Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@werika píše:
Takove to mam taky jen kamarady zadne. Tedkom po 2 letech co mame dcerku tak si rikam pozvu nekoho na kafe, manzel sel s klukama, dcerka u babicky. Jenze nemam koho. Nemam ani komu jen tak napsat a nekdy se prichytim jak koukam jen do prazdna.
Tak to znam. Hlidani teda nemame. Hlidal by jen manzel. Vzdy mi rika ja byl tam a tam.Jdi taky nekam. Ale ja nemam kam a skym. A tak sedim doma a koukam. Treba ted. Manzel ma odpoledni.Po praci jde s kolegou pokecat. A ja sedim a koukam. Televize me uz nezajima.Spat chodim az kolem pulnoci. Driv neusnu
Pritom bych to rada zaspala ![]()
@Anonymní píše:
Já když slyším, co řeší ostatní maminky, říkám si, jaké to jsou slepice a že takové starosti bych fakt chtěla mít. Ale beztak by si to zase říkaly ony o mně, o tom svět asi je. Mám to stejně jako ty, taky bych brala někoho, kdo by si rozuměl se mnou i s dětmi.Ono je se strašně lehko sklouzne k takovému tomu přitakávání, jak je kdo špatnej…A už se vezeš na vlně pomlouvání a negací, ani nevíš. Není to hezký, ale popravdě, já neumím být pořád jenom ta pozitivní, jak je všechno skvělý a zlatý a jak se máme překrásně, to mi asi leze na nervy daleko víc.
Prostě pokud se někdo zeptá jak se mám a já nemůžu odpovědět upřímně, protože by si myslel, jaká jsem kráva, že si nevážím báječnýho života a jak jsem pořád zapšklá a pesimistická, tak ať se radši neptá.
Asi mi právě chybí někdo, kdo by mě pořádně vyslechnul a ne jenom rodina, která mávne rukou, že já přece žádný problémy mít nemůžu a nemám si stěžovat, když máme přece všechno tááák báječný.
Tak ja se odkryju.Me by vubec nevadila jedna kamaradka co se mi sveri.Stim nemam problem.Ale skupina mamin co dve hodiny resi jak jsou vsichni a vse na nic. A slysi je u toho pul hernicky. Neni nic pro me
Jinak vrbu bych klidne rada delala, ale asi ne mezi tolika lidmi. Aby nas kazdy slysel
Měla jsem to stejně, ač jsem tomu moc nevěřila, našla jsem dobrou kamarádku přes seznamku a další díky škole, do které chodí syn. Je fakt, že se vidíme jednou za čas, ale mě to stačí. Člověk jednou za čas zajde ven, na večeři, na skleničku a má s kým pokecat. Přes eMimino jsem se párkrát sešla a o ničem. Je to těžký, aby si člověk s někým sedl. Mam 3 dobré kamarádky a to mi bohatě stačí. Spousta lidí si přátelství a upřímnosti neváží!!!
Ahoj já až po 2,5 letech na RD začínám nachazet spřízněné maminky (neznají se mezi sebou), ale musela jsem vždy vyvinout aktivitu k seznaneni já no
.takové ty co se i zajímají o vás a nechají vás domluvit a nemají dalších 20 kamosek bokem (s těmi si nějak nerozumím), také nemam řada hlučné, často i sprostě mluvící skupinky maminek. Co mě ale dnes vadilo byly skupinky malých holčiček cca od 5 let do 12 -to bylo taky peklo poslouchat a říkám si jestli i dcera bude taková
zlatí kluci ![]()
No, taky bych brala nekoho na probrani aktualnich trablu. Mela jsem super kamarada-kolegu, sedel hned vedle a jemu jsem mohla rict fakt cokoliv. A on se pak klidne odstehuje
Tak se utesuju, ze stejne nemam moc cas, ale brzy s tim budu muset neco udelat. Asi zajdu do cekarny u doktora
Gynekologie bude mozna lepsi ![]()
Všichni co tady píšete máte pravdu. Dnešní svět je asi zvláštní už pro naše děti. Všude se jen pomlouvá, povyšuje, přetvařuje a nevím co všechno. Já bych nedokázala své problémy řešit v nějaké skupince.
Ještě mám dotaz a z Ostravy a okolí tady někdo je? Nebo jen Čechy? ![]()
@werika píše:
Všichni co tady píšete máte pravdu. Dnešní svět je asi zvláštní už pro naše děti. Všude se jen pomlouvá, povyšuje, přetvařuje a nevím co všechno. Já bych nedokázala své problémy řešit v nějaké skupince.
Ještě mám dotaz a z Ostravy a okolí tady někdo je? Nebo jen Čechy?
My s Aničkou jsme z Rožnova, rodiče mám v Bruntále. ![]()
@mrav píše:
My s Aničkou jsme z Rožnova, rodiče mám v Bruntále.
Nepsal si uz nahodou, ze mas přítelkyni? ![]()
@_.Emilyyy píše:
Nepsal si uz nahodou, ze mas přítelkyni?
To se nevylučuje - na dotaz, jestli je tu někdo z Moravy odpovídám. ![]()
@mrav píše:
To se nevylučuje - na dotaz, jestli je tu někdo z Moravy odpovídám.
Tak neptam se jen kvuli jednomu prispevku
![]()
Najít opravdové životní přátele je jako vyhrát ve Sportce. Já to štěstí měla několikrát. Ale jedna kamarádka se věkem dost změnila, druhá bydlí na druhém konci světa a vidíme se jednou za rok, a ta třetí, které jsem mohla říct opravdu úplně všechno a vždycky mě pochopila, podpořila a hlavně nikdy!!! nesoudila nedávno zemřela. Je to pro mě fakt těžké. Byly jsme naučené, že v případě nouze můžeme volat i o půlnoci. Strašně mi chybí.
Souhlasim s tim, ze najit si opravdovou kamaradku je těžké, ja to stesti mam..Porad se vídáme s moji nejlepsi kamaradkou, kterou uz se kamaradim od zakladky
. Ale hodne se i schazim s rodicema od dcery kamaradu, hlavme s tema které znam od třídních schuzek
.
Ja bycj z toho zesílela, kdybych mela pouze partnera.
Zakladatelko zkus obvolat kamaradky ze skoly ![]()
@divine woman Tak to je mi fakt líto, co se ti stalo. Věřím, že to není jednoduché.
Lidé se s věkem asi fakt mění. Měla jsem kamarádky a najednou je nemám a nějak nechápu proč, když jsme si nic neudělaly a zas si nemyslím, že by se naše cesty až tak diametrálně rozešly. Těžko říct, možná nejsem dost průbojná - ve větším kolektivu se taky moc neuplatním. Zatím místo toho chodím aspon za sportem:D
@_.Emilyyy píše:
Souhlasim s tim, ze najit si opravdovou kamaradku je těžké, ja to stesti mam..Porad se vídáme s moji nejlepsi kamaradkou, kterou uz se kamaradim od zakladky. Ale hodne se i schazim s rodicema od dcery kamaradu, hlavme s tema které znam od třídních schuzek
![]()
.
Ja bycj z toho zesílela, kdybych mela pouze partnera.
Zakladatelko zkus obvolat kamaradky ze skoly
Strašně ráda, ale všechny koho znám mi ukázali záda po autonehodě.
Fakt se divím co vše dokáže to, když se vám něco stane a jste asi pro okolí přitěží. Já se omlouvám že tady nejsem tak často, ale je to těžké se postarat o domácnost a o dva hladové krky. Jsem ráda jak jsou venku, alespoň mám na vše klid a můžu si jet své tempo. ![]()
To je těžký. Já vrbu dělala a málem jsem se z toho zhroutila. Mám okolo sebe spoustu lidí, co potřebuji rozebírat současné trable a potřebuji tu vrbu apod. Cítím se z nich velice vyhořela. I já toužím po kamarádce, ale právě potřebuji, aby byla v pohodě a společně se mohly i zasmát.