Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, dámy,
chci se poradit a nebo mi napište, jestli nemáte zkušenost.
Před rokem jsem náhle přestala cítit hlad, zhubla jsem 12kg během 3 měsíců a od té doby mám váhu stejnou. V návaznosti na to postupně přišel totální odpor k masu a některým jídlům. Jím a najednou se mi udělá zle a nemohu pokračovat.
To by nebylo až tak hrozné, jenže od srpna už se mi 3× stalo to, že mě neskutečně začal bolet právě buď žaludek nebo slinivka. Pod žebry, uprostřed a vlevo. Nic nepomůže. Jednou to bylo ráno z ničeho nic, nalačno. Podruhé po snídani, kdy jsem měla jogurt a po třetí teď v sobotu v noci. Ale to jsou muka, nepopsatelné, nikdy mě nic tak nebolelo. Ten den jsem měla poslední jídlo odpoledne a to zeleninu na kari s rýží.
Mimo to, mám problém i s vyprazdňováním. Nově jsem začala používat výjimečně glycerinové čípky.
Byla jsem na krvi, ta je v pořádku. Ultrazvuk břicha, taky v pořádku. Teď čekám na gastro vyšetření, z čehož mám hrůzu.
Jsem mladá, takže mi samozřejmě nic nemůže být
.
Děkuji za přečtení a případné reakce.
No tvoje problemy „nic“ nebudou, na to mi tvuj popis prijde dost obsahly a neprijemny (tim myslim pro tebe)
je dobre ze to nenechavas plavat, jen at te poradne proklepnou, to ze ses mlada je jen o duvod vic to dotahnout, nenech se odbyt ![]()
hodne stesti
btw ja mela opakovane gastritidu, a neco z toho by sedelo, neco ne, takze ti neporadim, ale soucitim, potrapit to umi hodne a dlouho
Ahoj, takhle se mi přesně rozjížděl lokální zánět žaludku
nejdřív začal tlak na hrudi, poté se přidal rychlý puls, pálení žáhy po mléčných produktech a po týdnu se rozjel žaludek. Ukrutné pálení a bolest. Bolest šla od středu do leva (z mé strany). Nic podobného jsem nezažila a ja jakožto věčný hypochondr jsem tomu ani nechtěla věřit
problém s vyprazdňováním mas, protože ti nefunguje žaludek… Trvalo mě to 2 mesice a jeste ted mam občas problémy. Také mě to začalo, ze jsem nemela hlad a chuť k jídlu.. ale trvalo mi to týden než se mi to rozjelo. A přesně jako ty píšeš, jednou se mi to rozjelo i po bílém jogurtu
sice je označován za zdravou potravinu, ale je šíleně kyselej a žaludek okamžitě reagoval. I malá kyselost stačila. Ale šla jsem k dr a ta hned řekla co a jak. Ale nepomáhalo na to nic, až po měsíci jsem začala vidět malý krůčky ke zlepšení. Jakmile se rozhodí žaludek tak to trvá dlouho. Toto je ovšem moje zkušenost, pokud ti to trvá rok, může být problém někde jinde
ale také jsem byla z toho vystrašena, slinivky bych se nebála, to by lékařka hned poznala. Zkus suchary, vysaď lepek, laktózu (mně teda vadily i bezlaktózové věci) cisty vývar bez tuku a neustále něco jez, pokud je žaludek prázdný, okamžitě spustí další kyseliny, které přidávají olej do ohně a prodlužuje se doba léčení. Jen má zkušenost, je možný, že to zjisti něco jiného, ja nejsem lékař ![]()
@humanita40 já maso nejím už pár měsíců. A jaké bylo vyšetření ve vašem případě? A jaká léčba na zánět žaludku? To zní strašně. Z čeho to je?
@SilverFox1 píše: Více
Taky jsem měla něco podobného..ale hodně dlouho jsem to neřešila…nakonec z toho byl zánět žaludku a náběh na vředy