Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevím, podle mě jste to měli řešit na místě, nevím, jak mu to lze nyní prokázat. Pokud je ti blbě, tak jeď do nemocnice a nečekej na ráno.
Odškodné = náhrada škody. Tak dostaneš takovou výši odškodného, v jaké výši ti vznikla škoda.
A zajímá tě i něco jinyho, než peníze? Řidič nemusí volat záchranku ke každému spadlemu. Tak evidentně vyhodnotil, že to není potřeba. Nebo jsi mu řekla, že jsi ok. Nebo co já vím. Ale pochybyuju, že by si v plným bude risknul vykašlat se na zraněného cestujícího… kdyby tvoje zranění bylo na záchranku, tak by ji jiste někdo zavolal. Když už ne řidič, tak někdo z cestujících Nebo někdo z lidí, co byli venku, když jsi vystoupila… stalo s emi něco podobného, Bus prudce zabrzdil, lidi popadali, řidička se zeptala, jeslti jsou všichni ok, všichni řekli, že jo, tak se jelo dal. Mě pak začala bolet ruka, šla jsem na rtg a nastipnuty, sádra na 3 týdny. Ani mě nenapadlo to nějak řešit s dopravním podnikem…
@Modra1 píše:
Odškodné = náhrada škody. Tak dostaneš takovou výši odškodného, v jaké výši ti vznikla škoda.
Pokud bude schopna prokazat, ze ji ta skoda vznikla tim padem a ze ona nic neporusila.
A na někoho z těch lidí co ti pomohli máš kontakt? Jinak máš smůlu, měla jsi to řešit s řidičem.
Musíš to řešit hned, jinak budeš muset dokazovat že se to stalo. Pokud jsou v autobuse kamery, tak se můžou podívat na záznam. Zavolej si na DP a zeptej se. Řidič ti měl správně položit otázku jestli chceš sanitku. A pokud mu tam někdo vletěl za to nemůže, jsou to dost ošemetný situace. Většinou se k nehodám prvně volá dispečink a ti rozhodnou zda se volá policie.
@j.a.n.i1 píše:
Pokud bude schopna prokazat, ze ji ta skoda vznikla tim padem a ze ona nic neporusila.
Zase uplne nevim, nemela v tu chvili mobil nijak zabezpeceny. Tezko rict, jak se to bere. Navic nevim, jak dokáže, ze ten mobil byl v poradku, ze je nespadl treba pred nastupem do busu
Příspěvek upraven 08.02.22 v 21:49
Takze ted se ti nechce nikam ket, ale myslis, ze zitra z toho neco vytriskas?
dobrej pristup! ![]()
Pokud je ti zle, jed hned a res to hned.
Na jednu stranu chapu sok, na druhou…co mel ten ridic delat? Srazit se s nekym?
aby popadalo vic lidi?
jo a neodpustim si- ale mozna, se priste zkus drzet….
No nic. Uzdrav se hlavne ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Nemá se cestující za jízdy držet?
Jsem schvalne ted koukala do prepravnich podminek dpp a nasla jsem jen, ze je povinnost drzet se pri stani.
Ale vzhledem k tomu, jak v Praze ty busy jezdi, myslim, ze je lepsi se drzet vzdy.
Musíš na místě vyplnit zprávu o incidentu - proto se ten řidič ptá, jestli jsou všichni OK. Teď nevím, jak budeš dokazovat ve kterém spoji to bylo. Budeš každopádně muset doložit jízdenku, plus zadat kontakty na svědky (pokud ti to řidič nedosvedčí), kteří dosvědčí, že jsi se držela (to je povinnost z přepravního řádu), to může prokázat i video. Pak záleží, jak se v tom budou vrtat, někde to je bez problému, i bez svědků, jinde se pojišťovna cuká fakt hodně - jestli budeš mít lékařskou zprávu z jiného dne (a bude to v rozporu s tvrzením řidiče), můžou to zkoumat i víc, třeba jestli to nemáš z domácího násilí nebo jestli jste to nenafingovali (takže si vás pojišťováci proklepnou). Jinak teda ale myslím, že bude vina na tvojí straně - v přepravním řádu bývá povinnost se držet (i v sedě), a jestli jsi ťukala do mobilu, tak jsi přepravní řád porušila ty. ![]()
Jen teda dodám, že už jsem i zažila, že to takhle jedna paní projela i kvůli tomu, že seděla s nohou přes nohu (což je v rozporu testem racionality - jakože průměrně rozumný člověk ví, že takhle se v busu nesedí).
Podle mě máš šanci. Oni jsou na to pojištění, myslím, že škodu na telefonu + nějaké bolestné je šance získat.
Ahoj,
Dnes jsem jela na pracovní jednání. V 13:35 autobus linka 197 Smíchovské nádraží zprdku zabrzdil, ( někdo mu tam v letěl)já seděla na sedadle v místě pro kočárky, něco tukala do mobilu a vtu chvíli jsem začla padat. odletěla jsem k čtyř sedaččce uhodila se do hlavy a nosu o tu žlutou tyč pro invalidy a narzila si levou holen, krvácela jsem a narzila si levé zápěstí. Řidič s eptal zda jsem v pořádku, místo aby volal záchranku apolicii jak měl, s e už mi dále nevěnoval, zato cestující mi pomohli vystoupit.
Jelikož mi je blbě natolik abych byla schopna jet do nemocnice, pojedu až zítra a následně půjdu na polici mám pavouka přes celý displej mobilu. manžel mi to te´d nechal opravit v opravně. Budu mít účtenku a lékařskou zrpávu a můžu podle článku na internetu žádat odškodné za újmu na zdraví a za mobil. Totiž ten úraz se mi může zhoršit zítra a ted nemám náladu někam jet, pojedu to řešit zítra, ted se mi chce spát, snad nemám otřes mozku. byla jsem v šoku.
Kolik by bylo odškodné a dostanu něco az to? Mám to vůbec řešit s lékaři, MHD a policií? nebo ztráta času, pokud mi nenáleží odškodné?