Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hezký den všem,
mám dotaz ohledně palačinek. Nikdy jsem s jejich výrobou neměla sebemenší problém, dělala jsme je hodně tenké, vůbec se nepřipalovaly a dobře se obracely. Už podruhé se mi však stalo, že se mi těsto na pánvi přilepilo a palačinky nešly obrátit.
Přitom je dělám pořád stejně: stejný recept na těsto, pořádně rozpálit pánev…Napadlo mě, že to může být nekvalitní moukou. Co myslíte vy?
Děkuji za rady.
@Theli bud panvickou jestli nemáš novou, nebo změna nejake suroviny? ![]()
Nemáš poškrábaný teflon na pánvi? Přidej kdyžtak ještě jedno vejce, jestli se trhají.. Tím se rozhodně nic nezkazí.
Mouka!!! je to možné, kdysi jsem koupila mouku v Tescu a koláč jsem vyhodila, totálně hnusný, zdrclý
@Theli nemáš náhodou mouku z Tesca? Já jsem jednou koupila tu jejich levnou a katastrofa… a ani medvědí tlapky z ní nešly vyklopit z formiček, i když jsem je vymazávala… takže už nikdy víc…
Já používám teskovou mouku, tu jejich značku a všechno ok, palačinky taky ![]()
Máme titanovou pánev, nic jiného se na ní nelepí, tak to asi nebude tím
Mám podezření, že je to moukou, měli jsme jí totiž dlouho uskladněnou ve sklepě… Přijde mi, že to těsto má v sobě takové malé bubliny, přitom ho ale nijak moc nešlehám. Zkusím to s jiným druhem mouky a uvidím.
@Regina Hero píše:
@Theli nemáš náhodou mouku z Tesca? Já jsem jednou koupila tu jejich levnou a katastrofa… a ani medvědí tlapky z ní nešly vyklopit z formiček, i když jsem je vymazávala… takže už nikdy víc…
Byla to opravdu mouka z Tesca
Kromě těch palačinek jsem s ní problém neměla, pekla jsem z ní i cukroví a bylo v pohodě. Kupovali jsme celé to balení po 10 ks., ale naštěstí už došla.
Taky uberu cukr a uvidíme. Děkuji.
@Theli Nejspíš to bude moukou, zřejmě máš už z minulého léta a tam byly nějaké špatné poměry lepku, když dělali testy, tak se kynuté těsto netáhlo a trhalo se ve velkých kusech…aspoň tak nám to přednášeli na Kvalitě a jakosti…
Já do palačinek nedávám cukr žádnej a nikdy sem s tím neměla problém..
@Trinetka píše:
Já do palačinek nedávám cukr žádnej a nikdy sem s tím neměla problém..
ani já nesladím…