Paragraf na dítě - postoj kolegů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
25.6.17 12:11

Bohuzel, bezna věc. Proto maji zeny s malymi dětmi problém najít prací. Chyba nejen zamestnavatele, ale celeho systemu. Vsude se šetří, hori terminy, penize na dalsi zaměstnance nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
25.6.17 12:40

Já si po mateřské rovnou vybrala takové zaměstnání, kde byla OCR tolerována a bylo mi řečeno, že to chápou. Měla jsem možnost nastoupit na místo lépe placené, ale když mi vedoucí hned vypálila, zda mám hlídání, že budu dělat víkendy obvikend „nebo častěji, jak budu potřebovat“ (jakože ona, vedoucí, ne já), tak jsem se vypoklonkovala, otroka ať si hledají jinde.
Na jednu stranu chápu zaměstnavatele a nesla bych na osetrovacku kvůli každé nudlí, na druhou stranu mám své hranice, co zaměstnavateli dovolím a nenechám se sebou vláčet jako bych byla stroj bez osobního života.
Teď mám už jinou práci, prarodiče hlídají v nezávazných případech, ale horečky, zvracení či nějaká obdobná prekerka je na mě a budou to muset v práci pochopit.
U nás je to tak, že když někdo chybí, tak to musí udělat ostatní, to by si nikdo nemohl vybrat dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
25.6.17 12:51
@Anonymní píše:
Dobrý den,Nastoupila jsem do nové prace po rodicaku a hned první dny v práci mi šéf a kolegové objasnili, že pokud budu chodit na paragraf kvůli dítěti, je to dost na pováženou… mam z toho divný pocit, protoze babičky chodi do prace a manžel pracuje v zahraničí, tak co mi zbyde, když mi onemocní dítě? Setkali jste se s tim také? Raději anonym

Mne delali v praci problemy od prvniho dne po rodicaku, v zahranici, to same, ale co jsem mela delat. ze zacatku jsem resila i drobne veci, ted uz jen horecky a podobne, zavazne. A zmenila jsem praci, pristup kolegu v te druhe je o neco lepsi, ale dcera prestala byt uz tak nemocna nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.6.17 13:43
@Anonymní píše:
Dobrý den,Nastoupila jsem do nové prace po rodicaku a hned první dny v práci mi šéf a kolegové objasnili, že pokud budu chodit na paragraf kvůli dítěti, je to dost na pováženou… mam z toho divný pocit, protoze babičky chodi do prace a manžel pracuje v zahraničí, tak co mi zbyde, když mi onemocní dítě? Setkali jste se s tim také? Raději anonym
'
Me takovyto pristup vedeni a kolegu, pokud „osveta“ proběhla první dny po nastupu do zamestnani, prijde tezce neprofesionalni.
Je jasne, ze nikde nejsou nadšení z častých absencí z důvodu vlastní nemoci či nemoci člena rodiny, ale takovéhle přístup svědčí něco o firemní (ne)kultuře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
25.6.17 19:34
@Anonymní píše:

No uvidíš, jak to bude pokračovat dál. Třeba tam před tebou měli někoho kdo byl hodně často na OČR nebo to různě natahoval (jak psal někdo přede mnou).
Ono je to fakt těžké… mám sama malé děti a pytlíkujeme to s mužem různě, zároveň mám zkušenost s kolegyní, která je týden na OČR s každou pitomostí, nebo jí děti pravidelně „onemocní“ vždy před vánocemi, nebo týden před dovolenou, takže si to tak nějak příjemně protáhne (několikrát se nám prořekla). My máme práci za ní a můžeme se zbláznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí