Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Otázka spíš je, komu se to nestalo
Taky mi syn spadl. To je bohužel hned. Neměj výčitky ![]()
Jinak v 9 měsících už určitě učit, že na kraji postele je bum bum a au au a pomalu ukazovat, jak se z postele slézá.
Spadly mi obě. Nauč už slézat. A připrav se že pádů bude přibývat.
Tak tak…komu se to nikdy nestalo? ![]()
Jinak jak psala @Aotearoa v tomhle věku už se dá učit i jak z postele slézt (přehodit nožičky, zadek přes okraj a pozadu bezpečně slézt). Děcka jsou učenlivá, náš malej se to naučil za pár ukázek, a budeš mít klid ![]()
Nám přerotovala dvouletá zábrany u postele a byla z toho zlomená klíční kost, a to tam byly ještě polštáře. Stane se to skoro každému, nepanikař
začni pomaloučku ukazovat, jak se spouští nožičkama dolů po bříšku a příště dej víc polštářů ![]()
Spadly mi 2deti ze tri z postele. A drevenou podlahu a v pohode. Treti jeste nespadlo,ale to prijde ???? to je mala vyska. Z prebalovaku na dlazdice by to bylo horsi. Nauc ho slejzat po brisku nohama napred a bude to ok
Jo spadl, z gauče hned 2× a to byl malinký potom z postele, všechno když mu bylo max půl roku
oni to přežijou, nešílela bych pokud nepadá z vyvýšené postele na nějaký tvrdý povrch ![]()
a co delat, kdyz skoro dvouleta se snazi vylezt z postylky?mam kolem postylky dat neco mekkeho? Kdyz ji melana hlidani mama, tak ji uz vylezla, spadla a mela na hlave bouli jako brno.
No v tomhle věku začínala chodit, takže byla domlacena pořád. Jako hodně jsem se lekla jen jednou, když vzala na chatě hlavou o roh takového malého schodu a rozsekla si kůži na hlavě. Jiná slezat a padat se dá naučit. My jsme třeba ani neměli zabranu na schodech, raději jsem ji hned učila jak z nich slezat. Vylezat je uměla hned. Bude hůř, neboj ![]()
@warita
Spis bych zacala uvazovat o vlastni posteli, ze ktere vyleze snadneji.
@warita píše:
a co delat, kdyz skoro dvouleta se snazi vylezt z postylky?mam kolem postylky dat neco mekkeho? Kdyz ji melana hlidani mama, tak ji uz vylezla, spadla a mela na hlave bouli jako brno.
Dat ji do normalni postele.
Spadly obě, jakmile se začnou mrňata převalovat je to hned, takže pro mně to byl vždycky impuls pro přestěhování přes den na zem a k postelím jsme dokoupili zábrany. Jinak manžel tvrdí, že děti jsou částečně nerozbitné, a asi má trochu pravdu. Protože jakmile začaly chodit, bylo pádů spousta, a většinou skončily jen modřinami.
@warita a proč má ve dvou letech postýlku? Tak velké dítě může spát na válendě nebo ji aspoň sundej tu postarnici z postýlky ![]()
@warita bud bych vyndala dve sprusle, at muze z postelky vylezt nebo velkou postel. jine reseni neni. padu z prelezeni postylky bych se bala dost.
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jestli vám některé spadlo miminko na zem z postele, nebo třeba gauče a podobně…? A stalo se to některé třeba i víckrát?
Mně dnes spadl 9 měsíční chlapeček, když jsem bohužel podcenila ohraničení dekami a dala jsem jich málo. Brečel jen chvíli a už se směje, lozí si a hraje si. Má bouličku pod okem a to mě hrozně mrzí, ale snad bude v pohodě. Ale mám z toho hrozný pocit nezodpovědnosti
Jak jste to snášely vy, holky? Nějak mám pocit, že si potřebuji přečíst nějaké vaše zkušenosti a třeba rady, jak se z toho pocitu nesložit… Snad mě neodsoudíte a děkuji..