vyhodit každého, kdo tam dělá bordel bez ohledu na věk :think: a ty klidné tam nechat i kdyby jim bylo 12.

jo, jenže to znamená, že by u toho bazénu musel být nonstop jeden plavčík určený k vyhazovaání těch, co dělá bordel.
Todle je prostě prevence. Stejně jako se nesmí skákat do bazénu, ale po domluvě to lze. A spousta jiných zákazů a příkazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.8.18 11:07
@Lama Lama píše:
jo, jenže to znamená, že by u toho bazénu musel být nonstop jeden plavčík určený k vyhazovaání těch, co dělá bordel.
Todle je prostě prevence. Stejně jako se nesmí skákat do bazénu, ale po domluvě to lze. A spousta jiných zákazů a příkazů.

tak ono by tedy nebylo vůbec na škodu, kdyby u každého bazénu byl povinně minimálně jeden plavčík.

• Citovat
  • Upravit
18001
9.8.18 11:14

ja si myslím, že ti plavasové by si ani nevšimli, že se někdo topí :think: v tom mumraji. minimálně na našem koupáku. jsou tam 3, jeden sedí u skluzavek a brouzdalistě a ti 2 u plaveckýho a na rozhraní brouzdáku a plaveckýho. a ani tu vodu nesledujou.u skokanckýho můstku nikdo. a to tam házej šipky i úplný prckové 8o do hloubky 8o bez duše. vždycky vejram jak puk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
9.8.18 11:18
@Lama Lama píše:

Upřímně, pokud tam ten plavčík nebude, tak je tam ten zákaz stejně pro srandu králíkům, protože ti, kteří slušní nejsou ho stejně budou ignorovat a ty slušné by zas nebyl důvod vyhazovat. A když to vezmu naprosto striktně, tak by tam s tím batoletem nesměl být ani rodič, protože i jemu už bylo víc jak 7 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
9.8.18 11:24

Ja necetla vse, zacatek a konec. Ja ted koukala v De u nas, ze tam porad chodi dva plavciky (babka teda v duchodu) a hlidaji. Deti nesmi do hlubokrho bazenu ani s rukavky a kruhy ani s rodico, hned na to upozornuji. Hluboky je jen pro plavce. Deti musi byt pod dohledem. Rikala
Jsem si, ze je to az prehnane, ale na skodu to neni. Ale je tam celkem poloprazdno, prehledno. Dle me maji i omezeny pocet navstevniku na bazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85401
9.8.18 11:27

A teda sokovala me moje 3-leta. Zniceho nic, ze si pry skoci do bazenu, tak jsem ji chytala, ze ne, ze nema rukavky ani kruh a ona furt jak prastena. Manzel ve vode a ze ji pry chyti a ona ze ne. Tak jsem opakovala znovu, ze si pujde pro rukavky! A ona ahaaa. Proste zapomnela, ze je na sobe nema 8o po teto zkusenosti porad u ni proste (byli bysme tak nebo tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
9.8.18 11:34

@blumen Ti to alespoň řekla… můj brácha udělal to, že si je na okraji bazénu sundal a aniž by cokoliv řekl, tak tam skočil, máma byla zrovna se mnou ve vodě, zaregistrovala pohyb, tak koukla, hrábla po vodu, vytáhla bráchu a víš, co ji řekl na to, proč si je sundal - protože mu překážejí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.8.18 11:42

@j.a.n.i1 @blumen proto ty pomůcky nemám ráda, zbytečně to dodává falešnou jistotu. děti to nikdy neměli a od mimin věděli, že když skočí do vody, , tak jdou pod vodu, stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
9.8.18 11:48

Jen tady zkopíruju příspěvek Martina Jaroše, který to vystihl naprosto přesně:
1. Nemá cenu vinit ty ubohé maminky. Nemá cenu je soudit. Ony už prožívají to největší peklo, tak co chcete, sakra? Ony na to budou myslet každý den a každou minutu až do konce svých životů! Jakou cenu ještě má házet na ně bláto? Jakou povahu vůbec může mít člověk, který na ně ještě v internetových diskusích hází bláto?

2. Jako táta dvou rošťáků si myslím, že děti nemůžete hlídat každou minutu. Nejsme roboti, proboha. Ve skutečnosti byste své děti spíš poškozovali (i když zase jinak), kdybyste je opravdu důsledně monitorovali každou sekundu. V naší generaci bylo obvyklé, že jsme si jako děti chodili hrát „ven“ - tj. řádit bez rodičů a bez dozoru. Já jsem třeba chodil „na vlaky“ - dávali jsem s partou kámošů desetihalířové mince na koleje a hned po projetí rychlíku jsme je běhali hledat mezi pražci, horké a rozjeté na velké placky. Byl zázrak, že jsme to všichni přežili - nic než klika. A taky byste se tak strašně divili tehdejším rodičům, že nechali děti běhat venku? Spousta mých vrstevníků na to nostalgicky vzpomíná a směje se dnešním dětem, které jen sedí u obrazovek a neznají nebezpečí. No jo, ale pak zase ti samí lidé nemůžou těm maminkám vyčítat, že se jim děti na chvilku ztratily! Víte, ty chvíle před utopením, to je otázka pár sekund a bývá to tiché, člověk nevolá o pomoc - ale o tom ani nemluvme. I ostříží matka tohle může přehlédnout! Je hyenismus sám sebe virtuálně povyšovat tím, že odsoudíte rodiče

• Citovat
  • Upravit
81481
9.8.18 11:51
@carsa píše:
1. Nemá cenu vinit ty ubohé maminky. Nemá cenu je soudit. Ony už prožívají to největší peklo, tak co chcete, sakra? Ony na to budou myslet každý den a každou minutu až do konce svých životů! Jakou cenu ještě má házet na ně bláto? Jakou povahu vůbec může mít člověk, který na ně ještě v internetových diskusích hází bláto?2. Jako táta dvou rošťáků si myslím, že děti nemůžete hlídat každou minutu. Nejsme roboti, proboha. Ve skutečnosti byste své děti spíš poškozovali (i když zase jinak), kdybyste je opravdu důsledně monitorovali každou sekundu. V naší generaci bylo obvyklé, že jsme si jako děti chodili hrát „ven“ - tj. řádit bez rodičů a bez dozoru. Já jsem třeba chodil „na vlaky“ - dávali jsem s partou kámošů desetihalířové mince na koleje a hned po projetí rychlíku jsme je běhali hledat mezi pražci, horké a rozjeté na velké placky. Byl zázrak, že jsme to všichni přežili - nic než klika. A taky byste se tak strašně divili tehdejším rodičům, že nechali děti běhat venku? Spousta mých vrstevníků na to nostalgicky vzpomíná a směje se dnešním dětem, které jen sedí u obrazovek a neznají nebezpečí. No jo, ale pak zase ti samí lidé nemůžou těm maminkám vyčítat, že se jim děti na chvilku ztratily! Víte, ty chvíle před utopením, to je otázka pár sekund a bývá to tiché, člověk nevolá o pomoc - ale o tom ani nemluvme. I ostříží matka tohle může přehlédnout! Je hyenismus sám sebe virtuálně povyšovat tím, že odsoudíte rodiče

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
9.8.18 12:12
@carsa píše:
1. Nemá cenu vinit ty ubohé maminky. Nemá cenu je soudit. Ony už prožívají to největší peklo, tak co chcete, sakra? Ony na to budou myslet každý den a každou minutu až do konce svých životů! Jakou cenu ještě má házet na ně bláto? Jakou povahu vůbec může mít člověk, který na ně ještě v internetových diskusích hází bláto?2. Jako táta dvou rošťáků si myslím, že děti nemůžete hlídat každou minutu. Nejsme roboti, proboha. Ve skutečnosti byste své děti spíš poškozovali (i když zase jinak), kdybyste je opravdu důsledně monitorovali každou sekundu. V naší generaci bylo obvyklé, že jsme si jako děti chodili hrát „ven“ - tj. řádit bez rodičů a bez dozoru. Já jsem třeba chodil „na vlaky“ - dávali jsem s partou kámošů desetihalířové mince na koleje a hned po projetí rychlíku jsme je běhali hledat mezi pražci, horké a rozjeté na velké placky. Byl zázrak, že jsme to všichni přežili - nic než klika. A taky byste se tak strašně divili tehdejším rodičům, že nechali děti běhat venku? Spousta mých vrstevníků na to nostalgicky vzpomíná a směje se dnešním dětem, které jen sedí u obrazovek a neznají nebezpečí. No jo, ale pak zase ti samí lidé nemůžou těm maminkám vyčítat, že se jim děti na chvilku ztratily! Víte, ty chvíle před utopením, to je otázka pár sekund a bývá to tiché, člověk nevolá o pomoc - ale o tom ani nemluvme. I ostříží matka tohle může přehlédnout! Je hyenismus sám sebe virtuálně povyšovat tím, že odsoudíte rodiče

To, že hlídám děti ve vodě přece neznamená, že je hlídám každou sekundu. I moje děti si chodí hrát ven bez dozoru, nevím o nich celé odpoledne. Ale ve vodě bych je nespustila z očí, právě proto, že topícího se člověka si nemusí nikdo ani všimnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
9.8.18 12:40
@Z.jev píše:
To, že hlídám děti ve vodě přece neznamená, že je hlídám každou sekundu. I moje děti si chodí hrát ven bez dozoru, nevím o nich celé odpoledne. Ale ve vodě bych je nespustila z očí, právě proto, že topícího se člověka si nemusí nikdo ani všimnout

Jo, jenže chce to krapet pokory a uvědomnění si i vlastní chybovosti. Jsme jen lidi a at mi nikdo nekecá, že jemu se to stát nemůže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák