Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak se ho zeptej, jestli se máš chovat jako jeho máma a vřískat na něj jako pavián, aby pochopil, že nejsi jeho slouha… ![]()
Jak říkám, jsem pro rozdělení prací na ženské a mužské (ale taky bydlíme na baráku, takže tam nějaké mužské práce JSOU), asi bych chlapa nehonila vyndavat moje vlasy ze sítka při drhnutí vany, ale tak mohl by začít právě tím „nepřiděláváním práce“…a pak by se vidělo.
Ale jestli skutečně nechce dělat VŮBEC NIC (opakuji, při stejně náročné práci), tak je to lenoch línej a hnala bych ho…
@terinka4444 přesně! Pak budeš zakladatelko „přece celej den doma a jen sedíš na pérdeli“ a to pak budeš mít teprve krušné…fakt dobře přemýšlej…
@DenisaDen ja bych utekla. Muj ex byl to same. Kdyz jsme nemeli deti a meli maly byt tak jsem to krasne zvladla i pri praci. Pak priseli deti a vetsi byt a on proste porad pokracoval v tom nic nedelani az jsem se z toho div nezblaznila. Ted pritel pomaha. Ne treba sam od sebe ale kdyz mu reknu jestli udela mycku nebo posbira hracky tak se zvedne a jde
No…ja si s nim o tom zkusim dnes promluvit a dam tomu cas.
Pokud bude porad stejnej, tak pujde… ![]()
@DenisaDen píše:
Tak koukám, že to je tedy trošku moc.
Děti nemáme…
Já jsem se s ním už tolikrát domlouvala na rozdělení prací,…ale vždycky slíbí a druhej den je to to samé.
Je to hroznej flegmouš, po tátovi…a jeho bratr to samé.
Já z toho právě začínám být zoufalá…
Nevím,,,jak na něj"…:(
Zadnej flegmous, sluhu z tebe dela. Jiste to videl doma.
Z domova to nema…tchyne ječí a je pánem, u nich se hejbou chlapi. ![]()
No prvně bych to s ním prodiskutovala a snažila se o něějakou domluvu, Měl by znát tvůj názor a to, co ti vadí. Pokud nedojde k nějaké domluvě, asi by opravdu následovalo vše, co tu už bylo napsáno. Teda pokud neuvažuješ, že se s tím smíříš.
@DenisaDen píše:
Z domova to nema…tchyne ječí a je pánem, u nich se hejbou chlapi.
v tom případě využívá toho, že konečně vypadl a nemusí to poslouchat. Ale to ho nijak neomlouvá. Rozhodně to chce tvrdou převýchovu, jen se obávám, že jestli je to v něm, tak s tím neuděláš vůbec nic ![]()
@DenisaDen presne jak pisou holky, a z prijdou deti tak te „bude zivit“ a ty bides nevyspala, nervni, plna hormonu a on ti stejne nebude pomahat. A co treba kdyby si mela riziko a musela lezet? Myslis ze by se o tebe tenhle typek bude pomahat? Ze uklidi, uvari apod?
Mám něco podobnýho doma, ale on mi to řekl už na úplném začátku vztahu. A já se rozhodla na sebe tu roli vzít, že mi to za to stojí. Ale je taky pravda že jeho zaměstnání je dost jinej level něž můj a navíc na dost vysoké pozici, takže časová náročnost je často 2× větší něž byla moje práce (teď jsem na MD). Takže občas mě to štve, ale jsem s tím smířená.
A když brblá, že není uklizeno apod, tak mu řeknu akorát že on neuklízí, tak se nemá starat a hotovo.
Buď se s tím smiříš a nebudeš si jeho poznámky brát k srdci nebo ho výměň. On se nezmění.
Sám od sebe neuklidi, ale kdyz ho poprosím, tak udělá, nádobí, uvaří, vyluxuje bez kecu
ale pridelat obraz na zed, vymalovat, tak to pinda
ale stejne nakonec jde a udela ![]()
@DenisaDen Nemám. Muž je pedant a prudí on mě. Řeknu ti, co funguje na mě. Posbírá po bytě můj bordel a „hodí“ mi ho do pokoje ![]()
On bordel nedělá. Když je potřeba vykonat nějakou domácí práci, prostě řeknu: já udělám večeři, ty zatím obstarej dítě. A prostě se nezvednu, dokud to nezačne dělat. Ale vždycky to musí být něco, na čem mu záleží. Ovšem on má uklizeno rád, takže je to jednodušší.
A nebo si vyčíhnu moment, kdy řekne „tady je zase bordel“ a kontruju: dobře, tak ukliď hračky a já zatím vysaju prach.
A když frfňá, připomenu mu, že nemáme paní na úklid jen proto, že on si myslí, že je James Bond ![]()