Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by asi celkem vadilo, kdyby po světě běhaly desítky mých biologických dětí, nevím…
Tak jsem se nad tím poctivě zamyslela a nevadilo, ačkoliv svoje vajca bych nedala ani zanic
![]()
Já jsem pro, může pomoct jiným, tak nevidím důvod, proč mu něco zakazovat ![]()
Vadilo by mi to, stejne tak bych nikdy nedarovala ani ja vajicka.
Nevidím důvod, proč ne.
Jen snad, že Česko je malá země a zajímala by mě ta pravděpodobnost, s jakou se může setkat moje dítě s eventuálním nevlastním sourozencem(z genetického hlediska).
Ale já nejsem celkově nijak extra žárlivá, takže manželovo sperma neberu jako svůj osobní majetek.
Mně by to vadilo. Teď se hodně diskutuje o tom, že by měly mít děti právo znát své biologické rodiče už kvůli různým dědičným onemocněním, dárcovství orgánů apod. a kdo ví, jaká bude legislativa za 20 let… Bála bych se, že nám jednou manželovy děti zaklepou na dveře ![]()
A chce darovat kvuli penezum nebo chce udelat dobry skutek?
me by to vadilo
Záleží jak to s darováním je. Pokud jsem z Brna daruji v Brně a pak po Brně chodit krom mých dětí ještě 1000 dětí co budou mít stejného „tatínka“ tak to by mi vadilo. Jaká pravděpobnost, že se setkají zamilují a nikdy nezjistí, že jejich bio otec je stejný? Pokud by spermie frčeli přes oceán bylo by mi to jedno.
Tak vzhledem k tomu, že se údajně má něco měnit na tom, že dárcovství už nebude anonymní, tak NE.
Přestože jsem už sama darovala.
Mě by to vadilo, přece jenom je to o něčem jiném než třeba darovat krev
@Anonymní píše:
Ahoj holky,s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Jak se na to díváte vy?
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele
nevím.. mě by ani nenapadlo něco takového svému okolí troubit, myslím, že je to jedna ze soukromých věcí která se asi veřejně probírat nemusí…
Ahoj holky,
s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.

Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele
Jak se na to díváte vy?