Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele já myslím, že je to z velký části kombinace 1) nesmělosti - přece jen sbalit holku a dostat ji do postele se musí prostě trénoat, je to sociální dovednost dost, dost značně náročná. Lidi jí trénujou od patnácti!! ![]()
a druhá věc je podle mně vzhled a styl… a teď mi řekněte, že ne!
bylo mi 25, když jsem měla období, kdy jsem se vůbc nezajímla o šminky apod. bývala jsem často nemcná a tak jsem nosila roláky, svetry. měla jsem třeba tričko a přes to tričko s dlouhm rukávem a džímy utažený v pase, no musela to být fakt, fakt hrozná hrůza. A vlasy jsem si nerovnala, nebarvila, takže šílený oblečení a ještě do toho vzhled „lesana“.
No a přestože jsem za sebou už pár vzthů měla, panna rozhodně nebyla, tak lidé, kteří mě nově poznávali, třeba na vš, si mysleli, že jsem věřící
a panna
![]()
uráželo mě to, protože věřící fakt nejsem a náboženství se mi dost příčí. A tak jsem přemýšlela proč si to myslí a protože mě neznali, a já byla ještě ke všemu povahou taková hodná, mírná a laskavá… tak jsem uznala, že jde o styl, do kterýho se nevědomky házím.
pak jsem si začala vydělávat, objevila jsem řasenku, makeup, zjistila že mohu mít krásně vyžehlené vlasy když chci (a že ty blogerky a další ženy to NEMAJÍ PŘIROZENÉ
a tak že se líčí téměř KAŽDÁ! žena, kterou na ulici potkám. Fkt každá aspoň řasenku a lesk. A tak mi došlo, za jakého exota jsem musela být, když jsem vypadala jak ezo. A já k tom měla ještě preispozice(tvářičku co vypadala pořád na šestnáct, i ve dvaceti). Takže to potom byl problém.
Mám tři kamarády panice. Jeden vypadá opravdu…no malé postay, nosí vousy, aby působil starší, ale kvůli tomu vypadá jak trpaslík z pohádky…oblečení taky nosí o číslo větší, má brýle a hlavně je celý zrzavý… no to prostě nechceš. a chová se hrozně upjaě jako stařík a bydlí u rodičů. On by se změnil, ale takhle už ho v pětatřiceti žádná chtít nebude.
Druhý je moc hodný a milý, ale krásy taky moc nepobral. Nevyhovuje mu, že je sámm a rád b se seznámil, al je bohužel neuvěřitelně stydlivý a propásl dobu kdy byly holky ještě nezadané. ted už zakládají rodiny:(
třetí hraje hodně ty hry..je zlatý, hodný, a i hezký.. ale taky asi dost nepoužitelný do života, je hodný až moc..tak nevím. Možná že jestli ho nějaká holka balila, že to nepoznal. A má svoje holky z Anime Manga…Tak tak, no.
@Pavelkowa píše:
Dost se pleteš.Znám několik magorů, mamánků, pařmenů, flákačů a úchylných chlápků, co mají ženskou, nebo dokonce několik ženských současně.
Najít si ženskou není o charakteru, ale o vzhledu, každá z nás si v první řadě vybíráme podle vzhledu, teprve pak se některé z nás začnou dívat na charakter (například i pro mě je charakter důležitý). Ale mnohé žena to mají tak, že se řídí jen podle toho vzhledu a charakter už neřeší. Vzhled je u nás žen na prvním místě!!! Ale to neznamená, že všechny chceme prvotřídního krasavce, mně například neimponují řasnatci typu Channing Tatum, protože takový řasnatec je téměř vždy utajený gay, nebo v horším případě i psychopat. Neřeším až tolik obličej, ale spíše postavu, aby ten chlap měl nějaké ty svaly, měl hrudník a ramena. Píšu v přítomné okamžiku, ale vlastně už chlapy neřeším, už mám pár let toho svého, který je ideální.
přesně jak jsem psala - vzhled a možná trochu drzost a odvaha umět sbalit ženskou.
kluky kteří mě nepřitahovali, s těmi jsem se kamarádila a chodit nechtěla. leda po letech, když bych zjistila jak jsou fajn, ale to už jsem byla zadaná.
a nebo druhak - nemusíme chodit s někým nejkrásnějším, když má ty sociální dovednosti a sbalí nás:) takže - buď vzhled nebo sociální umění balit a nebo obojí ![]()
@Niemeyer píše:
Hele já myslím, že je to z velký části kombinace 1) nesmělosti - přece jen sbalit holku a dostat ji do postele se musí prostě trénoat, je to sociální dovednost dost, dost značně náročná. Lidi jí trénujou od patnácti!!![]()
a druhá věc je podle mně vzhled a styl… a teď mi řekněte, že ne!
bylo mi 25, když jsem měla období, kdy jsem se vůbc nezajímla o šminky apod. bývala jsem často nemcná a tak jsem nosila roláky, svetry. měla jsem třeba tričko a přes to tričko s dlouhm rukávem a džímy utažený v pase, no musela to být fakt, fakt hrozná hrůza. A vlasy jsem si nerovnala, nebarvila, takže šílený oblečení a ještě do toho vzhled „lesana“.
No a přestože jsem za sebou už pár vzthů měla, panna rozhodně nebyla, tak lidé, kteří mě nově poznávali, třeba na vš, si mysleli, že jsem věřící
![]()
![]()
![]()
a panna
![]()
uráželo mě to, protože věřící fakt nejsem a náboženství se mi dost příčí. A tak jsem přemýšlela proč si to myslí a protože mě neznali, a já byla ještě ke všemu povahou taková hodná, mírná a laskavá… tak jsem uznala, že jde o styl, do kterýho se nevědomky házím.
pak jsem si začala vydělávat, objevila jsem řasenku, makeup, zjistila že mohu mít krásně vyžehlené vlasy když chci (a že ty blogerky a další ženy to NEMAJÍ PŘIROZENÉ
a tak že se líčí téměř KAŽDÁ! žena, kterou na ulici potkám. Fkt každá aspoň řasenku a lesk. A tak mi došlo, za jakého exota jsem musela být, když jsem vypadala jak ezo. A já k tom měla ještě preispozice(tvářičku co vypadala pořád na šestnáct, i ve dvaceti). Takže to potom byl problém.
Mám tři kamarády panice. Jeden vypadá opravdu…no malé postay, nosí vousy, aby působil starší, ale kvůli tomu vypadá jak trpaslík z pohádky…oblečení taky nosí o číslo větší, má brýle a hlavně je celý zrzavý… no to prostě nechceš. a chová se hrozně upjaě jako stařík a bydlí u rodičů. On by se změnil, ale takhle už ho v pětatřiceti žádná chtít nebude.
Druhý je moc hodný a milý, ale krásy taky moc nepobral. Nevyhovuje mu, že je sámm a rád b se seznámil, al je bohužel neuvěřitelně stydlivý a propásl dobu kdy byly holky ještě nezadané. ted už zakládají rodiny:(
třetí hraje hodně ty hry..je zlatý, hodný, a i hezký.. ale taky asi dost nepoužitelný do života, je hodný až moc..tak nevím. Možná že jestli ho nějaká holka balila, že to nepoznal. A má svoje holky z Anime Manga…Tak tak, no.
Celkem potvrzuješ moji teorii. Dva panicové, které znáš, jsou ošlikví a třetí panic je nejspíše nepřiznaný gay, který hodlá strávit zbytek života ve virtuální ralitě, aby nemusel podstoupit coming out. Jsem si jistá, že pokud někoho celoživotně trápí staropanictví, tak musí být buď extrémně ošlivý, nebo je to gay. Vždycky v tom musí být něco takového, protože hezkého normálně orientovaného kluka se vždycky nějaká holka ujme a do té postele si ho dotáhne, i kdyby nechtěl. ![]()
Hele já třeba chápu toho prvního, ten mi iřekl že si vousy nesundá, že si díky nim připadá váženější..no nižší sebevědomí jsem u chlapa fakt ale neviděla. a jinak btw tenhle i myslím, že gay je!!! ten poslední s anime.. ten asi ne. kdo ví co ho trápí neumí balit holky, no..
ale ten prostřední..hele jeho spolužáci nejsou o nic hezčí než on, a holku mají. tak nevim. a sám mi říkal, že už ho to štve, že by se rád posunul. je rozumnej a má rozhled..tolik bych mu nějakoutu ženskou přála ![]()
No některý názory tady jsou docela ubohý…
podle mě je v populaci mnohem víc „starších“ lidí, kteří jsou na tom podobně, ale samozřejmě to nikde nevytrubují, protože je jim jasné, že by se dočkali podobných reakcí..
přitom hnusák, blázen, psychopat může být a dost často je, od pohledu „normální“ člověk, který si prošel více vztahy a má na svém kontě dost zářezů…
důvody jsou většinou vždy v povaze, protože i největší škaredové, když se umějí aspoň trochu prodat, někoho seženou…a nejošklivější holky třeba u nás ve třídě, o to přicházely první a první se vdávaly… ![]()
takže většinou je to introverze, samotářskost, nebo třeba zažrání do nějakého hobby/práce, které v podstatě znemožňuje navázání nějakého dlouhodobějšího vztahu, nebo prostě stále nenašli toho „pravého“, třeba i díky výše uvedeným vlastnostem…
plus tito lidé mají často jiné morální názory, než většinová populace - neuznávají jednorázový sex, jsou třeba věřící (sex až po svatbě) atd…
o části populace asexuálů nemluvím, tam je ta motivace asi jasná…
ale kdo se někomu směje, kvůli tomu, kdy nebo nekdy o to druhý přišel, mi přijde víc vypovídající o ubohosti kritizujícího… ![]()
@Gnaar píše:
@Pesimistaa PetroviBk je 29. 40 je tomu druhému borcovi, o kterém se psalo na začátku?
tak to je jste na zacatku uspesne kariery, to jich jeste stihne oplodnit a kdyz ne, tak alespon ukojit a uspokojit
@Niemeyer píše:
přesně jak jsem psala - vzhled a možná trochu drzost a odvaha umět sbalit ženskou.kluky kteří mě nepřitahovali, s těmi jsem se kamarádila a chodit nechtěla. leda po letech, když bych zjistila jak jsou fajn, ale to už jsem byla zadaná.
a nebo druhak - nemusíme chodit s někým nejkrásnějším, když má ty sociální dovednosti a sbalí nás:) takže - buď vzhled nebo sociální umění balit a nebo obojí
Jsem takovej ten „hodnej kluk“ a holky se o mě moc nezajímaly, nebo možná já o ně. Ve chvíli, kdy jsem si vyměnil šatník, začal si věřit (muselo mi pomoct pár kamarádek, které mi dodaly sebevědomí) a začal zkoušet umění balení, tak se holek nemůžu zbavit. Myslel jsem, že sbalit holku je strašně těžký, ale teď už vím, že není problém sbalit i tu nejhezčí holku, co potkám. ![]()
@Anonymní píše:
Jsem takovej ten „hodnej kluk“ a holky se o mě moc nezajímaly, nebo možná já o ně. Ve chvíli, kdy jsem si vyměnil šatník, začal si věřit (muselo mi pomoct pár kamarádek, které mi dodaly sebevědomí) a začal zkoušet umění balení, tak se holek nemůžu zbavit. Myslel jsem, že sbalit holku je strašně těžký, ale teď už vím, že není problém sbalit i tu nejhezčí holku, co potkám.
Další level je zlatokop, následuje sňatkový podvodník? ![]()
@Anonymní píše: Jsem takovej ten „hodnej kluk“ a holky se o mě moc nezajímaly, nebo možná já o ně. Ve chvíli, kdy jsem si vyměnil šatník, začal si věřit (muselo mi pomoct pár kamarádek, které mi dodaly sebevědomí) a začal zkoušet umění balení, tak se holek nemůžu zbavit. Myslel jsem, že sbalit holku je strašně těžký, ale teď už vím, že není problém sbalit i tu nejhezčí holku, co potkám.
zenske maji chovani stada nebo hejna, pokud jde o hodnoceni nejakeho chlapa nebo hlavne kluka, kdyz postavaji pred tou diskotekou v hlouccich, je to krasne videt, jak reaguji na pritomne protejsky, ta nepsana vudkyne, obvykle zmalovana jako plakat zacne JEEE ten je krasne, k sezrani, atd., v ten moment ji zacno cele hejno kopirovat a jsou zcela slepe k jakemukoli jinemu objektu, bez ohledu na vzhled, stav, ci jine vlastnosti, jak se jejich tekva pozornost upina sem tam, tak jasne, ty mene vyrazne (nepisi mene krasne) proste ignoruji, jelikoz to po nich cele to hejno kopiruje, tak tech nekolik hloucku holcin ma zahy jasno, ktere objekty jsou zajimave a na ty se snazi nejak dostat, aby si jich vsimly, zatimco ostatni jsou tvrde ignorovani, kdyz se to tak nejak sejde a frajer ma smulu, ze ze zadneho hloucku si ho nevybere vudci slepicka, tak, pokud nema dost vlstni drzosti se prosadit, je odepsany, opakovani z nej vytesni posledni zbytky sebeduvery a je na problem zadelano, seznamky plne zenskych, ktere by vazne braly chlapa, ale muzske protejsky chybi, nebot vetsina panu zaregistrovanych na seznamkach si z tho dela laciny bordel a objizdi po vztahu prahnouci devy a vyuzivaji jejich naivity,
takze zbalit zenskou neni problem, to co pisi vyse jsem si nevedomky overil sam na sobe, ale to je trosku odlisny pribeh, byt se stejnym meritem veci, tojest, divcim stadnim chovanim
Jeste dodatek k te „vudkyni“ hejna, vzdy nejvice nalicena, velmi casto hloupa, ale vzdy je nejvice videt a nejvic slyest, takze me vzdy udivovalo, proc ty dalsi holky, byt s dvojnasobnym IQ a prirozene krasnejsi se nachavaji unaset tou nejvetsi slepkou
@Cosmopol píše:
@PesimistaaMozna te ceka nominace na sexisticke prasatecko roku 2017.
mozna by mu stacilo nepostavat pred podnikama kam se chodi bavit vylizany pzdy
ale nejspis - vrana k vrane. On vypada na typa co je o normalni zenskou v kavarne schopnej zakopnout. Na cesta za tema blbkama do klubiku ![]()
@Niemeyer píše:![]()
![]()
![]()
![]()
mozna by mu stacilo nepostavat pred podnikama kam se chodi bavit vylizany pzdy
ale nejspis - vrana k vrane. On vypada na typa co je o normalni zenskou v kavarne schopnej zakopnout. Na cesta za tema blbkama do klubiku
ja nevedel, ze navstevujes pouze spolek Menza IQ > 180,kde jsou tak nanejvyse vedecke pracovnice
podle Jary Cimmermanna
@Pesimistaa píše:
zenske maji chovani stada nebo hejna, pokud jde o hodnoceni nejakeho chlapa nebo hlavne kluka, kdyz postavaji pred tou diskotekou v hlouccich, je to krasne videt, jak reaguji na pritomne protejsky, ta nepsana vudkyne, obvykle zmalovana jako plakat zacne JEEE ten je krasne, k sezrani, atd., v ten moment ji zacno cele hejno kopirovat a jsou zcela slepe k jakemukoli jinemu objektu, bez ohledu na vzhled, stav, ci jine vlastnosti, jak se jejich tekva pozornost upina sem tam, tak jasne, ty mene vyrazne (nepisi mene krasne) proste ignoruji, jelikoz to po nich cele to hejno kopiruje, tak tech nekolik hloucku holcin ma zahy jasno, ktere objekty jsou zajimave a na ty se snazi nejak dostat, aby si jich vsimly, zatimco ostatni jsou tvrde ignorovani, kdyz se to tak nejak sejde a frajer ma smulu, ze ze zadneho hloucku si ho nevybere vudci slepicka, tak, pokud nema dost vlstni drzosti se prosadit, je odepsany, opakovani z nej vytesni posledni zbytky sebeduvery a je na problem zadelano, seznamky plne zenskych, ktere by vazne braly chlapa, ale muzske protejsky chybi, nebot vetsina panu zaregistrovanych na seznamkach si z tho dela laciny bordel a objizdi po vztahu prahnouci devy a vyuzivaji jejich naivity,takze zbalit zenskou neni problem, to co pisi vyse jsem si nevedomky overil sam na sobe, ale to je trosku odlisny pribeh, byt se stejnym meritem veci, tojest, divcim stadnim chovanim
Kdyz si nekdo mysli, ze typickou zenskou najde v takovym hejnu, tak si ani jinou nezaslouzi…
@Lenka_Hal píše: Kdyz si nekdo mysli, ze typickou zenskou najde v takovym hejnu, tak si ani jino u nezaslouzi…
problem ovsem je, ze ono tohle je jasny, pruhledny, zarny, ucebnicovy priklad k pochopeni podstaty problemu zenskeho chovani na prvni pokus,
ono to ovsem funguje mezi zenami temer vzdy, drive to byvalo ono zname, „co by tomu lidi na pavlaci rekli“, takze se damy zaradily do stadecka z vlastni vule,
dnes stado formuje Hollywood a od Bravicka pocinajeela seriozni platky na opacnem konci spektra