Pan Nepořádný, doma mi vůbec nepomáhá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
20.4.16 11:46

S nesvepravnym bych nemohla zit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.4.16 12:43

@DenisaDen Je to rozhodně moc a je jen na tobě, jestli to přijmeš, nebo ne. Blbé je, že se s tím dost blbě něco dělá a bude to stát asi hodně nervů a úsilí. A je pravda, co tu holky píšou, že bych si hodně, ale opravdu hodně rozmýšlela založit s takovým typem rodinu.
Jinak můj muž se doma na pracech moc nepodílí. Ale já si ho s tím už vzala, stejně bych ho nepředělala. ALE neprudí mě, když není uklizeno nebo navařeno, když potřebuju a má čas tak se stará o děti, dělá kolem baráku a hlavně nás všechny velice dobře živí. Navíc pokud ho požádám, tak to udělá. Umí si vyprat, vyžehlit košili, uvařit.

• Citovat
  • Upravit
DenisaDen
20.4.16 13:26

Proberu to s nim a zacnu tedy tim nepridelavani prace. :) uvidime jak to pujde a postupne budu zkouset pridavat praci, at mi taky trochu pomuze.

On neni zly, neni to pedant…jen je nevsimavej a flegmatickej.

• Citovat
  • Upravit
221
20.4.16 14:03
@neila píše:
v tom případě využívá toho, že konečně vypadl a nemusí to poslouchat. Ale to ho nijak neomlouvá. Rozhodně to chce tvrdou převýchovu, jen se obávám, že jestli je to v něm, tak s tím neuděláš vůbec nic :(

Už to tak vypadá. Na druhou stranu převýchově moc nevěřím. Buď to člověk v sobě má, anebo memá. Vždycky tam bude trochu toho připomínání, pokud projeví dobrou vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
20.4.16 17:43

To bych teda nedala, můj chlap s běžným domácím úklidem problém nemá. Někdy mu nemusím ani nic říct. Třeba když jdu uspat dítě, sám uklidí kuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.4.16 17:54

Třeba já se někdy nedivím, že to tak nějací chlapi mají, protože jsem se v dnešní době! setkala s názorem od žen, jak starých tak mladých, že prostě, domácnsot je žen.. Uvedu příklad. V rodině jsme byli na oslavě a můj syn se polil limonádou, já jsem ještě dojídala manžel byl po jídle a tak jsem ho slušně poprosila.. Nevytáhneš s tašky tričko a dáš mu ho.. A švagrová na to, ale ty jsi na mateřské…A nebo manžel má volnější práci, tak kyž jedeme k lékaři tak někdy sním. Máme to mezi sebou domluvené, z práce si volno nebere, prostě, když mu to vyhovuje, využije toho a třeba si cestou něco zařídí. Pracuje v kanceláři, ale má vyjíždky a různé schůzky s lidmi.. No a le k věci.. Tak říkáme před tchýni, že byl manžel s klukem u lékaře, já doma s batoletem a ona vytřeštila oči.. co jakože, že jsem doma, proč musel on a řešila to 10 min, jakoby otec nemohl jednou za čas vzít dítě k lékaři- když může a rodiče se domluví..A o tom, že když přijde chlap z práce, tak zasedne a ony nosi všechno od příboru, k píti, přinášejí odnášejí, o tom nemluvím. Jednou jsem u tchýně řekla manželovi, jeslti si naleje- polévku, protože jsem krmila kluka a málem ji vypadly oči z důlku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DenisaDen
20.4.16 18:02

Tak to je teda docela extrém, ale je pravda, že naše maminky a babičky to tak ještě vidí no…
Přítele babička byla v domácnosti a její manžel (přítele dědeček) chodil do práce, což je naprosto jasné, že chlap doma nic moc nepodělá, ale pratchýně nedokáže pochopit, že i MY ŽENY chodíme v dnešní době do práce a pak ještě makat sama doma, nevím.:/

• Citovat
  • Upravit
DenisaDen
20.4.16 18:04

Jinak jsem si před chviličkou s přítelem sedla a probrala to.
Nebylo to poprvé, ale tentokrát jsem řekla větu ve smyslu,,Začneme tím, že mi tu práci nebudeš přidělávat a pokud tě o něco poprosím, uděláš to, jinak to nemá prostě smysl, je to pro mě důležitý!" Řekl mi, že s tím nemá problém, tak se uvidí.. :think:

• Citovat
  • Upravit
103
20.4.16 18:14

Ale to není reseni :) Ty nejsi jeho matka :) on musí zvládat péči o sebe sama a o prostředí okolo sebe. To mu chceš říkat, co má dělat? Třeba celý život? V zadnym případe. Musíš mu říct, že bud bude normálne fungovat, nebo s nim nebudeš sdílet domácnost. Je dospelej ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.4.16 18:18

@Janasas Kolikrát si to dělají ženský samy. „Ty to nevyžehlíš/neutřeš/nevyčistíš správně!“ A nebo to jdou po chlapovi předělat :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.4.16 18:29
@DenisaDen píše:
Tak koukám, že to je tedy trošku moc.
Děti nemáme…
Já jsem se s ním už tolikrát domlouvala na rozdělení prací,…ale vždycky slíbí a druhej den je to to samé.
Je to hroznej flegmouš, po tátovi…a jeho bratr to samé.
Já z toho právě začínám být zoufalá…
Nevím,,,jak na něj"…:(

není to TROŠKU moc.. je to HODNĚ přes čáru..
jinak flegmouš to není - to by nedělal zle, že není navařeno a naklizeno.. je to klasickej mačo… pokud je zvyklý z rodiny na model - kopyta nahoru a ženo kmitej a není s ním dohoda pak bych uvážila, zda se mi chce celý život dělat služku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný