Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ještě to může být roup dětský (i přes ten název ho můžou mít i dospělí), co jsem od naší doktorky pochopila, není to až tak neobvyklé je někde chytit.
@Titty Ne, to nebude roup. Roup je sice velmi častý, hlavně u dětí, sem tam je i u dospělých, ale rozhodně nemá 10 cm. Roup má tak 1-1,5 cm.
Idealne, kdyby jsi sla na velkou, vezmi si nejakou vymytou zavarovacku a toho tvora proste nejak i s kusem stolice odchyt a vezmi to s sebou k doktorovi, pak uz nebude co vysetrovat. Je to sice nechutny, ale dr. ti muze dat lecbu hned
Chci se jen ještě zeptat je to přenosné na ostatní členy rodiny?
V lékárně mají za pár kaček malé kelímky na mastičky. Kupovala jsem 30ml a bylo to do pětikačky.
Dobře děkuji, ale můžu se zeptat prosím jestli se to dá přenést?
@Anonym4321 píše:
Dobře děkuji, ale můžu se zeptat prosím jestli se to dá přenést?
Neda, neboj, ostatni to nedostanou.
@Anonym4321 No, vajíčka škrkavek jsou daleko odolnější, než třeba roupa, vydrží živé a infekce schopné mimo tělo i roky. Ale že by se mohl někdo nakazit od tebe, se až tak neobávám - chce to akorát dodržovat základní hygienu, mýt si důkladně ruce po WC a před jídlem. Ale spíš by se mohl někdo nakazit stejně, jako ses nakazila ty - od psa nebo kočky. Jestli je máte třeba na zahrádce, tak je potřeba taky důkladně mýt všechno, co si ze zahrádky přinesete (mrkev atd.). A nezapomeň odčervit právě i ta zvířata.
@Tarinka tak jsem to zkusila ale žádná už tam nebyla takže mě čeká asi to vyšetření ![]()
@Anonym4321 píše:
@Tarinka tak jsem to zkusila ale žádná už tam nebyla takže mě čeká asi to vyšetření
Tak nevim jak kde, ale sousedka nasla u syna asi roupy a doktorka nic nevysetrovala, vyslechla jak to vypadalo a dala jim 3ks prasku brat po 14dnech, tak mozna to vysetreni u tebe taky nebude tak horke ![]()
@garda No jo, ale roupy má každé druhé dítě, škrkavka, navíc u dospělého, je trochu vyšší level. A vyšetření by jí doktorka měla udělat každopádně, to není žádné drama, prostě vezme kus stolice a pošle, aby se na to někdo podíval pod mikroskopem - z vajíček, které tam jsou, se pozná, co má v sobě zač.
@klamonožka to je vlasne pravda, skrkavka je vetsi problem jak roup, u lidí s tim zkusenosti nemam, jen u psů ![]()