Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
15.3.15 19:04
@veronika67 píše:
@Bondatrova já myslím, že je, protože krev je sice krev, ale nikdo ti nezaručí, že biol. rodič bude kvalitnější než ten adoptivní a hlavně, dárcovství je úžasná a bohulibá činnost, víš kolik lidí tím udělají dárci štatnými a hlavně, ten kdo pak spermie či vajíčka přijme bude tím nejlepším rodičem, protože to dítě bude milovat nadevše.
:hug: vazne nejsem jedina :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.3.15 19:04
@veronika67 píše:
@Bondatrova já myslím, že je, protože krev je sice krev, ale nikdo ti nezaručí, že biol. rodič bude kvalitnější než ten adoptivní a hlavně, dárcovství je úžasná a bohulibá činnost, víš kolik lidí tím udělají dárci štatnými a hlavně, ten kdo pak spermie či vajíčka přijme bude tím nejlepším rodičem, protože to dítě bude milovat nadevše.

čistě teoreticky jo, ale nikdy nevíš, jak se dárci budou chovat k dítěti, to vůbec nelze nějak paušalizovat

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
15.3.15 19:09
@veronika6913 píše:
nepisu to furt napsa jsem to ted a predtim jednou! Hlavne kdybys cetla poradne co pisu, vedela bys ze hlavně kladu duraz na to, KDE SE DITE STVORI. vajicko je samozrejme nezbytne. Ale take je dulezite, kde je pocato (v kom..) :nevim: tak jako jsem psala, ze kdybys pocala a pak jiz zarodek mela nekomu dat, chapala bych tve pocity. Ale dokovad neni vajicko oplodneno, neni to dite.. ale to je jedno. Proste jsou taci co ti berou jako ty a taci ci to berou jako ja. Tak to prostě je a bude. Ty nedokazes pochopit jak to beru ja a ja nedokazu oochopit, jak to vnimas ty :mrgreen: a muzem se tady hadat jak dve slipky :kytka: tak to nechme proste teda byt. Stej e se nikdy vzajemne nedokazeme pochopit a budem osat furt to same dokolecka ;-)

Biologicky to bude dítě pořád té, která daruje.
Já to beru po té bilogické stránce, nic jiného mě nezajímá. Někdo se prostě dokáže smířit s tím, že daruje kus sebe a pro někoho je to prostě nepředstavitelné.

• Citovat
  • Upravit
3097
15.3.15 19:11

@Bondatrova tak ten kdo podstoupí umělé oplodnění tak se k tomu dítěti bude určitě chovat troufnu si říct i líp než kdejaký biol. rodič…víš kolik IVF stojí, do toho by nešel nikdo kdo by pak chtěl dítě týrat…já kdybych už měla děti, tak vajíčko daruji a hřálo by mě na srdci, že jsem někoho mohla udělat štastným…a to, jak tady někdo psal, že matka a dítě jsou napojeni, hele, já svoji biol, matku neznám a nikdy bych ji vidět nechtěla, vděčím ji za život, ale to že se mě vzdala ji nikdy neodpustím, kor když vím, že měla další 4 děti a ty měla doma…ale na druhou stranu bych jí řekla, že díky ní mám užásný a milující rodiče, které bych nevyměnila za nic na světě a dýchala bych pro ně a že nenesu jejich geny??? Víš co je třeba v tipný, že tatkovi jako bych z oka vypadla :D Takže nějaký geny nejsou vůbec podstatný :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
15.3.15 19:17

@veronika6913 já se s tebou úplně ztotžnuji :) vajíčko je vajíčko, není to člověk ani plod, až se spojí se spermií vzniká život a je jedno čí vajíčko a spermie se spojí, to hlavní je, kdo to dítě vychová a kdo mu dá tu lásku, kterou děti potřebují nejvíc ze všeho a rodiče co podstoupí IVF tomu dítěti dají vše a tu lásku na 1 000 000 % mám kamarádku, podstoupili s přítelem IVF, ted mají krásnou holčičku a ta má tolik lásky, že by ji ještě mohla rozdávat dalším dětem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.3.15 19:20
@veronika67 píše:
@Bondatrova tak ten kdo podstoupí umělé oplodnění tak se k tomu dítěti bude určitě chovat troufnu si říct i líp než kdejaký biol. rodič…víš kolik IVF stojí, do toho by nešel nikdo kdo by pak chtěl dítě týrat…já kdybych už měla děti, tak vajíčko daruji a hřálo by mě na srdci, že jsem někoho mohla udělat štastným…a to, jak tady někdo psal, že matka a dítě jsou napojeni, hele, já svoji biol, matku neznám a nikdy bych ji vidět nechtěla, vděčím ji za život, ale to že se mě vzdala ji nikdy neodpustím, kor když vím, že měla další 4 děti a ty měla doma…ale na druhou stranu bych jí řekla, že díky ní mám užásný a milující rodiče, které bych nevyměnila za nic na světě a dýchala bych pro ně a že nenesu jejich geny??? Víš co je třeba v tipný, že tatkovi jako bych z oka vypadla :D Takže nějaký geny nejsou vůbec podstatný :pankac: :pankac: :pankac:

Ale já, chápu to, že jsi neměla štěstí na biologické rodiče a to, ale já ano a proto to vidím prostě jinak

• Citovat
  • Upravit
3097
15.3.15 19:23

@Bondatrova no a ted si vem, kdyby tě taky odložili, člověk se nemůže dívat jen na sebe, je potřeba to brát s větším rozhledem. Myslím, že důležité je, aby dítě mělo milující rodiče, zda budou nebo nebudou biol. to je to poslední na čem záleží, veř mi, vím o čem mluvím. My ted čekáme s přítelem prcka, další chceme taky naše a pokud to zvládeme, tak chci třetí adoptovat, vím, co pro mě udělali moji rodiče a chci pomoct mimču, které nemělo to štěstí na milující rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
15.3.15 19:23

Podejte si ruce… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.3.15 19:36
@veronika67 píše:
@Bondatrova no a ted si vem, kdyby tě taky odložili, člověk se nemůže dívat jen na sebe, je potřeba to brát s větším rozhledem. Myslím, že důležité je, aby dítě mělo milující rodiče, zda budou nebo nebudou biol. to je to poslední na čem záleží, veř mi, vím o čem mluvím. My ted čekáme s přítelem prcka, další chceme taky naše a pokud to zvládeme, tak chci třetí adoptovat, vím, co pro mě udělali moji rodiče a chci pomoct mimču, které nemělo to štěstí na milující rodiče.

Ale ty pleteš jablka s hruškama.
Samozřejmě, že kdyby mě moji biologičtí rodiče odložili a já našla lásku u adoptivních rodičů, tak bych byla vděčná a štěstím bez sebe a jako svoje rodiče brala ty, kteří mě vychovali. Ale já jsem měla štěstí na biologické rodiče a dostala jsem lásku od nich.
Já jen řekla, že si nedovedu představit darovat nějaké ženě vajíčko, prostě nedovedu, protože, když daruješ vajíčko, daruješ tím část sebe - z poloviny svoje dítě a s takovým pocitem bych nedokázala žít. Tu lásku bych dala svému dítěti a nechtěla bych, aby po světě lítali moje děti, se svojí povahou bych to nikdy nedala. Totéž si nedovedu představit ani u partnera.
Já mám na to jednoznačný názor a už o tom tady nechci polemizovat, je to mlácení prázdné slámy…

• Citovat
  • Upravit
1427
15.3.15 19:37

Holky, nekdy resite fakt blbosti… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
15.3.15 19:44

@Bondatrova je to z tvé strany docela sobecké, ale je to tvůj postoj a já ho respektuji :) podle mě je to stejné jako s dárcovstvím orgánu, kdybych třeba já mohla jakémukoliv dítěti zachránit život, tak to udělám a neváhám ani minutu…někdo má holt tu emptii někde výš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1427
15.3.15 19:47

To ja jsem si dal pozadavek ze kdybych nekdy omylem zemrel, tak nechci aby se moje organy pouzily dal… :mrgreen: :mrgreen: Hold ser/u na ty lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.3.15 19:49
@veronika67 píše:
@Bondatrova je to z tvé strany docela sobecké, ale je to tvůj postoj a já ho respektuji :) podle mě je to stejné jako s dárcovstvím orgánu, kdybych třeba já mohla jakémukoliv dítěti zachránit život, tak to udělám a neváhám ani minutu…někdo má holt tu emptii někde výš :mavam:

Tohle je ale napadání, nemůžeš někomu vnucovat něco, co se mu z duše příčí a psát, že máš empatii někde daleko výš… to je sobecké. :nevim:
Jak jsem psala dřív, tak krev daruji, plazmu jednou, ale darovat vajíčka ani přijmout bych nechtěla. Není to moje povinnost. Ovšem adoptovat dítě a dát mu lásku si představit dovedu. A nikdy bych nedělala rozdíl mezi adoptovaným a biologickým. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3097
15.3.15 19:53

@Bondatrova no sobecké to do jisté míry je, protože ty si myslíš, že tvoje vajíčko je tvoje dítě, ale to není…dítě to bude až se spojí se spermií :) a jeslti dobře čteš, tak jsem napsala, že tvůj názor respektuji, byť se mě zdá sobecký

Příspěvek upraven 15.03.15 v 19:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
15.3.15 19:54

@Majk.w to se máš fakt čím chlubit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...