Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Levandule 7 píše:
Tak to bohužel máme skoro všechny, že jsme s dětmi samotné. Já mám dva raubíře 3roky a 6m. někdy mám pocit, že už to fakt nedám a pak se zase mraky rozeženou a tak to jde den po dni. Já jsem se to s tou štítkou taky dověděla na foru od kámošek. Já nemám nikoho komu bych se svěřila a manžel to je…kapitola sama pro sebeno tak hlavně, že víme co nám je a neumíráme vid
taky to tak mam ze nekdy je to na palici a pak zase den ktery je super od rana do vecera. Taky mam nekdy pocit ze to nedam, zvlast tu samotu kdyz je pritel v praci a neni zrovna kam jit. To je pro me nejvic deprimujici. Ale kdyz je krasne staci jit nekam do prirody a hned se mi zvedne nalada.
Tak se hlasim po nejake dobe, stavy se trochu zlepsily do doby, nez zacnu myslet na to, co bude po materske, ze se vratim do prace a ze to nezvladnu, porad si nejak vnitrne namlouvam, ze jsem nemocna a praci a peci o dite nezvladnu. Bojim se co bude, ze umru..jsem vysetrena fakt na vse, myslim, ze normalnimu cloveku by to stacilo, ale me ne. Rikam si, ted jsem zdrava, ale za pul roku byt nemusim…
A nepomohlo by trebas nejake placebo, jako jist zdrave a tak? Precist si na netu co vsechno za zeleninu pomaha a proste uz ten pocit ze ji clovek zdrave a dodrzuje pitnej rezim atd, muze podle me pomoct.
A nemate za sebou naky duchovni pozadi? To muze bejt taky duvod, ze vám mohl nekdo kdysi timhle nahnat strach ani o tom nevite, a jde trebas jen špatnou sugesci.
JA treba vim ze mam obcas tenhle strach kvuli memu nabozenskemu zalozeni, aspon drivejsimu. TAkze je to trochu i o tom.
Ahoj.
Mám to samé. Každý večer usínám se strachem že se ráno neprobudim. Ráno vstanu a myslím na to, že se mi něco ten den stane. Jsem i hypochondr, takže se hodně hlídám. Je mi 16 let a už jsem na tom špatně. Neustále brečím. Chci se toho zbavit ale nejde to tak lehce. Snažím se na to nemyslet ale kdykoliv se najde chvilička že se nudim, tak hned začnu myslet na blbosti. Už nevim co s tim..
Navštívit psychologa (psychiatra). Když máš angínu taky jdeš k doktoru. Když máš nemocnou „duši“ je také potřeba vyléčit;-)
Ahoj holky, chtěla jsem jen přidat svůj příspěvek a poslechnout si váš názor. Jsem na tom podobně jako zakladatelka. V prosinci mě čeká druhý porod a já mám hrozný strach že umřu a moje děti bude vychovávat nějaká cizí paní. Občas usínám s představami, že mě starší strašně hledá. Když je špatné počasí a začíná se brzy stmívat, mám špatné pocity. Všechno mi to vlastně začalo minulý rok v listopadu, kdy jsem musela na revizi pro ZT, za týden řešila s policií umrtí souseda (musela jsem ho identifikovat) a pak se mluvilo o tom konci světa. Od té doby častou koukám na měsíc a nebe, jestli je všechno ok. Na jaře a v létě mi bylo fajn, roste ve mě nový život, jsem pořád venku na zahradě a nemám čas myslet na blbosti. Jenže nastává podzim…snažím se myslet pozitivně, chystat si výbavičku, ale už ted mám strach z porodu, aby se mi potom třeba nerozjela nějaka psychoza, nebo z kojení. Myslíte, že bych taky měla raději navštívit doktora zavčasu? Podle netu si myslím, že trpím na uzkostné stavy a na výkyvy počasí ![]()
@admenL Ahojky byla jsem na tom dost podobně, revize po zamlklem těhu, pak opětovné těhu strašení doktoru, že to nedopadne, po porodu náhla smrt mojí maminky…pak jsem se v tom plácala dlouhý pul rok, do dnes lituju, že jsem nemaza k Dr.hned zjistili mi totiž zvýšenou funkci štítné žlázy, tento problém má každá jedna a pultá žena hlavně v období těhotenství a po porodu. Jinak paradoxně jsem v těhotenství test na štítku měla v pohodě, takže mě ani nenapadlo, žy bych měla tenhle problém. Zpusobuje to uzkosti a deprese. Určitě se nestyd a porad se co s tím hm a hlavně se nenech odbýt.
JA myslim ze muze pomoct jist zdrave, snazit se dodrzovat pitnej rezim, najit si chvili pro sebe na relax. Hlavne jist přimerene. Proste taky pro sebe začit neco delat, nebo trebas sem tam si i zasportovat. Mozna clovek kolikrat jako matka nestihne mit cas na sebe pak se clovek přepne a zacne mit depky protoze je to na nej proste moc. Chce to najit si neco co cloveka bavi, a aspon na chvilku zmizet od deti. Pokud to situace umozni.
Ono kdyz je človek vyfluslej tak je kolikrat depka hned.
Mam stejnej problem trpym na to posledni tyden umrela mi prababicky a je mi teprve 17 let bojim se kazdej vecer usnout a nevim co mam delat proste nevim mam strach
nechci umrit v 17 letech!!
@admenL píše:
Ahoj holky, chtěla jsem jen přidat svůj příspěvek a poslechnout si váš názor. Jsem na tom podobně jako zakladatelka. V prosinci mě čeká druhý porod a já mám hrozný strach že umřu a moje děti bude vychovávat nějaká cizí paní. Občas usínám s představami, že mě starší strašně hledá. Když je špatné počasí a začíná se brzy stmívat, mám špatné pocity. Všechno mi to vlastně začalo minulý rok v listopadu, kdy jsem musela na revizi pro ZT, za týden řešila s policií umrtí souseda (musela jsem ho identifikovat) a pak se mluvilo o tom konci světa. Od té doby častou koukám na měsíc a nebe, jestli je všechno ok. Na jaře a v létě mi bylo fajn, roste ve mě nový život, jsem pořád venku na zahradě a nemám čas myslet na blbosti. Jenže nastává podzim…snažím se myslet pozitivně, chystat si výbavičku, ale už ted mám strach z porodu, aby se mi potom třeba nerozjela nějaka psychoza, nebo z kojení. Myslíte, že bych taky měla raději navštívit doktora zavčasu? Podle netu si myslím, že trpím na uzkostné stavy a na výkyvy počasí
Ahoj jak dopadl porod?
S tim strachem pred porodem to i chapu to, spis je to trauma kvuli tomu sousedovi, ze jsi se s tim nakym zpusobem nevyrovnala a byl to pro tebe nejspis šok.
Rakovina prsu
Ja jsm si byla dat vloni vysetrit prsa 5X. Nikdy mi nic nenasli, ted jsem sla po 5 mesicich znovu, vpacilo se mi pul bradavky a rakovina. Mam malou holcicku 3 roky. v zivote jsem se na zadnou prohlidku nevykaslala, naopak a chodila jsem jen do akreditovovanych mamoporaden v praze. ted me ceka dpeklo, mam male dite a bojim se, ze umru. Tak na co jsou prevence, JA JSEM SE PSYCHICKY UPLNE ZHROUTILA.
@levandule 7 píše:
Capucinko možná hledej příčinu někde kde by tě to ani nenapadlo..moje stavy byly způsobené hyperfunkcí štítné žlázy, smrt maminky to jen zhoršila, píšeš že máš dítě.. po porodu se to rádo rozjíždí ta štítná žláza a ta udělá sakra trápení celému tělu.
Ahoj a zpravilo se ti to.No ja ji mam uz osum let snizenou, leky ky jsem brala jen kdyz jsem si vzpomnela, proto pisu ze vubec.Nyni se bojim ze uz se mi telicko zpatky dohromady neda a umru, mam i alopacii a zacal blbnout mesicky.
@Lenka1213 mhm, divný přístup, smrti se bojíš a léky bereš, jen když si vzpomeneš? ![]()
Snad mate pravdu a vse je tou sitnou
. To je hned lepsi pocit. Me spis desily ty bolesti bricha co jsem mela, no ale za par tydnu jdu na sono a uvidim co to je. A snad se tim vsechno vysvetli. Obdivuju ty co maj vic deti. Me staci jedno
. Sice je to i legrace sem tam, ale zacina mit ted obdobi vzdoru takze si obcas ostre prosazuje svou. A tak me to nekdy dost vycerpava.
Ale sem rada ze je lepsi komunkikace nez kdyz jako malinky mimco furt jen rvalo. Ted aspon vim proc se vzteka.
To staci jit z prochazky domu a je to. No je to pekny mamanek. Ale nekdy je fakt legrace to jo.