Panický strach ze smrti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.4.21 06:14

Strach z nemoci a smrti

Dobrý den
Mám od dětství strach ze smrti.
Začalo to tím že jsme byli u moře na pláži, řekla jsem rodičům že zajdu pro míč do campu, camp byl docela daleko od pláže asi 1km a bylo mi možná 11, když jsem vešla na cestičku do lesa, zjistila jsem že tam jsem úplně sama, a začaly se mi honit různé myšlenky hlavou, na konec jsem to překonala a šla dál ale najednou se mi zatmělo před očima. Běžela jsem zpátky na pláž, hned jsem si sedla a začala hodně pít, od té doby jsem pořád myslela že když pojedeme domů tak že budeme mít bouračku a že to nepřežijeme. Když jsme úspěšně dorazili domů tak to se mně všechno spadlo. Pár týdnů na to se mi ale začlo špatně dýchat a bušelo mi srdce, prodělala jsem asi všechny vyšetření srdce a všechno bylo v normě, říkali že mám asi úzkosti, tak si o mě všichni začali myslet že jsem blázen. Nicméně to bušení srdce se po čase samo uklidnilo.
No prvotně jsem zde chtěla uvést moje všechny úzkostné zážitky ale to by bylo na dlouho a nikoho by to ani nezajímalo.
Tak teď přeskočím k nynějšímu stavu.
Už několik dnů mě bolí práva polovina hlavy, záda a břicho. Byla jsem na pohotovosti ale tam mi toho moc udělat nemohli, dnes jdu na odběr krve.
A teď k mé u úzkosti
Celý den si pořád sugeruju že mám nádor na mozku a že určitě umřu, nedokážu na to přestat myslet, pořád jsem teenager a mám strach že jsem vážně nemocná a že mi nikdo nedokáže pomoct
Chtěla jsem psát kamarádkám zprávy kdyby se mi vážně něco stalo
Pořád si koušu nehty a někdy se i klepu, často brečím
Cítím se líp když jsem s rodinou, ale když teď jsem sama doma na on-line výuce tak je to docela těžké.
Teď když mi někdo řekne že za rok někam zajdeme a že to bude super tak si v hlavě zase říkám „to už tady nebudu
Ještě aby jsem ve zkratce popsala moje úzkostné zážitky
V Bouřce na horách jsem mohla umřít
Měla jsem bouračku, celá ma rodina jela domů ale mě si nechali v nemocnici, na štěstí jsem překecala mamku ať tam se mnou zůstane protože to bylo několik hodin od domu.“
No mých úzkostných zážitků je více ale ty už tady nebudu rozebírat
Každopádně pokud jste se setkaly s něčím podobným, byla bych ráda za radu :( :roll: :nevim: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2439
26.4.21 06:44

A rodiče o tomhle ví? Říkala jsi jim to? Tohle kdyby se dělo mojí dceři, tak to rozhodně řeším. Už teď to nezní dobře, natož co by se ti z tohoto mohlo rozjet časem. Pokud jsi to rodičům neřekla, tak to hned udělej. Dej jim třeba i tohle přečíst. Pokud nebudou reagovat a situaci budou zlehčovat, zajdi si ke své obvodní doktore a řekni jí to, ta už to řešit bude. Nebo alespoň zavolej na nějakou linku pro děti, tam tě vyslechnou a poradí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
26.4.21 07:02

Potřebuješ psychologa.. Nebo nějaký prášky na úzkosti a řešit to. Takhle se za chvíli nejspíš zbláznís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
26.4.21 08:32

Uzkostna porucha, těšila bych to s psychiatrem, aby ti nasadil nějakou medikaci, drž se. Je to na dlouhé lokte. Ale máš celý život před sebou, hlavní je to řešit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122313
26.4.21 08:56

Zajdi si za svým obvodním lékařem, ať tvé stavy posoudí. Nikdo tě tu nezná tak, jako tvůj lékař, nebo tví rodiče. V každém případě- je to nejméně na psychologa. Někdy se stačí z toho vykecat nestrannému člověku- nějaký životní příběh se ti odehrává pořád před očima, musíš dostat emoce ze sebe. Někdy je to už na psychiatra- na medikaci. V každém případě- co nejrychleji to, prosím, řeš.😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11759
26.4.21 09:38

Ve školách také bývá psycholog. Můžeš za ním zajít (zkontaktovat jej) on tě navede dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.23 22:21

Strach

Jdu spát a najednou si vzpomenu:co se stane po smrti? Uvidím tmu, nebo se tenhle žívot bude opakovat dokola, nebo se narodím za jinou osobu či zvíře a z toho mám Hronek strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí