Pád půlročního prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
22.8.08 17:30

Pád půlročního prcka

Ahoj, četla jsem si vaše zkušenosti s pády dětí, ale nedá mi to nenapsat.
Dneska mi malý spadl z lůžka, ještě teď se třesu, byla to rána a malý začal plakat, ale né nějak strašně. Plakal chvíli, možná půl minuty. Měla jsem takový stach, hned jsem volala k doktorce. Doktorka mi malého prohlídla a říkala, že vypada v pořádku, jen že ho mám sledovat.
Mám strašné vyčitky, že jsem strašná máma. Nevím jestli mám o tom vůbec říct přítelovi, jestli mi nebude vyčítat, že se o něj neumím postarat.
Musela jsem si vylít srdíčko.
Budu ráda, když mi někdo něco napíše, co mě trochu uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
22.8.08 18:32

Pridavam se i ja se svyma historkama. Poprve „mi“ maly spadl z gauce v jeho peti mesicich u navstevy nasich. Byl „zajisteny“ konferencnim stolkem, aby nesjel a i tak se zadarilo, kdyz jsem si na momentik odbehla. Do te doby jsem se honosila dobrym pocitem, ze se mi to jeste nestalo, protoze mym znamym uz deti ruzne popadaly mnohokrat. (Jedne me zname spadlo dite z pracky na hlavu, jine se zase preklopilo z kocaru taky na hlavu). Meho syna nasla mama, jak lezi na zadech pod konferakem, pry maval ruckama a nozkama jako broucek. Plakal, ale pri ohledani jsem zadnou modrinu, odreninu nebo bouli nenasla, tak jsem ho jen sledovala, jestli neomdliva, jestli raguje na podnety, neni bledy atd. Podruhe to bylo horsi, sletel z me postele, kdyz jsem s nim spala. Strasne v noci „cestuje“a ja se instinktivne probudila, kdyz zrovna padal. Natahla jsem se, ale uz jsem ho nechytla. Toto se stalo asi tak trikrat. Zkratka neni sance ho v te posteli uhlidat. Spi se mnou dodnes kvuli jeho exemu, strasne se skrabe a ja ho tak lepe uhlidam, pripadne hned namazu a utesim. No a nejhorsi vubec to bylo v jeho roce, kdy spal u tchanovcu po obede na giganticke posteli ode zdi ke zdi, ale i tak se po probuzeni poloobluzeny dostal do nohou postele a sletel. Ta postel je netradicni, specialne delana a strasne vysoka. No mel bouli na cele, odrel si nos a prokousil si pri padu i ret a jazyk. Takze sila, ale za par dnu byl uz v pohode. Te krve bych ale nikomu neprala, vypadalo to hur, nez to opravdu bylo.
Takze klid, takovych padu jeste bude. Jen vzdy dite sleduj, jestli nema naznaky otresu mozku, jestli ti neusina, neomdliva, nebledne, nedusi se atd.

Marketa
P.S. Sorry za tu novelu. :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.8.08 18:47

neboj, malej mi sletel z postele uz ve 3 mes a ted v 7 manzelovi taky - jednou po hlave, jednou se sklulil bokem - na plovoucku :roll: ale nastesti byl v po radku, sledovala jsem ho taky peclive a ted uz hlidam jak ostriz… takze nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
22.8.08 18:52

Neznám žádnou mámu, které by dříve či později dítko odněkud nespadlo … Starší to měl za sebou v 6-ti měsících z postele, mladšího jsem zatím uhlídala (i když včera měl nakročeno k výskoku z přebalováku).
Takže určitě nejsi špatná máma, nemáme oči všude a 10 rukou!

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
22.8.08 19:16

No musím se přidat :oops: :oops: :oops:
Zubr-to napsala úplně výstižně......tak jsem to chtěla napsat taky......prostě neznám mámu, které by odněkud nespadlo dítě v kojeneckém věku.........já mám kamarádku, se kterou máme stejně staré děti-její kluk je o tři týdny starší-a když mi tenkrát pomalu s brekem říkala, že jí malej spadnul z letiště-tak se přiznám, že jsem si v duchu o ní myslela, že je kravajzna-jak se jí to může stát?????
No ani ne do týdne-jsem měla stejnou zkušenost :oops: :oops: :oops: , tak jsem se jí v duchu omlouvala, pač malá se mi v tu dobu nijak nepřevracela-byla opravdu lenoch a navíc jsem si odskočila do kuchyně na 20, nebo 30 vteřin-přísahala bych, že to víc nebylo..............malá-i když byla pěknej lenoch-tak jsem jí pro jistotu nechala uprostřed letiště a do tý kuchyně jsem si odskočila jenom pro něco-do dneška nechápu, jak se jí to podařilo-byla to taky děsná rána :cry:
Pro každou maminu je to hroznej zážitek...................

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
22.8.08 19:19

Holky,
moooooooc děkuji, že jste napsaly a podělili se se svými zkušenostmi.
Malý je čilý, zatím nic neobvyklého se neděje, tak snad to už bude v pohodě.
Má v zadu na hlavičce malou modřinu, ale to je asi normální, že?
Ještě jednou moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
22.8.08 20:16

Ahoj, musím se smát (ne těm pádům)…Ale já si taky vždycky říkala, jaké jsou ty matky neschopné :roll: že přece to dítě ohlídám ne!…no, naše spadlo poprvý kolem 7měsíce…oukala jsem na něj, jak se převarací na letišti s tím, že tam má místa dost a musel by udělat dva rychlý obaty, který nikdy neudělal…hm, udělal 8)
Nikam jsem nejel, jen ho chovala a skoro brečela s ním, hlavně když jsem viděla ten výraz „jaktože tu není postel“ :D
Od té doby spadnul několikrát, i v noci když spal u nás, tak se vykutálel spodem a slítnul…

Špatné by bylo, kdyby nedýchal, upadl do mdlob, nevnímal, apod…Když řve, tak je to dobrý :wink:

• Citovat
  • Upravit
4338
22.8.08 21:15

Ahojky :D
Maly keď mi spadol poprvy,tak som na to bola horšie než on :) .Volala som všetkym,čo mi prišli na rozum.Aj dr.Nikto mi nezvedal.Len som ho pak hlidala či nebude blinkať…Už asi 2 týdny sa stavia na nožičky.A keďže si nevie :,-(nuť,tak pada dozadu hlavičkou sa udrie o zem :cry: :cry: :cry: .Za každym plačem aj ja a vyčitam si aka som zla matka.Skoro sa od neho nehnem,ale stači sekunda a je zas na nožičkach a pak…
Je to strašne,može sa mu niečo stať,ale nezabranim tomu.Iba ak by som vystlala cely byt nejakym molitanaom alebo niečim mekkym a vyhodila všetok nabytok.:) :( :?
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
22.8.08 21:25

Když mi moje malá ve 4 měsících spadla, byla jsem z toho úplně hotová, ale spadla tak dobře, že spadla na sedačku. Jenže já jsem si myslela, že jsem hrozná matka… :cry: Klepala jsem se z toho dva dny. A pak když jsem to vyprávěla, tak mi skoro každá máma i moje i babička, i moje máma i moje tchýně vyprávěla tu svojí historku, když jim ten jejich prcek spadnul :) Takže se to prostě stane… Myslím si, že je hodně málo miminek, který aspoň jednou svým rodičům nehapali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
22.8.08 21:55

no mně teda malá slítla nevím už v kolika měsících, myslím asi v 10… zato přímo na kebuli, na podlahu na koberec. Normálně seděla, a najednou šup - vrhla se prostě přímo po hlavě dolů ze sedačky.
To jsem si teda hned pobrečela, volala jsem kámošce atd. - člověk má z toho blbý pocit, ale některé věci člověk prostě neuhlídá, no.
Našim známým se kluk v noci budil tím způsobem, že jim spadl ze své dětské postele (to si nedělam srandu) a tím se vzbudil a napochodoval k nim na letiště. Ani mu tam jako nedali žádnou zábranu, na zem žádné polštáře nebo tak… Prostě slítl a přišel (což teda prosímvás neberte jako příklad k nápodobě :roll: )
No - tak třeba jsem Tě uklidnila, protože z tohoto já jsem měla teda šoky. A to o tom věděli a bylo jim to šumafuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
23.8.08 11:46

ahojky, hlásí se hrozná máma :lol: mě spadla Karlinda dneska :roll: manža s Mišákem vstali a malou nechali u mě v posteli, ale já zabrala a probudila mě až rána a pláč. no byla jsem a jsem pořád hotová. je mi to moc líto, ale už to nevrátím. má modřinku na čelíčku, ale jinak je v pohodě. štve mě, že nevím jak spadla, jestli se koulela a šla na bok nebo se plazila a šla na hlavičku. vždycky si jí dávám mezi sebe a postýlku a dneska jsem jí dala mazi manžu a mě a takhle to dopadlo.
malý mi spadnul taky a taky jsem ho lovila pod stejným topením jako Kajku. je to fakt asi normálka. jsem teď byla blažená, že se jí to ještě nestalo a když jsme doma oba s manželem, tak sletí. on totiž jak vstal, tak neudělal zábrany z dek a kojáku a odešel.
 Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák