Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, od 4. třídy mě trápí častá potřeba na WC a pálení močáku. Byla to fakt hrůza, bála jsem se kamkoliv chodit, že se počurám. Samozřejmě jsem nechápala co se děje, ze dne na den se to objevilo a doufala jsem, že to brzy zmizí, ale uteklo 8 let a pořád jsem na tom stejně, jediné s čím se mi povedlo pracovat bylo časté čurání, což jsem si teda urovnala v hlavě, jinak bych prostě nedokázala fungovat.. To co ale nepřešlo je pálení. Myslela jsem, že mám zánět močáku, navštívila jsem ale spoustu doktorů a žádný mi nepomohl. Poslali mě domů s tím, že mi nic není. Připadala jsem si, jako kdyby si všichni mysleli, že si vymýšlím a jak jsem si měla pomoct, když toho nebyli schopní ani doktoři?
Dostala jsem antibiotika, nezabraly, zkoušela jsem hodně léků, ale nic.. Naprosté zoufalství. Jedla jsem brusinky, pila urologické čaje, vše co by mělo ulevit od bolesti neulevilo.
Taky mám nepravidelnou menstruaci.. Jednou ji dostanu za 3 měsíce, potom hned další, člověk by si myslel, že se to začalo konečně spravovat, ale najednou se neukáže půl roku. Chtěla jsem brát antikoncepci, ale gynekolog mi nejdříve nasadil hormony, které mi měly udělat menstruaci pravidelnou a až potom začít s antikoncepcí… No z hormonů mi bylo zle a můj gynekolog odešel, místo něj zůstala doktorka, která pokaždé říkala něco jiného a absolutně nebyl přehled v tom, jak hormony mám užívat, tak jsem to taky vzdala. Nakonec jsem ráda, že menstruaci mám jednou za tisíc let, protože od té doby co ji mám je to jen utrpení. Pálení je při ní milionkrát horší a nedá se ho zbavit. Pořád nějaké problémy…
Tenhle rok v lednu jsem se to rozhodla začít znovu řešit a doufala jsem, že doktoři tentokrát na něco přijdou. Dělali mi různá vyšetření, strkali do mě věci, které jsem snad v životě ještě neviděla a proběhlo dvakrát i cévkování moči, z kterého jsem byla hodně špatná. Nemohli najít močovou trubici, mám ji prý krátkou a úzkou, no nevydržela jsem to a rozbrečela se jim tam, tak moc to bolelo.
Skončila jsem u jakéhosi profesora, nepříjemný, nesympatický pán, který mi diagnostikoval uretrální syndrom, řekl mi, že mě na další vyšetření posílat nebude, že by na nic jiného nepřišli a že mám hodně pít a při pálení si dát algifen, který mi na to opravdu nezabírá.
Zase žádná pomoc… Jediné co, mamka objevila Blokurimu URO +, tu beru už přes 6 měsíců a je to jediná věc, která trochu pomáhá, aspoň něco.
Spousta lidí říká, že záleží i na psychice a je dobré se zklidnit a dát se nějak dokupy, ale je to složité s takovými problémy, při pálení nejsem schopná jít mezi lidi, musím být úplně sama, nesmím mít na sobě upnuté oblečení a ani se přikrývat dekou, přijdu si potom nekomfortně.. A nedej Bože, když mě to přepadne venku..
K tomu všemu trpím na chronické migrény, řeším i potíže se střevy, škola je těžká a stresující a děje se toho prostě moc.
Není tady někdo, kdo má podobné potíže a našel něco, co mu zachraňuje život od děsného pálení “močáku” (močové trubice)?
Budu ráda za každou radu❤️…
Opravdu zkus více pít. Kolik toho vypiješ za den?
Mně více pití pomáhá na více problémů.
Migrénu můžeš mít i ze stresu (I ze školy - nadměrné soustředění) z čehokoliv. Kolikrát vliv nenajdeš.
@Evkad píše: Více
Vypiju za den 3 litry vody a někdy stopro i víc, jsem věčně žíznivý člověk.. Jasně, pomáhá to od pálení, ale další den se vzbudím a je to to samé☹️.