Pár přátel – hledám spřízněnou duši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
175
1.6.19 12:18
@Anonymní píše:
Loni v listopadu jsi psala tady toto:
werika Kecalka18.11.18 20:01134 příspěvků

Chybi mi ta spriznena duse

Nechybi vam ta nejaka spríznena duse ktere se muzete vybrecet na ramenu a sverit se? Nejaka takova v blizkosti? Moravskoslezsky kraj? 

A dale jsi psala, že psát si ve dne v noci.

A nezkoušela jsi najít nějakou spriznenou dusi třeba přes ligu vozíčkářů? Nebo jiné organizace? Vydávají i časopis, jsou tam inzeráty. Společně se můžete podpořit a být si tou oporou navzájem.

Ano psala. Tyhle organizace znam jen to je slozite.0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
1.6.19 12:21
@werika píše:

Tak napiš kde bydlíš, třeba se najde tady někdo ve tvém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.19 12:24

Musím na svoji obhajobu ještě říct, že se roky pohybují mezi vozíčkáři a pomáhám jim. Z toho pramení i ta moje vyhořelost.
A proto bych az tak neodsuzovala lidí, co nemohou dát to naslouchajici ucho na to, aby se druhý vybrečel u nich na rameni a byl jim k dispozici ve dne v noci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.19 12:25
@werika píše:

A v cem je to slozite?

• Citovat
  • Upravit
175
1.6.19 12:32
@Anonymní píše:
A v cem je to slozite?

Slozite v tom, že nechci k sobě podobného člověka, tím nechci říct že jsou něco míň. To vůbec! Potřebuju někoho kdo je zdravý. A ne zůstávat v téhle oblasti. Jestli mi rozumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.6.19 12:32

Jsem z Ostravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.19 12:37
@werika píše:
Slozite v tom, že nechci k sobě podobného člověka, tím nechci říct že jsou něco míň. To vůbec! Potřebuju někoho kdo je zdravý. A ne zůstávat v téhle oblasti. Jestli mi rozumíš.

Rozumim ti! Toto je presne to, co jsem zazivala a zažívám u těch " svých " vozíčkářů. A dokážeš říct, proč nechceš kamarádit s někým podobnym( vždyť byste mohli být na stejné vlně a rozumět si), proč doslova píšeš, že POTŘEBUJEŠ někoho zdravého?

• Citovat
  • Upravit
32092
1.6.19 12:48
@Anonymní píše:
Rozumim ti! Toto je presne to, co jsem zazivala a zažívám u těch " svých " vozíčkářů. A dokážeš říct, proč nechceš kamarádit s někým podobnym( vždyť byste mohli být na stejné vlně a rozumět si), proč doslova píšeš, že POTŘEBUJEŠ někoho zdravého?

Já bych to chápala tak, že chce prostě žít obyčejnýma starostma všech lidí a nezabývat se pořád dokola tím, že je na vozíčku, což prostě když je mezi nimi, tak to tak je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.6.19 12:49
@Anonymní píše:

Je to proto, že bych s tím člověkem chtěla trávit i čas, který by za mnou třeba mohl dojít. Pomáhat mi, vytáhnout ven atd. Neumím to říct prostě chci žít normální život. I když ho mají i vozíčkáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.6.19 12:50

@Monchichik to jsou ty správna slova děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.19 12:51
@Monchichik píše:
Já bych to chápala tak, že chce prostě žít obyčejnýma starostma všech lidí a nezabývat se pořád dokola tím, že je na vozíčku, což prostě když je mezi nimi, tak to tak je…

Ano, ja to chápu, proto to nepíši. Napsala jsem to kvůli něčemu jinému.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.19 12:54
@werika píše:
@Monchichik to jsou ty správna slova děkuji :palec:

Takže se nechceš kamarádit s někým, kdo prožívá to samé co ty? Nechceš poslouchat jeho pláč, nechceš mu taky být k dispozici ve dne v noci? Rozumíš, jde o to, když to nechceš poslouchat ty sama a nejsi ochotná to druhému dát, jak potom můžeš být naštvaná na ty druhé lidí? :think:

• Citovat
  • Upravit
175
1.6.19 12:58
@Anonymní píše:
Takže se nechceš kamarádit s někým, kdo prožívá to samé co ty? Nechceš poslouchat jeho pláč, nechceš mu taky být k dispozici ve dne v noci? Rozumíš, jde o to, když to nechceš poslouchat ty sama a nejsi ochotná to druhému dát, jak potom můžeš být naštvaná na ty druhé lidí? :think:

Ja nepotrebuju jen slyset litost a to vozmeni mezi sebou davaji neustale najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
1.6.19 13:01
@werika píše:
Je to proto, že bych s tím člověkem chtěla trávit i čas, který by za mnou třeba mohl dojít. Pomáhat mi, vytáhnout ven atd. Neumím to říct prostě chci žít normální život. I když ho mají i vozíčkáři.

Ano, přesně toto jsem z tebe chtěla vytáhnout. Aby jsi si uvědomila, že po tom druhém něco potřebuješ. Potřebuješ, aby ti pomáhal, vytáhl tě ven, z vlastní zkušenosti znám, že potom následuje další level a to je popř. někam i vozit autem, dávat tomu druhému hodně svého času a trpělivosti, pomáhat fyzicky do auta a z auta apod.
Víš, je to těžké, ale je potřeba se smířit s tím, že toto dělají placení asistenti. Na pomoc si spíš hledat placené asistenty a na spriznenou dusi si najít někoho, kdo je na tom podobně a můžete si být tou oporou navzájem. Opravdu mluvím z vlastní zkušenosti, nechci tě trápit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
1.6.19 13:01

@werika přesně tak to chápu já, nechceš se babrat neustále v tom, že jsi na vozíku, to je prostě daná věc a nijak se nezmění a není třeba se neustále litovat, což jako píšeš se děje…chceš prostě mít kamarády mezi " normálními " lidmi, zabývat se obyčejnýma starostma a klidně poslouchat cizí stesky a stížnosti, ale ne pořád o vozíku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová