Panicky strach z létaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2506
22.5.22 22:00

@Borrealis Létáš nebo nelétáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.5.22 09:44
@Borrealis píše:
ha dva piloti!!! a mohla bych je vidět? no, nemohla :think:

mě se ta fobie spustila…jednou…odletěla jsem od malého dítěte do Tunisu
asi kombinace hormonů / i když nevím, bylo mu dva a půl už / a jak začali hlásit výšku, jak jsme vysoko :zed: :zed: a venkovní teplotu :zed: tak jsem začala propočítávat, zda stihnu do dopadu na zem umrznout nebo ne, a pak jsem začala počítat, jak dlouho budeme padat na zem

a co bude s malým nebožáčkem sirotkem :think: a už to jelo…a vymalováno

výšky mi jinak nevadí, na věž se podívám, po děrované lávce klidně půjdu, závratě nemám…i když se bude houpat nevadí, na lodi mi být nevadí, naopak to miluju

ale představa ty výšky a nic pod mnou, boha jeho!!! a konec

:roll:

já sem tam vidím, když jde jeden na záchod :mrgreen: ale to se nestává každý let.
Já tohle teda nemám :think: kdysi jsem se bála nad mořem, protože neumím moc dobře plavat, ale lítám fakt často, takže mě to celkem rychle přešlo. Nejhorší pro mě bylo přistávání v bouřce, ale protože se mi chtělo hrozně čůrat a jak to letadlo skákalo tak jsem myslela, že se počůrám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36439
23.5.22 11:08
@JednaPrazacka píše:
Stokrat si zopakuju, ze je to nejbezpecnejsi prostredek, ale nefunguje to..

To sice je, ale když už se něco pokazí a nelze to eliminovat, tak většinou nepřežije nikdo. U auta je to jiné, tam máš vždy šanci přežít, a pokud jsi za volantem, tak to i nějak ovlivnit. U letadla můžeš jenom čekat, jak to nakonec dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.5.22 11:41
@jege píše:
To sice je, ale když už se něco pokazí a nelze to eliminovat, tak většinou nepřežije nikdo. U auta je to jiné, tam máš vždy šanci přežít, a pokud jsi za volantem, tak to i nějak ovlivnit. U letadla můžeš jenom čekat, jak to nakonec dopadne.

nedávno jsme jeli z Barcelony vlakem a další den byla docela škaredá nehoda na té trase… říkala jsem si, že jsem měli docela štěstí, že jsem nejeli ten další den. Za mě letadlo je fakt nejbezpečnější dopravní prostředek. Nesledujte letecké katastrofy :kytka: Lítání je supr, až na tu nudu, protože já se asi neumím zabavit bez internetu 8o a na knížku vždycky zapomenu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
23.5.22 20:10
@jege píše:

Tak to je presne duvod moji paniky. Je to proste na osudu a nemuzu delat nic…

Kazdopadne rozhodla jsem se, ze se letos kousnu a poletime v zari nekam za teplem tady po Evrope a v listopadu dame nejake mesto (Lisabon, Rim, Marseille,..), tesim se moc, zatim na to nemyslim, ale co budu delat, to nevim, uz se mi o tom i zda :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
23.5.22 20:12
@alejandra píše:
nedávno jsme jeli z Barcelony vlakem a další den byla docela škaredá nehoda na té trase… říkala jsem si, že jsem měli docela štěstí, že jsem nejeli ten další den. Za mě letadlo je fakt nejbezpečnější dopravní prostředek. Nesledujte letecké katastrofy :kytka: Lítání je supr, až na tu nudu, protože já se asi neumím zabavit bez internetu 8o a na knížku vždycky zapomenu :zed:

No ono se to tezko chape, kdyz to nezazivas ;) ja tam teda nudu neznam- celou dobu letu mam zatnuty VSECHNY svaly v tele, kdyz pristaneme, jsem vzdy vycerpana a boli me celist :lol:
Kazdopadne pro me je proste peklo to prazdno pod nami, propady, turbulence, fuj, uz se mi zas dela zle. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
23.5.22 21:03
@JednaPrazacka píše:
No ono se to tezko chape, kdyz to nezazivas ;) ja tam teda nudu neznam- celou dobu letu mam zatnuty VSECHNY svaly v tele, kdyz pristaneme, jsem vzdy vycerpana a boli me celist :lol:
Kazdopadne pro me je proste peklo to prazdno pod nami, propady, turbulence, fuj, uz se mi zas dela zle. :jazyk:

Je pravda, že lítám prvadu hodně, takže to už asi vnímám úplně jinak než jako většina. Jakobych jela autobusem. Každopádně si myslím, že i to se na mě podepsalo, protože právě proto se toho nebojím vůbec.
Tak vám držím palce, ať moc nepanikaříte a cestu zvládnete :kytka: za mě je to taková fajn „nuda“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36439
23.5.22 21:49
@alejandra píše:
nedávno jsme jeli z Barcelony vlakem a další den byla docela škaredá nehoda na té trase… říkala jsem si, že jsem měli docela štěstí, že jsem nejeli ten další den. Za mě letadlo je fakt nejbezpečnější dopravní prostředek. Nesledujte letecké katastrofy :kytka: Lítání je supr, až na tu nudu, protože já se asi neumím zabavit bez internetu 8o a na knížku vždycky zapomenu :zed:

Tak já těch havárii měl nepočítaně, a ťuk, ťuk, nikdy se mi nic nestalo. A to tam byly i mnohočetné smrťáky v autobusu, mikrospánek na dálnici v plné rychlosti anebo boční náraz nákladního auta v plné rychlosti. Ovšem pochybuji, že bych přežil havárii letadla. :think:

Edit: Ovšem menší havárii při skákání z letadla jsem měl a také jsem jí ve zdraví přežil… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36439
23.5.22 22:23
@JednaPrazacka píše:
Tak to je presne duvod moji paniky. Je to proste na osudu a nemuzu delat nic…

Osobně si myslím, že nějaký vliv mohou mít i určité vibrace a infrazvuky od motorů. Kdysi dávno se mi stalo, že při popojíždění letadla před startem, když motory, u kterých jsem seděl, začaly nabírat otáčky, se mě zmocnil takový živočišný strach, že jsem byl paralyzován hrůzou a jenom s velkým sebezapřením jsem se držel, abych nevyskočil z místa nezačal se panicky dobývat ven.

Když už jsem to skoro udělal, tak naštěstí na mě promluvila maminka, která letěla se mnou a já jsem se z posledních síl donutil jí něco odpovědět. V ten moment mě panika začala opouštět a za pár sekund jsem byl zase v pořádku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
27.6.22 21:14

Co ten Neurol??

Čauky, obnovují paniku :lol:
Lítám každý rok, už se to blíží..3 dny :roll: samozřejmě panika jako prase, sedám do letadla s tím, že to spadne, taky sedim ani nedejcham. Posledních pár let jsem furt kojila, tak si nic vzít nešlo, loni jsem to nakonec dala s pár panákama před odletem a kynedrylem, myslela jsem, že mě na tu noc uspí..ne!

Co ten Neurol?

Babička mi ho už několikrát nabízela, má 0,25 pomáhá to? Zase letíme na noc, tak to potřebuju zaspat, ale ne být zase v kómatu..letíme jen do Hurghady, tak 4h a kousek..potřebuju být ready s dětma, manžel si sedne a chrápe a já čumím do tmy a co mi běhá hlavou ani nechci říkat. Teď furt ještě lítají ty bouřky, jednou jsme letěli v takové bouřce, že v noci bylo světlo jak ve dne :?
Cesta zpátky je takova lepší, ale tam po té době je to vždycky horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
28.6.22 19:14

Teď sem se nedávno dočetla že se to nedoporučuje že to pak zhoršuje ještě víc ten nedostatek kyslíku (což právě je důvod úzkosti, panik v letadle)kór když musíš být ready s dětmi tak to bude ještě horší si to vzít, jinak mě fungoval jedině Helex(krásně usneš)
Já ještě nejsem rozhodnutá letět, naposledy (2020)mi bylo opravdu docela zle, jen jednou jsem letadlo zvládla v pohodě a to s antidepresivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
29.6.22 06:37

@punkerka89 mrknu se na to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
29.6.22 17:05
@lucynka25 píše:
@punkerka89 mrknu se na to :think:

Teď sem četla že se to nedoporucuje ani kvůli krevním sraženinám, napadly mě Bachovy esence ta krizová, ty mě dříve dostali z nejhoršího (psychika)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
29.6.22 18:16

@punkerka89 jo,to už mi někdo doporučoval :think: mám ještě deopress a třezalku, tak nevím co lupnout. Zatím se modlím, ať se ty bouřky vybouri dneska všechny a zítra ať se letí bez deště :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
29.6.22 21:29
@lucynka25 píše:
@punkerka89 jo,to už mi někdo doporučoval :think: mám ještě deopress a třezalku, tak nevím co lupnout. Zatím se modlím, ať se ty bouřky vybouri dneska všechny a zítra ať se letí bez deště :andel:

Bacha na třezalku ta má plno indikací k lékům a taky se s ní nedoporučuje na slunce(vyráška a větší riziko spálení)
Ten deopres je dobry, ale já l-tryptophan můžu jen na noc hrozně mě utlumuje(ale to je individuální)
Držím palce ať to zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario