Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@DenisaDen Je to rozhodně moc a je jen na tobě, jestli to přijmeš, nebo ne. Blbé je, že se s tím dost blbě něco dělá a bude to stát asi hodně nervů a úsilí. A je pravda, co tu holky píšou, že bych si hodně, ale opravdu hodně rozmýšlela založit s takovým typem rodinu.
Jinak můj muž se doma na pracech moc nepodílí. Ale já si ho s tím už vzala, stejně bych ho nepředělala. ALE neprudí mě, když není uklizeno nebo navařeno, když potřebuju a má čas tak se stará o děti, dělá kolem baráku a hlavně nás všechny velice dobře živí. Navíc pokud ho požádám, tak to udělá. Umí si vyprat, vyžehlit košili, uvařit.
Proberu to s nim a zacnu tedy tim nepridelavani prace.
uvidime jak to pujde a postupne budu zkouset pridavat praci, at mi taky trochu pomuze.
On neni zly, neni to pedant…jen je nevsimavej a flegmatickej.
@neila píše:
v tom případě využívá toho, že konečně vypadl a nemusí to poslouchat. Ale to ho nijak neomlouvá. Rozhodně to chce tvrdou převýchovu, jen se obávám, že jestli je to v něm, tak s tím neuděláš vůbec nic
Už to tak vypadá. Na druhou stranu převýchově moc nevěřím. Buď to člověk v sobě má, anebo memá. Vždycky tam bude trochu toho připomínání, pokud projeví dobrou vůli.
To bych teda nedala, můj chlap s běžným domácím úklidem problém nemá. Někdy mu nemusím ani nic říct. Třeba když jdu uspat dítě, sám uklidí kuchyň.
Třeba já se někdy nedivím, že to tak nějací chlapi mají, protože jsem se v dnešní době! setkala s názorem od žen, jak starých tak mladých, že prostě, domácnsot je žen.. Uvedu příklad. V rodině jsme byli na oslavě a můj syn se polil limonádou, já jsem ještě dojídala manžel byl po jídle a tak jsem ho slušně poprosila.. Nevytáhneš s tašky tričko a dáš mu ho.. A švagrová na to, ale ty jsi na mateřské…A nebo manžel má volnější práci, tak kyž jedeme k lékaři tak někdy sním. Máme to mezi sebou domluvené, z práce si volno nebere, prostě, když mu to vyhovuje, využije toho a třeba si cestou něco zařídí. Pracuje v kanceláři, ale má vyjíždky a různé schůzky s lidmi.. No a le k věci.. Tak říkáme před tchýni, že byl manžel s klukem u lékaře, já doma s batoletem a ona vytřeštila oči.. co jakože, že jsem doma, proč musel on a řešila to 10 min, jakoby otec nemohl jednou za čas vzít dítě k lékaři- když může a rodiče se domluví..A o tom, že když přijde chlap z práce, tak zasedne a ony nosi všechno od příboru, k píti, přinášejí odnášejí, o tom nemluvím. Jednou jsem u tchýně řekla manželovi, jeslti si naleje- polévku, protože jsem krmila kluka a málem ji vypadly oči z důlku ![]()
Tak to je teda docela extrém, ale je pravda, že naše maminky a babičky to tak ještě vidí no…
Přítele babička byla v domácnosti a její manžel (přítele dědeček) chodil do práce, což je naprosto jasné, že chlap doma nic moc nepodělá, ale pratchýně nedokáže pochopit, že i MY ŽENY chodíme v dnešní době do práce a pak ještě makat sama doma, nevím.:/
Jinak jsem si před chviličkou s přítelem sedla a probrala to.
Nebylo to poprvé, ale tentokrát jsem řekla větu ve smyslu,,Začneme tím, že mi tu práci nebudeš přidělávat a pokud tě o něco poprosím, uděláš to, jinak to nemá prostě smysl, je to pro mě důležitý!" Řekl mi, že s tím nemá problém, tak se uvidí.. ![]()
Ale to není reseni
Ty nejsi jeho matka
on musí zvládat péči o sebe sama a o prostředí okolo sebe. To mu chceš říkat, co má dělat? Třeba celý život? V zadnym případe. Musíš mu říct, že bud bude normálne fungovat, nebo s nim nebudeš sdílet domácnost. Je dospelej ne? ![]()
@Janasas Kolikrát si to dělají ženský samy. „Ty to nevyžehlíš/neutřeš/nevyčistíš správně!“ A nebo to jdou po chlapovi předělat ![]()
@DenisaDen píše:
Tak koukám, že to je tedy trošku moc.
Děti nemáme…
Já jsem se s ním už tolikrát domlouvala na rozdělení prací,…ale vždycky slíbí a druhej den je to to samé.
Je to hroznej flegmouš, po tátovi…a jeho bratr to samé.
Já z toho právě začínám být zoufalá…
Nevím,,,jak na něj"…:(
není to TROŠKU moc.. je to HODNĚ přes čáru..
jinak flegmouš to není - to by nedělal zle, že není navařeno a naklizeno.. je to klasickej mačo… pokud je zvyklý z rodiny na model - kopyta nahoru a ženo kmitej a není s ním dohoda pak bych uvážila, zda se mi chce celý život dělat služku ![]()