Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zavolej na pohotovost popiš situaci a zeptej se. Pokud dítě zvracelo asi ho stejne budou chtít vidět.
Příspěvek upraven 04.03.19 v 22:05
Koukni se na profil uživatelky Pudloslava. Je neuroložka a má tam popsáno, co v případě pádu dělat.
Ja bych asi jen pozorovala.Pad z kleku dozadu se proste stane.Ublinknuti neni zvraceni,rozdil bys poznala.Ja bych neplasila a to jsem celkem jinak plasan
Jak zvracela asi bych se bála. Já takto ležela s dcerou v nemocnici 48 hodin od úrazu. Zvracela teda asi hodinu po pádu na hlavu a tak jsme taky hned vyjeli do nemocnice. V nemocnici už při příjezdu byl v pohodě, vysmátá, nakonec ji nic nebylo jen jsme si tam poleželi,ale byla pod dohledem, chodili ji kontrolovat i v noci. Pokud nejede už ted v noci určitě bych využila monitor dechu pokud máte doma a určitě spát s ní v posteli a kontrolovat. Nikdy nevíš.
Ja bych minimalne zavolala na pohotovost a popsala situaci, reknou ti, co delat a jak to vidi. Ale taky si myslim, ze vas budou chtit videt. Ja jsem celkem plasan a aspon bych volala.
@Janli super typ, dekuji za info. Se zájmem jsem si to přečetla ![]()
@ZDRDDD poprve jsem resila tady s jednou neurolozkou alr to byl pad z postele, ted pada na zatylek nejen z kleku ale i. ze stoje bezne, minimalne dvakrat do tydne… Jsem uz imunni… Pokud nezvraci, zkontroluj cocky, zasvit do jednoho oka, musi reagovat stejne. Pri nejhorsim kontroluj, ale můžu ti rict ze od 7.mesicu co stoji jsou u nas pady na beznym poradku. Breci jen chvilku a pak jak kdyby nic.. ![]()
Jen upozorňuji, syn měl po těchto pádech výpadky dechu - něco podobného jako afektivní záchvat, Jednou to trvalo i docela dlouho. Prý tady v tom místě je nějaké centrum, že se něco podobného může stát.
U něj tyhle výpadky trvaly docela dlouho - do pěti let.
Netuším, jak to dělal, ale dokázal spadnout na zátylek, i když chodil/utíkal dopředu.
@Anonymní píše:
Jen upozorňuji, syn měl po těchto pádech výpadky dechu - něco podobného jako afektivní záchvat, Jednou to trvalo i docela dlouho. Prý tady v tom místě je nějaké centrum, že se něco podobného může stát.
U něj tyhle výpadky trvaly docela dlouho - do pěti let.
Netuším, jak to dělal, ale dokázal spadnout na zátylek, i když chodil/utíkal dopředu.
To me mrzi, kazdy z nas si je vedom ze pad muze zpusobit problem… Ale pokud bych kazdy pad resila lezim v nemocnici dva mesice v kuse.
a verte mi ze uhlidat male dite aby nespadlo rovna se zazrak. At jsem zrovna u ni nebo ne. Kolikrat se mi stalo ze jsem byla primo u ni a stejne spadla. Tomu clovek nezabrani. Nerikam, jako u dospeleho i ten nejmensi pad muze byt blby naopak sileny pad nemusi znamenat nic ale deti na to musi byt urcitym zpusobem trosku delany, musela to priroda nejak zaridit jak jinak by se ucili nez prave padem. Spousta deti pada na zadek ta nase cacora ne, at dela cokoliv, vzdy leti hlavou dozadu primo na zatylek. Clovek by rekl ze uz b mohla prijit na to ze je lepsi si sednout. Ne nezajem. ![]()