Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mám rodinu, dá se říct, že mi nic nechybí, jen ta kámoška by bodla no. Občas vykecávám se sousedkama, ale je to takové společnské o ničem. Tak kdybys chtěla pokecat, jsem tu:)
@nocenka.jalapovita tak takový problém mám i já. Mám krásnou rodinu, nic nám nechybí jen jsme neustále všichni spolu, jelikož jsem po nehodě na invalidním vozíku tak to máme takové. A ta kámoška fakt chybí na to vyplakání se jak se říká. ![]()
Já sice kamarádky mám, ale že bych se někomu mohla vypovídat moc nehrozí, spíš sem já ve funkci té vrby, že každý vždycky přijde a vylévá si srdíčko a chce rady ![]()
@werika píše:
@nocenka.jalapovita tak takový problém mám i já. Mám krásnou rodinu, nic nám nechybí jen jsme neustále všichni spolu, jelikož jsem po nehodě na invalidním vozíku tak to máme takové. A ta kámoška fakt chybí na to vyplakání se jak se říká.
Klidně napiš, mám podobný osud. A i když není čemu závidět - vlastně jsi měla štěstí v neštěstí. Taky jsme měli nehodu před necelýma dvěma roky - moje žena zemřela…
Taky tehdy moje dcera měla necelé dva roky, dnes už jí je tři a půl a je to malá slečna.
Taky mi obcas chybi naka maminka s detmi. Doma nam to klape mame dve deti.Na jednu stranu si rikam, ze me nic nechybi.Mame se dobre. Jezdime hodne na vylety.Na druhou stranu nejaka kamaradka s partakem pro starsiho by byla fajn.Ale dneska v zabavnim centru sem spis nechtene vyslechla (nebylo misto jinde nez u stolu vedle nich ) debatu party maminek. A mela jsem hodne smisene pocity.Pri odchodu jsem vedela, ktery manzel dela co spatne, zrovna tak co delaji jejich prarodice spatne a podobne
A pripomelo mi to proc sem se vzdy drzela zpet. ![]()
@Kriss Tina tak tva pozice je fajn, ale taky potrebujes oddych ne? Me vsichni kamaradi ukazaly zada a tak aspon vim, ze za ty roky za to nestali
Já mám úžasného manžela, úžasné děti. Máme toho za sebou taky hodně, autonehoda, nemocný syn.. Kamarádů máme spoustu, ale žádného blízkého. Chybí mi práva přítelkyně.
@mrav s tebou jsem si uz psala kdysi a o tvem osudu vim. Nekdy si pohrava a je to nefer ale vse se deje z nejakeho duvodu
@Anonymní píše:
Taky mi obcas chybi naka maminka s detmi. Doma nam to klape mame dve deti.Na jednu stranu si rikam, ze me nic nechybi.Mame se dobre. Jezdime hodne na vylety.Na druhou stranu nejaka kamaradka s partakem pro starsiho by byla fajn.Ale dneska v zabavnim centru sem spis nechtene vyslechla (nebylo misto jinde nez u stolu vedle nich ) debatu party maminek. A mela jsem hodne smisene pocity.Pri odchodu jsem vedela, ktery manzel dela co spatne, zrovna tak co delaji jejich prarodice spatne a podobneA pripomelo mi to proc sem se vzdy drzela zpet.
Ahoj nekdy ty rozhovory jsou silene a jeste v dnesni dobe. Pripada mi to, ze si nikdo niceho nevazi a porad si jen ztezuje.
@Anonymní píše:
Já mám úžasného manžela, úžasné děti. Máme toho za sebou taky hodně, autonehoda, nemocný syn.. Kamarádů máme spoustu, ale žádného blízkého. Chybí mi práva přítelkyně.
Takove to mam taky jen kamarady zadne. Tedkom po 2 letech co mame dcerku tak si rikam pozvu nekoho na kafe, manzel sel s klukama, dcerka u babicky. Jenze nemam koho. Nemam ani komu jen tak napsat a nekdy se prichytim jak koukam jen do prazdna. ![]()
Přesně tak to mám taky, chybí mi vrba. I když se snažím s někým dát do řeči, je to takové nijaké a po pár zdvořilostních větách už ani nevím, jak pokračovat. I jsem se přidala do takové regionální skupinky maminek, ale tam se ani nedostanu kolikrát ke slovu, mluví pořád ty samé.
Je to škoda, že zrovna máš možnost a není ani komu napsat, třeba nějaké dávné kamarádky, třeba ze školy? ![]()
@Anonymní píše:
Taky mi obcas chybi naka maminka s detmi. Doma nam to klape mame dve deti.Na jednu stranu si rikam, ze me nic nechybi.Mame se dobre. Jezdime hodne na vylety.Na druhou stranu nejaka kamaradka s partakem pro starsiho by byla fajn.Ale dneska v zabavnim centru sem spis nechtene vyslechla (nebylo misto jinde nez u stolu vedle nich ) debatu party maminek. A mela jsem hodne smisene pocity.Pri odchodu jsem vedela, ktery manzel dela co spatne, zrovna tak co delaji jejich prarodice spatne a podobneA pripomelo mi to proc sem se vzdy drzela zpet.
Já když slyším, co řeší ostatní maminky, říkám si, jaké to jsou slepice a že takové starosti bych fakt chtěla mít. Ale beztak by si to zase říkaly ony o mně, o tom svět asi je. Mám to stejně jako ty, taky bych brala někoho, kdo by si rozuměl se mnou i s dětmi.
Ono se strašně lehko sklouzne k takovému tomu přitakávání, jak je kdo špatnej…A už se vezeš na vlně pomlouvání a negací, ani nevíš. Není to hezký, ale popravdě, já neumím být pořád jenom ta pozitivní, jak je všechno skvělý a zlatý a jak se máme překrásně, to mi asi leze na nervy daleko víc.
Prostě pokud se někdo zeptá jak se mám a já nemůžu odpovědět upřímně, protože by si myslel, jaká jsem kráva, že si nevážím báječnýho života a jak jsem pořád zapšklá a pesimistická, tak ať se radši neptá.
Asi mi právě chybí někdo, kdo by mě pořádně vyslechnul a ne jenom rodina, která mávne rukou, že já přece žádný problémy mít nemůžu a nemám si stěžovat, když máme přece všechno tááák báječný. ![]()
Příspěvek upraven 31.05.19 v 22:15