Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Napiš mi prosím takovej nějakej střed.
Týden
Mně přijde, že čím více má člověk zkušenosti se seznamkami, tím více tu dobu dopisování chce zkrátit. Protože si uvědomí, že tím psaním akorát ztrácí čas. Pak se po týdnu i víc sejde a zjistí, že to bylo k ničemu…
A když je tedy řeč o těch většinou nenáviděných seznamkách…
Ženský, řekněte mi, co Vám ty chlapi v úvodní zprávě vlastně píšou? Zejména to, co vás zaujme tak, že odpovíte. Já tedy obvykle navážu na to, co je v inzerátu, pokud je čeho se chytit, inzerát typu „hledám někoho na psaní“, na to můžu odpovědět „já taky“ a tím končím. Ale zpátky, pokud dokážu navázat, tak třeba napíšu, jak to mám já a zeptám se dál, jaký byl den, či co má v plánu. Většinou stejně odpověď nepřijde, tak to dělám asi blbě, no! ![]()
@Kfětoslava píše:
Sex samozřejmě není vázán vztahem, ale někdo evidentně si ho nezvládne zajistit ani jako singl. Když teda mluvím o normálním sexu, nikoli placeným
Nic jako Sex normální či jinak řečeno,,zdarma,, neexistuje. Vždy je něčím,,zaplacen,, ať již ve vztahu či bez. Jediný rozdíl je ten že placený má pevnou cenu zatímco,,zdarma,, znamená cokoliv od bezplatného bydlení přes živení a sponzorování protějšku…
@Tom-One píše:
Nic jako Sex normální či jinak řečeno,,zdarma,, neexistuje. Vždy je něčím,,zaplacen,, ať již ve vztahu či bez. Jediný rozdíl je ten že placený má pevnou cenu zatímco,,zdarma,, znamená cokoliv od bezplatného bydlení přes živení a sponzorování protějšku…
a ze se dva single scházejí za tímto ucelem, jen protože chtějí asi neexistuje?
@Tom-One píše:
Děkujeme za radu. Jen bych potřeboval upřesnit, já mám živit nebo se nechat živit? Nedělám ani jedno, tak abych neudělal chybu.
@Kutil Tom píše:
Děkujeme za radu. Jen bych potřeboval upřesnit, já mám živit nebo se nechat živit? Nedělám ani jedno, tak abych neudělal chybu.
A to si stěžuješ nebo se chlubíš? Ono to nejde moc poznat:)
Jinak pokud DOČASNÝ pocit že za sex neplatíš čímkoliv hmotným či nehmotným existuje ještě jedna kategorie a to sex poskytnutý z lítosti. Třeba do té kategorie spadáš, co já vím..:)
Jinak platí dříve napsané, ale extra pro tebe. Drtivá většina mužské populace,,nějak,, za sex platí a často,,jenom,, ztrátou svobody…Což je asi to nejhorší co může člověka potkat.
@Tom-One píše:
A to si stěžuješ nebo se chlubíš? Ono to nejde moc poznat:)
Jinak pokud DOČASNÝ pocit že za sex neplatíš čímkoliv hmotným či nehmotným existuje ještě jedna kategorie a to sex poskytnutý z lítosti. Třeba do té kategorie spadáš, co já vím..:)
Jinak platí dříve napsané, ale extra pro tebe. Drtivá většina mužské populace,,nějak,, za sex platí a často,,jenom,, ztrátou svobody…Což je asi to nejhorší co může člověka potkat.
Nemáš pravdu, hodně muží dostává sex naprosto zadarmo, jen kvůli tomu, že mají krásný obličej. Majitelé krásného obličeje dostávají sex od ženských kdykoliv a kdekoliv a naprosto zadarmo.
Ahoj všem. Je mi 35 let a do dnešního dne jsem ještě nikdy neměl sex se ženou a také ani žádný vztah. Vzhledově nejsem bohužel pro ženy příliš atraktivní (kouty na hlavě už od 15 let, nosil jsem dlouhou dobu brýle, akné v obličeji od puberty až doteď, jsem vysoký a vyzáblá postava bez svalů, vyschlý) a povahově jsem introvert, uzavřený do sebe. Vyrůstal jsem a byl vychováván jen matkou a babičkou, na základní škole jsem byl šikanován i holkama, na střední škole jsem si vybral obor, kde byly ve třídě kromě mě a ještě jednoho kluka jen samé holky. Holky se mi líbily celý život, do spousty z nich jsem se i tajně zamiloval, ale nikdy jim to neřekl. Obdobím puberty jsem si protrpěl. Vidět všechny zaláskované, jak se vodí za ruce a já hnusák jsem sám…Bál jsem se hnusného odmítnutí od holek, zesměšnění, pomsty z jejich strany. Raději jsem to vše držel v sobě a moc se nebavil. Mám jen úzkou skupinu přátel od dětství a dospívání. Ostatním lidem celkově mám problém uvěřit. V dětství ani v dospívání jsem se nevěnoval ani žádnému sportu z důvodu, že matka byla samoživitelka a neměli jsme moc peněz. Když bych shrnul svůj dosavadní život ohledně seznamování, tak to opravdu nebyla žádná sláva. V 16 letech jsem prožil jen velmi krátký románek se stejně starou holkou. Ale nedošlo ani na chození za ruce či líbání. Pak nebylo nic až do loňského roku, kdy jsme se začali scházet s bývalou kolegyní z bývalé práce. Jezdili na výlety, kecali jsme, rozuměli jsme si a vše došlo až do situace, kdy jsme se u ní doma večer opili a líbali se. Bylo to mé první líbání v životě (v 34 letech) Bohužel dál se ten vztah neposunul. Ona se zrovna rozváděla, všechno skončilo špatně. Pohrála si s mými city, splnil jsem roli převozníka a vrby, zprostředkovaně se pomstila za bývalého manžela a jeho nevěru a pak mě odkopla… To mi na důvěře v ženy a vztahy s nimi rozhodně nepřidalo A na sebevědomí také ne..Bohužel dodnes nevím, jak na ženy. Měl jsem pak ještě dvě schůzky, ale po půlhodině rozhovoru pak většinou nastalo ticho a já už nevěděl, co mám o sobě říct. A i na těch ženách bylo vidět, že by nejraději utekly z té schůzky. Nejsem úplně typický chlap s miliónem zájmů, mám pár koníčků (turistika, hory, apod.,…) Bohužel to je asi na dnes málo pro to, abych nějakou zaujal…Roky mi ubíhají a začíná mě svírat strach z toho, že umřu v osamění. S ostatní rodinou se moc nestýkám, nemám sourozence, jen matku, které je 70 let. Navštěvuji jí
jen občas. Dlouho jsme žili ve společné domácnosti (až do mých 32 let), teď jsem rád, že jí nemusím vidět každý den. Navenek bych o sobě řekl, že jsem normální člověk. Mám práci, rozumné úspory, žádné dluhy, jsem nekuřák, bydlím sám, starám se o domácnost… Zkoušel jsem i on-line seznamky, ale tam mi 99% žen ani neodpovědělo. Na ulici se bojím nějakou ženu oslovit. V práci to raději ani nezkouším,…Vím, že je to asi divné tady hledat radu, ale třeba tady bude někdo, kdo něco podobného zažil a může aspoň trochu pomoci.. Díky za odpověď.
@Templář píše:
Mám to samé, ale je mi 32… Nekonečné psaní na seznamkách, ale po schůzce se nikdy žádný neozval, jeden mi dal pusu a to je celé, nejdál, kam jsem se dostala. Kamarádi říkají, že jsem normální, hezká, mám vysokou, práci, ale holt to takhle je. Myslím, že problém je ve vzhledu, že je tam asi něco, co kamarádi nechtějí přiznat, ale je to problém, sama sebe neposoudím. Někteří se musíme spíš smířit s tím, že zůstaneme sami. ![]()
@Ruth A. píše:
Mám to samé, ale je mi 32… Nekonečné psaní na seznamkách, ale po schůzce se nikdy žádný neozval, jeden mi dal pusu a to je celé, nejdál, kam jsem se dostala. Kamarádi říkají, že jsem normální, hezká, mám vysokou, práci, ale holt to takhle je. Myslím, že problém je ve vzhledu, že je tam asi něco, co kamarádi nechtějí přiznat, ale je to problém, sama sebe neposoudím. Někteří se musíme spíš smířit s tím, že zůstaneme sami.
Bohužel určité malé procento lidí bohužel zůstane v životě samo. I když to bývá nedobrovolné. Možná tam je nějaký blok v hlavě, který si člověk nese z dětství, možná že se k tomu pak nabalí spousta špatných okolností a situací v životě a člověk zůstane stát na místě a roky plynou. U holek je přece jen daleko pravděpodobnější, že se to změní. Samozřejmě i ony musejí být na pozoru. Doba na seznamování není dobrá. Jenže muž, kterému je 35, od toho se už zkušenosti a určitá forma dobývání očekává. Myslím si, že i těch pár žen, se kterými jsem měl schůzku, už po pár minutách vycítilo, že jsem asi,, divný'' Ale máš pravdu, že obrovskou roli v tom hraje vzhled a sebevědomí. I když bude okolí tvrdit opak, tak jedno i druhé pohlaví hraje hlavně na vzhled…
@Templář píše:
Bohužel určité malé procento lidí bohužel zůstane v životě samo. I když to bývá nedobrovolné. Možná tam je nějaký blok v hlavě, který si člověk nese z dětství, možná že se k tomu pak nabalí spousta špatných okolností a situací v životě a člověk zůstane stát na místě a roky plynou. U holek je přece jen daleko pravděpodobnější, že se to změní. Samozřejmě i ony musejí být na pozoru. Doba na seznamování není dobrá. Jenže muž, kterému je 35, od toho se už zkušenosti a určitá forma dobývání očekává. Myslím si, že i těch pár žen, se kterými jsem měl schůzku, už po pár minutách vycítilo, že jsem asi,, divný'' Ale máš pravdu, že obrovskou roli v tom hraje vzhled a sebevědomí. I když bude okolí tvrdit opak, tak jedno i druhé pohlaví hraje hlavně na vzhled…
Jako není to o tom, jestli je někdo vyloženě ošklivý, ale prostě přitažlivý. To mi říkali i chlapi ze schůzek - jsi hezká, nejsi sexy. Sexy baba může mít i 200 kilo.
Ahoj, myslim si, ze v tomto veku kolem 30 a jeste vic po 30 zrovna spousta zen hleda muze, treba zrovna takoveho, jako jsi ty. Akorat musis vzit v potaz, co ocekava vetsina zen v tomto veku. A urcite to neni super krasavec se spoustou konicku. Co se tyce vzhledu, musis byt cisty, upraveny, fajn je i primerene sportovat. Zajdi si ke kadernikovi, pripadne k zubari, kvuli akne si zajdi na kozni a venuj se tomu. Kup si primerene moderni obleceni. Zena, ktera by mohla mit zajem, nejspis bude podobna ostychavka jako ty. Ale ty veci, co pises, zajmy hory turistika, jsou fajn ale jsou tak na desatem miste. Pro ni kolem 30 budou dulezite plany do nejblizsi budoucnosti - deti, rodina. Nemas ji samozrejme na prvnim rande tlacit do deti, ale je dobre naznacit, ze je mas rad, ze jsi rodinny typ, ze rad kutis doma a chces se prevazne věnovat rodine, sve zajmy sdilet se zenou a rodinou, rict neco o sve praci, jakoze te bavi, jsi v ni dobry, pak je videt ze jsi spolehlivy. Taky v intimnim zivote, i kdyby sis nebyl jisty, je dobry te zene rict, ze chces, aby se ji to s tebou libilo, ptat se, jak se ji co libi ale zas jako ne porad, taky si neco nacti…at to neni jako ze jedes svou bez ohledu na ni, ale zaroven aby mela pocit ze vis jak na ni. Na rande ji kvuli necemu pozves, takze se ti asi libi. Tak ji neco pochval, rekni ze se ti libi jeji vlasy, ze se ti libi styl jejiho oblekani, krásné oci…napr ze se ti vzdy libila prirozena krasa (kdyz neni moc zmalovana), a naopak kdyz je hooodne upravena, tak ze se ti libi zeny, co dbaji o svuj vzhled.
@Ruth A. píše:
Jako není to o tom, jestli je někdo vyloženě ošklivý, ale prostě přitažlivý. To mi říkali i chlapi ze schůzek - jsi hezká, nejsi sexy.Sexy baba může mít i 200 kilo.
To mi přijde jako pěkná blbost, sorry. Taková spíš milosrdná lež. Něco jako když holky říkají „jsi pro mě moc hodný, nezasloužím si tě“.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslim si, ze v tomto veku kolem 30 a jeste vic po 30 zrovna spousta zen hleda muze, treba zrovna takoveho, jako jsi ty. Akorat musis vzit v potaz, co ocekava vetsina zen v tomto veku. A urcite to neni super krasavec se spoustou konicku. Co se tyce vzhledu, musis byt cisty, upraveny, fajn je i primerene sportovat. Zajdi si ke kadernikovi, pripadne k zubari, kvuli akne si zajdi na kozni a venuj se tomu. Kup si primerene moderni obleceni. Zena, ktera by mohla mit zajem, nejspis bude podobna ostychavka jako ty. Ale ty veci, co pises, zajmy hory turistika, jsou fajn ale jsou tak na desatem miste. Pro ni kolem 30 budou dulezite plany do nejblizsi budoucnosti - deti, rodina. Nemas ji samozrejme na prvnim rande tlacit do deti, ale je dobre naznacit, ze je mas rad, ze jsi rodinny typ, ze rad kutis doma a chces se prevazne věnovat rodine, sve zajmy sdilet se zenou a rodinou, rict neco o sve praci, jakoze te bavi, jsi v ni dobry, pak je videt ze jsi spolehlivy. Taky v intimnim zivote, i kdyby sis nebyl jisty, je dobry te zene rict, ze chces, aby se ji to s tebou libilo, ptat se, jak se ji co libi ale zas jako ne porad, taky si neco nacti…at to neni jako ze jedes svou bez ohledu na ni, ale zaroven aby mela pocit ze vis jak na ni. Na rande ji kvuli necemu pozves, takze se ti asi libi. Tak ji neco pochval, rekni ze se ti libi jeji vlasy, ze se ti libi styl jejiho oblekani, krásné oci…napr ze se ti vzdy libila prirozena krasa (kdyz neni moc zmalovana), a naopak kdyz je hooodne upravena, tak ze se ti libi zeny, co dbaji o svuj vzhled.
Můj bože, bože a ještě jednou bože:)
Nenapadlo tě někdy že dnes spousta lidí nechce rodinu a děti? Možná by nebylo od věci vystrčit hlavu ze své sociální bubliny…
Na západě třeba v USA když řekneš někomu ve třiceti že má zakládat rodinu, tak nestačíš ani koukat jak bude zdrhat. Paltí to hlavně pro velká a mega města. Ve třiceti jim často začíná život po škole atd. Chtějí se bavit, cestovat a ne tlačit kočárek…
Podobná trend je dávno i zde…Projdi se večír po Praze, zajdi do baru…Nenajdeš tam moc utahaných mamin a pupkatých fotrů.:)
Dotyčnému je snadné radit. zajde na Privát, zjistí že opačné pohlaví je také člověk a drtivou většinu času na odstřel:),zažije sex u kterého zjistí že to není nic o čem básnil a dostane se do reality:)
Dobré je zajít i jako divák na nějaký sport, případně si klidně sám zajít do kina, zapařit na kompu či konzole hry a najednou bude mít tématů k hovoru bezpočet. Dnes totiž i spousta moderních slečen paří a hraje a chce žít, ne ve tři hodiny ráno přebalovat uřvané něco ![]()
@Templář píše:
Ehm,30% a více populace je single a to protože často chtějí:)
Pojmy a dojmy co?
Tolik k tomu malému procentu:)))