Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zakladatelko, uz je to hodne stara diskuse, ale pokud se zde jeste nekdy objevis, napis jak se ti vede, zda ty stavy presly a co ti pomohlo. Bohuzel se potykam s tim stejnym problemem a nevim si s nim rady a ani psycholog nevedel…Ja se bojim denne, ze se neprobudim, bojim se kamkoli jet na dovolenou a tak, ze tam umru, nebo se mi tam neco stane a kdo me pak zachrani. Mam dite tak si furt rika, co by s nim bylo, kdyby…
Capucinko možná hledej příčinu někde kde by tě to ani nenapadlo..moje stavy byly způsobené hyperfunkcí štítné žlázy, smrt maminky to jen zhoršila, píšeš že máš dítě.. po porodu se to rádo rozjíždí ta štítná žláza a ta udělá sakra trápení celému tělu.
@Levandule 7 píše:
Capucinko možná hledej příčinu někde kde by tě to ani nenapadlo..moje stavy byly způsobené hyperfunkcí štítné žlázy, smrt maminky to jen zhoršila, píšeš že máš dítě.. po porodu se to rádo rozjíždí ta štítná žláza a ta udělá sakra trápení celému tělu.
Dekuji za odpoved, stitnou zlazu mam v poradku, nechala jsem se proklepat opravdu vsude a na vsechno a jsem zdrava pry jako ripa, ale ty stavy se zhorsuji…Zacal to jak jsem byla asi ve 20tt. Dost se bojim, ze citim, ze mi neco je, proto ty stavy a podle dokoru je to jen v hlave???
Capucinko tak to je mi tě moc líto, někdy ta štítka ani na testech neukáže až pak na těch podrobných od endokronologa, tak snad i to máš podchycené. Mám kamaráda ten má něco jako ty máš a bere na to léky a pomáhaj mu jen si je nesmí brát moc často což on jak mi vyprávěl by potřeboval o dost častěji. Jemu to spustil nevydařený osobní život, dneska má rodinu je štastně ženatý ovšem ty uzkosti ho tápe i tak. Opravdu vyhledej asi jiného psychiatra at je nějaký posun takhle se utrápíš ![]()
Já měla taky šílený úzkosti a strach z nemoci, smrti…ale teda vůbec ne svojí, spíš svých blízkých. A hodně mi pomohly antidepresiva, už to nebyla tak děsná úzkost a panika
Ted jsem je kvůli těhu vysadila a neberu cca dva roky - a jako trošku se to vrátilo, ale snad ne tak jako před tím…tak uvidím ![]()
Zkus zajít za psychiatrem, tohle není na psychologa, určitě ![]()
Možná do celé věci vnesu trošku morbidní pohled, ale známá mojí prababičky měla na parte epitaf: „Smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého…“ Mně se to líbí a od té doby celou věc beru z tohoto pohledu. Smrt k životu patří a až si pro nás přijde, tak s tím nic nenaděláme. Tak se snažím zaměřovat na ty praktičtější stránky života a pomyslné rány osudu (a že jich za posledních pět let bylo…) beru jako nevyhnutelnost. Nic, kvůli čemu bych se měl hroutit…
Hmmm, jen aby na to nejaky lek pomohl, protoze ja uz jsem o tech nemocech, ktere me podle me jednou skoli uplne presvedsena, obzvlast ted vedrech mivam takove migreny, ze si vzdycky pomyslim, ze uz mam mrtvici nebo infakrt a jak usinam, moc si nejsem jista, ze se rano probudim, pokazde usinam s brekem, ze to byl muj posledni den…Chjooooo
Capucinko, to je nějaká neuroza obzvlášt ty migreny taky jsem je mívala, šílený uplně, bušení srdce atd.Co mám léky na srdce jsem klidnější migrény přestaly, tobě by určitě pomohly antidepresiva a podrobnější rozbor krve.Za svuj zdravotní stav musíme bojovat to už jsme si zvykli, tak se neboj a doktory trochu proklepni.
@Jura007 Ono to tady asi není o smrti jako takové, ale o těch pocitech co, by se mohlo stát, stane a ták víš. Úzkosti dokážou člověka šíleně paralyzovat, úplně ochromit, kdo nezažil nepochopí.
Tak ja mam trosku neco podobneho na popud clanku ze hormonalni antikoncepce muze zabijet, radsi sem to vysadila protoze sem se zacla bat ze to zpusobi kdo vi co, no a jit si preventivne overit jeslti mi to nezvoralo jatra nebo neco na to nemam cas obejit lekare tak asi tak tyhle clanky fakt des, ale muzou aspon dobre varovat. No ja to mam aspon racionalne podlozeny.
@Capucinka píše:
Hmmm, jen aby na to nejaky lek pomohl, protoze ja uz jsem o tech nemocech, ktere me podle me jednou skoli uplne presvedsena, obzvlast ted vedrech mivam takove migreny, ze si vzdycky pomyslim, ze uz mam mrtvici nebo infakrt a jak usinam, moc si nejsem jista, ze se rano probudim, pokazde usinam s brekem, ze to byl muj posledni den…Chjooooo
A nosíš čepici, jestli pak nemas jen upal, nebo tak neco a piješ hodně? Kolikrat se mi stalo ze sem se divila ze me boli hlava a bylo to jen ze sem nemela cepici a malo pila nebo jedla, nekdy na sebe clovek zapomina kdzy se stara o mimco no to je normal a fakt je to migrena jako diagnosa? Ty bejvaj nekdy taky psychickyho razu.
A měli jste při těch stavech deprese a úzkosti i třes kosterních svalů po těle, hlavně ráno po probuzení?
Ne ja se prvne bala ze mam trombozu kvuli tem HA pak ze vysoky cholesterol kvuli štitne zlaze, proste na palici. Ale ja si s tim asi zajdu at mam jistotu.
No já beru zpět, dneska jsme maminku pohřbívali a byla jsem moc dojatá kolik lidí přišloa nabídlo svoji pomoc, sdílená bolest se hned stává poloviční..To je mi líto, že máš takové špatné vztahy v rodině, my vždycky všichni drželi při sobě, ale vím, že to není pravidlem, můj muž to má se svou maminkou taky hodně špatný ty vztahy..