Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
![]()
Trpím PP asi od 15ti, vlastně ani nevím, čím to začalo ![]()
Máme 18m Matýska ![]()
Trpim pp od 20 let a mame doma 5 mesicniho chlapecka, muzu rict ze zatim je to ok, v tehotnstvi jsem to taky zvladala, musela jsem, nooo ale clovek nikdy nevi, kdy se ta potvora vrati a ja zas budu k nepouziti:(
Já jsem docela v pohodě, nesmí si to prostě člověk tolik připouštět a pak panice nedá šanci ![]()
Ahojky, moc mě to mrzí, ale taky čekám, kdy se mi to vrátí. Objevila se mi poprvé v životě v červnu 2012,kdy jsem dostala AD s neurolem, v prosinci jsem vysadila AD. Do ted žádné problémy, ale minulý měsíc se mi to vrátilo při jízdě v autě na 5 minut. Znám to, taky jsem nevycházela z domu, když jsem stála frontu v obchodě, tak jsem kolikrát z tama utekla a nákup nechala na zemi.
ale do teď se mojého ptám, když někam jedeme, že tam musí být WC, páč mám stále malinký strach že by mě to trošku chytlo ten strach ze znemožnění, nebo že odpadnu. Já teda měla průjmovej problém, nejedla jsem celej den, když jsem někam šla jen na 5 minut, tak jsem zhubla 6 kilo za měsíc, pak jsem musela k dr. a dát výpověď v práci. Než jsem brala AD, tak jsem doma seděla 2 měsíce a nechápala co se to se mnou děje.
Ale jak píší holky, nesmí se tomu člověk podat, já to už párkrát sama dokázala, cviky dýchání od psycholožky. Mě se pokaždé sevřelo hrdlo a myslela jsem že se dusím a začala jsem panikařit, ale prostě to rozdýcha v klidu vše a nemyslet na to
@Leila90 přesně tohle má moje kamarádka, s tím WC. Můj problém je zase pocit na omdlení
Přitom jsem nikdy neomdlela ![]()
@lyrica Jojo,hrozný. Náhlé kručení, sevření břicha a už jsem panikařila. Ale mě i hodně přepadal šílený třes celého těla, když jsem se nedostala na to WC
to bylo teda něco. Jednu jízdu v buse jsem tak musela vydržet 25 minut. To byl pořádnej záchvat úzkosti, strachu. Člověk cítí, že se mu stane vše, ale přitom se mu v hlavě děje úplně něco jiného a tělo to nemá v úmyslu.
Ahoj holky,
Me to zacalo tedka po nepovedene dovolene s rodinou ![]()
Ale jinak me tizi PP taky od 15ti let. Je to boj, kdyz se to vrati clovek si pripada tak bezmocne ![]()
Vzdy jsem to zvladala sama, ale ted uz mam dite a nez mi zaberou prasky tak je to tezke. Nemuzu maleho vzit ani ven ![]()
Me se atak objevi tak, ze mam pocit ze nemuzu dychat, ze se uz nebudu moct nadechnout a omdlim, tak se furt soustredim na dychani a na to aby se. Mi neudelalo spatne ![]()
Berete tedka nejake leky??
Ja brala AD i v tehotenstvi, ale mam zdrave detatko ![]()
Léky neberu, ani jsem v těhotenství nebrala a zrovna jsem dobrala HA a snažíme se o dalšího prcka.
Pomáhá mi relaxační dýchání no a pak hlavně si zacvičit, zaběhat ![]()
@lyrica píše:ahoj, muzu se zeptat, ty jsi nikdy nebrala ad? A jak na to relaxacni dychani? Dekuji
Léky neberu, ani jsem v těhotenství nebrala a zrovna jsem dobrala HA a snažíme se o dalšího prcka.Pomáhá mi relaxační dýchání no a pak hlavně si zacvičit, zaběhat
Ahojky holky, to jsem ráda, že v tom nejsem sama… je to nesnesitelný peklo:( zrovna tenhle týden prožívám muka:( jste tu některá která brala AD V těhu? jsem totiž ve 22tt a nevyhnu se jim, vlastně ani nechci, je mi tak zle že vemu všechno, co mi trochu pomůže- ![]()
Dobry den maminky,
Zakladam toto téma pro maminky, ktere si jako ja prochazi tezkym obdobim v podobe panicke poruchy a musi se starat o svoje detatko.
Jsem tricetileta maminka 14ti mesicniho chlapecka a pred tydnem se u mne objevila (vratila) panicka uzkost.
Vsechno asi nastartovaly moje problemy v rodine a za kazdou cenu udrzet rodinu pohromade.
Sedim doma, mam strach jit ven, do obchodu… Kdyz na mne prijde uzkost je mi tezko a do toho se chci starat poradne o sveho chlapecka a chci byt pro neho v poradku.
Beru tyden AD a jen cekam az mi trosku zaberou a ja zacnucaspon z poloviny fungovat normalne, ale potrebuji s nekym kdo ma stejny problem prekonat toto obdobi…
Dekuji, ze lidi co chodi rypat do diskuzi se zdrzi zbytecnych komentaru.