Panenka velikosti novorozence

4
12.10.15 08:40

Panenka velikosti novorozence

Ahoj maminky,

chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou některá nevíte o realistické panence velikosti novorozence. Dlouho hledám na internetu, našla jsem pouze jakési panenky REBORN, které jsou jednak drahé a druhak rozměrově novorozenci neodpovídají.
Abych nevypadala divně :) věnuju se výrobě různých doplňků a věcí (hlaně na focení pro fotografy) pro miminka - čepičky, kalhotky, oblečky a už několikrát se mi stalo, že co jsem pracně vytvořila, bylo malé. Vlastní dítko ještě nemám, tak nemám na čem vyzkoušet. Proto hledám nějakou panenku, na které bych jednak zkoušela míru a druhak třeba i výrobky odfotila do nabídky.
Za mého dětství byly takové plastové panny, které určitě měly velikost reálného dítěte, ale dnes nemůžu nic najít. Našla jsem ty rebornky (drahé a malé), pak ještě nějaké panenky chou-chou, ty už by se daly sehnat za 500 Kč na bazaru. To by byla cena, kterou bych do panenky i dala. Ale u těch si nejsem jistá, jestli odpovídají velikostně.

Spíš mi teď jde o vaše doporučení, která panenka je opravdu reálně velká jako novorozenec?

Děkuji za každou radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
977
12.10.15 08:42

Není jednodušší třeba v sekáči koupit novorozenecké oblečení a dělat to podle toho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.10.15 08:48

@krakatice to je právě těžké, že se to hůř odhaduje… oblečky doma nějaké předlohové samozřejmě mám, ale většina oblečení je bavlna a střih přizpůsoben na plínku, já používám jiné materiály (buď hodně pružné nebo naopak nepružné - krajky apod.) a většina se šije, plete, háčkuje na nahé dítko bez plíny. Pro moje potřeby by byla lepší ta panna - nějaká univerzální - takový průměrný novorozenec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.10.15 08:53

Chou chou má jen 48cm a myslím, že nemá úplně realistické proporce :think:
I když na nějaké zhruba nafocení by to možná stačilo :nevim:
Jo ale má látkové tělo, to by asi na fotkách vypadalo divně.
Celopalastová je BabyBorn, ale tu nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.10.15 08:56

No, délka panenky až tak rozhodující není, u nohaviček se stejně dělají ohyby, takže tam by to šlo přizpůsobit. Důležitá je spíš hlavička a tělíčko (obvody nožek, ručiček)… už jsem se dívala i na makety novorozenců pro výuku na zdravotnických školách apod. :-D ale ty se pohybují cenově kolem 30 tisíc - to jsou funkční modely. Marně hledám ty staré, tvrdé plastové mrkací panny, které by velikostně odpovídaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.10.15 09:00

Zkus Aukro nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.10.15 09:11

@Pipet hledám na bazarech, bazoších apod., ale většina těch inzercí je zaplavena těmi rebornkami - asi jsou teď v módě… zajímala mě ta chou-chou, jestli je reálná. Díky za radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.10.15 09:22

Napadla mě manipulační panenka, kterou používání šátkařky na kurzech. Na FB je skupina Nosíme děti, tam by ti holky určitě poradily, kde ji sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.10.15 10:21

A co nieco taketo? -www.hrackystrunc.cz/product.php?id_product=138

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
12.10.15 10:35

Zrovna tady jednu mám, že ji odvezu do bazaru nebo dětského domova, holky už jsou velké. Na déku měří cca 48 cm, nosí dupačky po našich holkách. Zdá se mi nepředstavitelné, že holky byly takhle malé, ale byly, Klára měřila dokonce jen 45cm. Ty ostatní míry neumím odhadnout.
Pokusím se vložit foto. Kdybys měla zájem, je tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí