Paní na uspořádání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14677
22.8.23 19:06
@Magical-eyes píše:
Tak si napiš seznam…
Nafoť to a my ti tady poradíme. Za ala bych tou knihovnou, respektive kup si rukavice a pytle a odstraň umělé květiny z koupelny, když se ti na ně nechce sahat. Všude je moře vychytávek, ale holky z emimina ti poradí nejlíp :palec: a zadarmo.
A když to zvládneš sama, tak o to větší uspokojení ti to přinese.

Jooooo to by mohla udělat :mrgreen: a my bychom ji tady virtuálně sdělili, co má vyhodit :mrgreen: to beru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116501
22.8.23 19:07

Zakladatelko, musíš třídit. Udělej si tři hromady - co si necháš, co vyhodíš a co můžeš darovat/prodat.
Každý den kousek. A postupně to dáš.
Dneska zajdi do koupelny a vyhod ty kytky. To dáš. :palec:

Příspěvek upraven 22.08.23 v 19:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13244
22.8.23 19:08
@Semtex píše:
Jooooo to by mohla udělat :mrgreen: a my bychom ji tady virtuálně sdělili, co má vyhodit :mrgreen: to beru :lol:

A ještě by to třeba někomu posloužilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116501
22.8.23 19:10

A upřímně, nevyhazovala bych peníze za nějakou „koučku“. Ty peníze pak můžeš použít na třeba vymalování apod.
Můžeme se tu vzájemně podporovat, já potřebuju probrat doklady a knihovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13244
22.8.23 19:14

https://www.ikea.com/…a-s69017828/

Tahle knihovna není špatná a vejdou se tam i šanony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116501
22.8.23 19:15
@Magical-eyes píše:
https://www.ikea.com/…a-s69017828/Tahle knihovna není špatná a vejdou se tam i šanony

Jee, tu mám. :palec: několik kusů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13244
22.8.23 19:16
@aiwwa píše:
Jee, tu mám. :palec: několik kusů :mrgreen:

My taky :mrgreen:, ale spodní půlka dvířek je plná… Aby tam mohl být bordýlek :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.8.23 19:27
@Semtex píše:
Nesmis hledat paní na uklid, ale organizaci domácnosti. Ale nevím, zda ti někdo bude jen tak vyhazovat tvoje věci, podle mě to funguje tak, ze to budete probírat spolecne a ona pak navrhne konkrétní systém uložení toho, co zbylo. Takže s tím vyhazovanim začni sama, tomu se nevyhnes podle mě. Klidně si dej zpočátku cil, ze denně naplnis a vyhodis jednu tašku. Pak to změníš, až nebude už tolik co vyhazovat. Třeba jednu tašku týdne, a pak to zrusis.

Přesně tak - jedna taška denně k popelnici. Bohatě stačí. Někdo si to rád vezme. Zbavuj se všeho, k čemu tě nepojí hezké vzpomínky. Předpokládám, že 80 procent tvoří oblečení. Nech si jen to, co nosíš pravidelně. Já vím, přijde ti to škoda vyhodit, jenže tento stres, který zažíváš z přehlcení, je horší než vyhozené peníze za hadry. Známe to asi všichni. Knížky - je hezké, když je prostor kam je dávat. Krásná knihovna :srdce: Z toho důvodu je nekupuji, ale půjčuji, protože když už nějakou mám, tak vyhodit ji je nemyslitelný (pro mě).
Zkus v okolí najít sekáče, které berou do komise. A nebo jestli máš kolem sebe možnost blešího trhu.
Tohle postupně zvládneš sama. Paní by ti vyházela věci, které by ti chyběly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14677
22.8.23 21:49

@Zeoli na knížky jsou dobre i knihobudky - dat to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3555
23.8.23 07:02

Já to dělám tak, že jednou za čas udělám velkou debordelizaci. Zrovna minulý týden jsem se vrhla na dětský pokojíček. Všechno vyházet ze skříňek, šuplíků, poliček a krabic na zem. Co je v dobrém stavu a hrají si s tím, tak to nechám, zbytek vyhodit (podobně to dělám se skříněmi, kumbálem). Naplnila jsem 4 Ikea tašky. Děti si všimly akorát uklizeného pokoje a druhý den přišly, že nemůžou najít omalovánky (napůl pokreslené, napůl počmárané)! :lol: Jinak jim zatím nic nechybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
23.8.23 08:14
@Anonymní píše:
Upomínkové předměty, magnetky, výtvory, obrázky a podobné jsem vyhodila už dávno. Nemám žádné věci tohoto typu. Oblečení nosím vše co mám ve skříni, jedu udržitelnou módu. Já ani nevím, z čeho se ten bordel bere, spíš staré sešity z výšky, papíry, batoh z výletu, krosna, stan, tři krabice knih,…
Hodně štěstí po práci, budu na vás myslet :srdce:

Já se včera hecla a mám dvě tašky na vyhoz a jednu na schovani (dětské věci, vždy čekám, zda si vzpomenou a až po určitém čase dám pryč). Udělala jsem jen obývák a dětský pokoj. Pro mě nejhorší kuchyň, kde se válí na jednou místě vše - mp3 na běhání, dopis, aktualni výtvory, krém na opalování, slunecni bryle, vitaminy apod. Jsou to věci, co užíváme víckrát týdně a chci je mít na očích, jinak na ně zapomínám, ale v predsini na ne neni misto a jinde jsou daleko od vchodu… Ale já jsem chaotik, úklid vydrží pár dní, pak se to zas hromadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
23.8.23 08:19
@Semtex píše:
@Zeoli na knížky jsou dobre i knihobudky - dat to tam

Nebo na vlakové nádraží, akorát já se knížek zbavuju nerada, tak proto si je radši nekupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
23.8.23 08:33

Prosím tě, co je tak nepřekonatelně těžkého vzít do ruky ty kytky na vaně, přejít s nimi k odpadkovému koši, otevřít ho a vhodit je do něj?

Víš co, musíš někde začít, chápu, že v chaosu a bordelu, který si dlouhodobě pěstuješ, se žít nedá. Tak se tenhle víkend hecni a místo, abys ho zoufale proplakala, pusť si nějakou hezkou muziku a začni systematicky krok po kroku. Pořiď si dvě velké krabice, do jedné házej všechno na vyhození, do druhé to, co si chceš ještě v klidu probrat a rozmyslet. Rozvrhni si, do kterých skříněk budeš co a jak dávat a rovnou to tam skládej.
Nejtěžší je začít, jak se to rozjede, už to odsejpá a většinou to začne i bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116501
23.8.23 10:00

Tak co kytky, už jsou v popelnici?
Já začala verandou, protože pracovna se mi nechce, tak jedu od druhého konce. Zatím mám přepravku na vyhození, plus vyřazené boty. To pro dnešek stačí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
23.8.23 10:09
@Semtex píše:
@Zeoli na knížky jsou dobre i knihobudky - dat to tam

I do knihovny může dát knihy, které nechce, vezmou si je do fondu nebo jsou tam volně k rozebrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný