Partner daruje sperma, váš názor?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.3.15 19:22

Partner daruje sperma,váš názor?

Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.3.15 19:26

Mě by asi celkem vadilo, kdyby po světě běhaly desítky mých biologických dětí, nevím…

• Citovat
  • Upravit

Tak jsem se nad tím poctivě zamyslela a nevadilo, ačkoliv svoje vajca bych nedala ani zanic :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966

Já jsem pro, může pomoct jiným, tak nevidím důvod, proč mu něco zakazovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
5.3.15 19:29

Vadilo by mi to, stejne tak bych nikdy nedarovala ani ja vajicka.

• Citovat
  • Upravit
14030
5.3.15 19:30

Pokud se zamyslím fakt poctive, tak asi vadilo :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12858
5.3.15 19:31

Nevidím důvod, proč ne.
Jen snad, že Česko je malá země a zajímala by mě ta pravděpodobnost, s jakou se může setkat moje dítě s eventuálním nevlastním sourozencem(z genetického hlediska).
Ale já nejsem celkově nijak extra žárlivá, takže manželovo sperma neberu jako svůj osobní majetek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
5.3.15 19:31

Mně by to vadilo. Teď se hodně diskutuje o tom, že by měly mít děti právo znát své biologické rodiče už kvůli různým dědičným onemocněním, dárcovství orgánů apod. a kdo ví, jaká bude legislativa za 20 let… Bála bych se, že nám jednou manželovy děti zaklepou na dveře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.3.15 19:32

Vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
5.3.15 19:34

A chce darovat kvuli penezum nebo chce udelat dobry skutek?

me by to vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
5.3.15 19:34

Záleží jak to s darováním je. Pokud jsem z Brna daruji v Brně a pak po Brně chodit krom mých dětí ještě 1000 dětí co budou mít stejného „tatínka“ tak to by mi vadilo. Jaká pravděpobnost, že se setkají zamilují a nikdy nezjistí, že jejich bio otec je stejný? Pokud by spermie frčeli přes oceán bylo by mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
5.3.15 19:35

Mĕ by to vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
5.3.15 19:35

Tak vzhledem k tomu, že se údajně má něco měnit na tom, že dárcovství už nebude anonymní, tak NE.

Přestože jsem už sama darovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
5.3.15 19:36

Mě by to vadilo, přece jenom je to o něčem jiném než třeba darovat krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.3.15 19:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

nevím.. mě by ani nenapadlo něco takového svému okolí troubit, myslím, že je to jedna ze soukromých věcí která se asi veřejně probírat nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí