Panický strach ze smrti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.6.13 18:34

Ale ja nejsem anonym zakladatelka, a ja se jen pripojuji k diskuzi, ze mam nabeh na neco podobneho, ale u me jde o to ze se mi ani k doktorum nechce to vsechno kotrolovat. Takze pak ta nejistota je furt

• Citovat
  • Upravit
Levandule 7
25.6.13 20:47

To máš k tý štítce to si určitě zajdi přesně jak píšeš depky, a třes hlavně po ránu schválně si změř tlak a tep a když to bude vyšší tak je to jasný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.13 21:24

ASI JO nekdy me pichá na hrudi ale spis mám pocit ze to je zadama ale proste pak sou chvile kdy se toho bojim a stve me ze musim brat naky hormony kdyz ani nevim jestli pomuzou. Prej ze stitny zlazy je i pichani u srdce, jenze já se toho proste bojim a ten cholesterol snad zjistej doktori nebo jestlis i to mam vyzadat.
JA nikdy nak extra zdrave nejdela tak se toho taky bojim. stve me cela ta stitna zlaza, proste v tehotenstvi sem to podcenovala a ted se toho bojim vic.
Ze neodhadnou davku hormonu a tak, ach jo. Nemela sem o tom radsi moc cist. Navic jak taham mimco tak zada muzou bejt taky v haji a pak me boli kde co jen kvuli zadum ale litat kvuli tomuk orthopedovi. Abych si pojsitila ze je vse ok. Nemam nak cas ani silu.

• Citovat
  • Upravit
2655
25.6.13 22:17

Zdravím všechny, kteří mají panické stavy strachu ze smrti, nemocí apod. I já jsem se po porodu druhé dcery bála smrti a vůbec toho jakým způsobem zemřu. Kolik tady nechám příbuzných a hlavně toho, že mé děti zůstanou samy. ALE! Začala jsem číst duchovní literaturu něco jako Život po životě, O smrti a životě po ní, Hvězdy minulých životů a dospěla jsem po těch skoro 2 letech k názoru, že člověk neovlivní jakým způsobem zemře. Jednou ten den nastane a co se stane? Smrt není konec, smrt je jen konec jedné etapy. Představte si, kolik lidí ve vašem blízkém rodinném vztahu již zemřelo, se kterými jste měli dobrý vztah a náhle odešli, oni nezemřeli, oni jen odešli pryč, už nemusí prožívat bolest fyzickou či psychickou, kterou prožívají lidé tady. Představte si taky, že tam na vás čekají. A také každý člověk má svého anděla strážného, který ho chrání dokud nepřjíde jeho čas. Věřte, že na každého člověka čeká duše, která ho vyprovodí a příjde za ním v den, kdy zemře. Antidepresiva nejsou dobrým způsobem jak vyřešit tento strach. Možná by vám pomohlo přečíst si něco od Moodyho případně jinou tématikou o posmrtném životě. Případně si zajděte na regresní terapii, která vám může odhalit odkud se vzaly tyto stavy… Hlavně si uvědomte, čeho se vlastně bojíte? Umírání? Nebo toho, že tu necháte děti? Já se bojím spíše způsobu, jakým budu umírat než smrti jako takové. Ne každý zemře tím, že usne a už se nikdy neprobudí… ale každá bolest jednou přejde, ať už se jedná o duševní či fyzickou bolest a to je důležité si uvědomit. Víra v posmrtný život je velmi důležitá… může vás z takových nepříjemných pocitů dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Levandule 7
26.6.13 10:36
@Anonymní píše:
ASI JO nekdy me pichá na hrudi ale spis mám pocit ze to je zadama ale proste pak sou chvile kdy se toho bojim a stve me ze musim brat naky hormony kdyz ani nevim jestli pomuzou. Prej ze stitny zlazy je i pichani u srdce, jenze já se toho proste bojim a ten cholesterol snad zjistej doktori nebo jestlis i to mam vyzadat.
JA nikdy nak extra zdrave nejdela tak se toho taky bojim. stve me cela ta stitna zlaza, proste v tehotenstvi sem to podcenovala a ted se toho bojim vic.
Ze neodhadnou davku hormonu a tak, ach jo. Nemela sem o tom radsi moc cist. Navic jak taham mimco tak zada muzou bejt taky v haji a pak me boli kde co jen kvuli zadum ale litat kvuli tomuk orthopedovi. Abych si pojsitila ze je vse ok. Nemam nak cas ani silu.

Ty si určitě zajdi k doktoru vypadá, že máš hyperaktviní štítku tj. že tvuj metasbolismus funguje na 200% a tak i tvé srdíčko. Tím, že sde neléčíš si hodně zahráváš, to sdíčko se opotřebuje a tvoje obavy ze smrti začnou být realné. neblázni všichni doktoři nejsou stejní. A hlavně po porodu se to hodně často zozjede oni už to znají a pomužou ti.Hm držím palce.

• Citovat
  • Upravit
3518
26.6.13 10:46

Pro zakladatelku: Upaluj k lékaři a ze vším se mu svěř, neboj se navštívit ani psychiatra nebo psychologa-není na tom vůbec nic divného a pomůžou ti! Tohle jsou klasické panické nebo úzkostné stavy..Pokud se nebudeš léčit, samo to nepřejde! Je to zcela normální a trpí tím hodně lidí, neboj! I já sama to někdy mívám, mám těžkou práci, kde se denně potýkám se smrtí a umíráním a takhle se to na mě odrazilo. Naučila jsem se to ale zvládat i bez léků. Ale zkusila jsem je, a musím říct, že se mi vždy hned po polknutí ulevilo-myslím, že pro počáteční fázi léčby je to dobré, musíš totiž pochopit, že pokud ti lék proti úzkosti zabere, není vlastně nutné ho brát, protože tvé stavy nejsou život ohrožující stavy a tudíž je vlastně vše v naprostém pořádku:-). Jen to prosím řeš, neboj se toho..Takhle si zbytečně kazíš život. Jsi mladá, tak máš právo žít naplno a být šťastná! Omlouvám se jestli píšu něco, co už někdo napsal, nechtělo se mi to celé číst :oops: Držím pěsti, ať se toho co nejdříve zbavíš!!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.13 21:02

Dik uz se stalo, a beru na štitnou zlazu leky, byla jsem i pro zadanku na rehabelitaci musim najit nakou dobrou, protoze ty zada vse odnesou, mam od mala skoliosu a tou zattezi se to jen zhorsi kdyz malou taham, nebo i za ruku tak nemam dobre drzeni tela.No Ja sem nekdy asi celkove unavena z toho jak na mimco furt davam pozor ale to vsichni matky skoro. Jen nekdy pak mam strach ze jak sem kolikrat neodpocata nebo nestiham jist a pit poradne ze to pak odnesu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 21:04
@Levandule 7 píše:
Ty si určitě zajdi k doktoru vypadá, že máš hyperaktviní štítku tj. že tvuj metasbolismus funguje na 200% a tak i tvé srdíčko. Tím, že sde neléčíš si hodně zahráváš, to sdíčko se opotřebuje a tvoje obavy ze smrti začnou být realné. neblázni všichni doktoři nejsou stejní. A hlavně po porodu se to hodně často zozjede oni už to znají a pomužou ti.Hm držím palce.

To podekovani melo byt tady proste bylo mi tezky se tim smirit brat naky hormony, ale prirodne to lecit moc nejde.

• Citovat
  • Upravit
Levandule 7
26.6.13 21:17
@Anonymní píše:
To podekovani melo byt tady proste bylo mi tezky se tim smirit brat naky hormony, ale prirodne to lecit moc nejde.

Jsem ráda, že jsi se odhodlala, já jsem taky byla neštastná, že musím brát hormony a léky na srdce ve svém věku, ale když vidím jak jsem se hodila do klidu, tak jsem ráda. Tobě taky přeju hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.13 21:30
@Levandule 7 píše:
Jsem ráda, že jsi se odhodlala, já jsem taky byla neštastná, že musím brát hormony a léky na srdce ve svém věku, ale když vidím jak jsem se hodila do klidu, tak jsem ráda. Tobě taky přeju hodně štěstí.

jasne no dik, ja sem driv moc na svy zdravi pozor nedavala a bylo mi vsechno fuk, ale jak mam mimco tak mam fakt tu zodpovednost nekam zajit kvuli nemu a vubec, ale proste co sem s mimcem doma pripadam si jak duchodce ze me kde co boli a tak a stve me to driv sem takova nebejvala. Ja jeste taky radsi zajdu na kardio kdyz ta stitna s tim srdcem souvisi. JA se bojim spis kvuli mimcu abych byla ok driv sem si zila pro sebe tak me to bylo jedno.

• Citovat
  • Upravit
Levandule 7
27.6.13 10:33

Jj znám, takhle jsme musely dospět všechny, když jsme si pořídily děti. Ale neboj co se zdraví týče, když to podchytíš, tak už bude jen líp. Budeš se těšit z prcka a už svět nebude tak černý jako do posud :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.13 10:58

Snad jo ja sem rada ze jsem našla tuhle diskuzi. Jsem si pripadala jak hipochondr. Ale proste človek byl dřív zvyklej na větší pohodlí a mohl si vic odpočinout, takze tehdy me hned tak neco nebolelo. I kdyz jsem brigadne delala fyzicky tezkou praci. Proste je to asi celkovym pocitem vycerpanosti. Nebo naky duševni unavy, co mam aspon ja. Ono me to snad brzo prejde azAz si vsechno skontroluju u doktoru.

• Citovat
  • Upravit
Levandule 7
27.6.13 15:37

To máš pravdu, že člověk byl pohodlnější, ale ta štítka to je pěkný prevít, uplně tě to rozhodí, jak fyzicky, tak psychicky, špatný testy krevní, celková rozladěnost, člověk nic nevydrží, hned se zadýchá, potí se jak blázen. Já jsem to taky připisovala ty stavy, že mám druhý dítě, že mi náhle umřela maminka, že nestíhám a ted když se léčím mi je o 100% líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.13 21:10

Jasny ja se prave bala kdo vi co mi je a pak sem si precetla ze je to s tou stitnou dost vazny ze to muze ovlivnit i srdce tak proto sem se asi taky zacla bat. NAvic ze to muze zvedat ten cholesterol fuj drzet nakou dietu na to fakt nejsem. No jasne. No dik ja sem s tim nechtela moc otravovat doma ptz pritel na zdravi totalne kasle a vubec ho to nezajima. A mama ta se zase kolikrat lekne ze je lepsi se sverit takhle. No mimco mi chodi spat kole 22 pak vstava kolem sedme, takze je to nekdy zahul. Navic uz pekne litá všude, a musim furt hlidat aby se neco nestalo. Bere veci z kuchynske linky a tak. Nekdy si rikam ze bych mela aspon najit nakej konicek abych aspon na chvili utekla a vypla. Protoze sem furt na pozoru. Nejlepsi je kdyz je hezky a sme venku to pak zapominam na depky myslet mezi lidma ze jo. U me je potiz kdyz sem dlouho sama doma jen s mimcem. A to ted bylo jak bylo to destivo.

• Citovat
  • Upravit
Levandule 7
28.6.13 13:02

Tak to bohužel máme skoro všechny, že jsme s dětmi samotné. Já mám dva raubíře 3roky a 6m. někdy mám pocit, že už to fakt nedám a pak se zase mraky rozeženou a tak to jde den po dni. Já jsem se to s tou štítkou taky dověděla na foru od kámošek. Já nemám nikoho komu bych se svěřila a manžel to je…kapitola sama pro sebe :-(no tak hlavně, že víme co nám je a neumíráme vid :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex