Pád ve školce na hlavu. Tipy na mastičky podporující hojení

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13.1.26 16:15

Pád ve školce

Ahoj všem…Jdu si pro radu..Syn dnes ve školce venku upadl když byli na hřišti..Přímo pád nikdo neviděl, ale měl čepici takže nejspíš pád trochu zbrzdila i když teda modřínu a boulí na čele má pořádnou..Jen prý chvilku plakal a pak si normálně zase hrál. Vse snědl a doma je taky v pohodě venku i běhal…Takže jsem s ním ani nikam nejela :) On má celkově vystouplé čelo už od narození má prostě takhle lebku a plus ta boule tak je to ještě výraznější…Ale proč hlavně píšu…Nemáte někdo zkušenost s nějakým mazáním přímo na hematom? Aby se jako podpořilo hojení? :)
Přikládám foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
13.1.26 16:21

Chudák, má to pořádný. Já používám gel Traumeel, jde to pak mnohem rychleji. Ne na otevřené rány, je v tom alkohol a štípe to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.26 16:29

@Pučálkovic.Amina On na boule na čele trpí dost. Nevim zda to je tím jak má vystouplé to čelo, že ty boule u něj jsou viditelnější. Kazdopadne teď ji má pořádnou. Chviki jsem i uvažovala zda neject na chirurgii, ale zase když je v pohodě plakal jen chvilku normálně si hraje je akční má chuť k jídlu nestěžuju si na nějakou bolest, tak jsem si řekla, že to nechám…Ale právě napadlo mi něco čím to podpořit… :) Moc děkuju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.1.26 16:45

K lékaři bych nejezdila. A na mega modřinu mi lékařka doporučila Heparoid. (Ale popravdě jsem to nezkoušela, protože ta modřina byla přes polovinu půlky zadku, to jsem neřešila. Jenže mě to i po 2 měsících bolelo, tak jsem zašla na chirurgii a měla jsem v tom místě ještě nevstřebaný menší hematom o velikosti tuším 3×4 cm v hloubce 7 cm. Předepsala mi ještě tablety, ty zabraly, tak jsem mast ani neotevřela, přišlo mi, že se tak hluboko nemůže vstřebat a účinkovat.)

Držím palce, ať je modřina brzo pryč a ať už nejsou žádné takové pády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41680
13.1.26 16:45
@Anonym202216 píše: Více

Heparoid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2958
13.1.26 16:48

Dcera mela take jednou na cele neco takeho, jeste horsi. Heparoid je na to dobry. Nikam bych s takovou bouli nejezdila, ztrati se.

Příspěvek upraven 13.01.26 v 16:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33136
13.1.26 16:49

Chudáček, asi to bolelo. Přesně takový boule měla dcera taky, vidím to jako dnes :D
Vždycky se říkalo, že se má boule zatlačit, třeba polévkovou lžící, ale nikdy jsem to nedělala, asi by to hodně bolelo. Mazání asi nemá cenu, stejně se to vybarví. Dala bych mu na to led. Atˇje brzy fit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.1.26 16:53
@arinecka píše: Více

Zamačkavání bouli je nesmysl. Podle me tím tlakem na tu vylitou krev jeďte poškodíš okolní měkké tkáně.

Dcera jednou měla horší modřinu než chlapeček na fotkách a tchán už se chystal jí ji zamáčknout. Doslova jsem se s ním musela poprat. Bohužel je to v lidech zažité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
13.1.26 17:01

@Janča6 Heparoid je super, tiez doporucujem.

Zamackavani: Ked uz je tam boule, tak nieje co ani kam zamacknout. Ono to vychadza z technicky spravneho postupu kedy okamzite po uraze (teda PREDTYM ako vznike boule) vezmes napriklad tu lzicku a tou to miesto zatlacis. Tlakom zabezpecis ze vznikne mensia boule (menej krvy sa ‚vyleje‘) a zaroven lyzicka kedze je kovova odobera teplo takze krvacanie skonci skor.

Nemusis hladat lzicku, ja pouzivam noz (plochou stranou samozrejme) a podla mna to funguje, ale fakt to musi byt do par sekund po udreti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
13.1.26 17:05

Ja bych to zchladila a dál neřešila. Modřina za par dni zmizí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.1.26 17:07
@IcePlanet7 píše: Více

To dává smysl. Jenže to málokdy stihneš. Dcera už tehdy taky měla pořádnou bouli. To by ji děda potrápil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75913
13.1.26 18:21
@IcePlanet7 píše: Více

my máme lžičky tam kde nože, takže hledání je úplně stejně dlouhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33136
13.1.26 18:26
@Janča6 píše: Více

Ja vim, vzdyt pisu ze jsem to nikdy nedelala.
Bouli bude jeste mit hodne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.1.26 18:32

Dítě bude c pořádku, měli jsme horší :hug: ale tohle by si učitelka s reditelkou za rámeček nedaly, to ti můžu garantovat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75913
13.1.26 18:33
@Bubla Bůčková píše: Více

jo, učitelka s ředitelkou podkoply na hřišti dítěti nohy, aby schválně spadlo :palec:

Příspěvek upraven 13.01.26 v 18:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák