Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bondatrova
12.3.15 21:43
@SlecnaSally píše:
@jednažena Myslím si, že chlapi to tak neprožívají jako my

Tak můj táta říkal, že jak byl na vojně, to bylo v roce 75-77, tak měli tu možnost darovat sperma a že byli kluci, kteří do toho šli. Táta ne, taky zastává názor, že neexistuje, aby mu po světě lítaly děti a on o tom nevěděl. Jsem ráda za takového otce. A jinak s žádným z mých partnerů jsem to nikdy neprobírala, ale zásadně bych s tím nesouhlasila a byl by to pro mě impulz k okamžitému rozchodu.

• Citovat
  • Upravit
461
12.3.15 21:48
@jednažena píše:
No prave. Proto bych nikdy vajicka nedarovala. Nemohla bych byt ani nahradni matkou.Sice by dite nebylo moje, ale mela bych k nemu vztah.Hold nejsem na toto stavena.

Mám to úplně stejně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
12.3.15 21:49
@Bondatrova píše:
Tak můj táta říkal, že jak byl na vojně, to bylo v roce 75-77, tak měli tu možnost darovat sperma a že byli kluci, kteří do toho šli. Táta ne, taky zastává názor, že neexistuje, aby mu po světě lítaly děti a on o tom nevěděl. Jsem ráda za takového otce. A jinak s žádným z mých partnerů jsem to nikdy neprobírala, ale zásadně bych s tím nesouhlasila a byl by to pro mě impulz k okamžitému rozchodu.

Souhlasím s Tvým tátou. A u partnera bych to tedy nevydýchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.3.15 07:08
@jednažena píše:
No prave. Proto bych nikdy vajicka nedarovala. Nemohla bych byt ani nahradni matkou.Sice by dite nebylo moje, ale mela bych k nemu vztah.Hold nejsem na toto stavena.

Ale byt nahradni matkou uz je teda pro me osibne dost neco jineho. To dite nosis cele tehotenstvi pod srdcem a porodis ho. Vyvine se v tobe, poroste v tobe…to bych taky nedokazala. Ale kdyz daruje clovek vajicka, nedaruje primo svoje dite. Vajicko jeste zdaleka neni dite :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.3.15 07:22
@Reginaa píše:
I když pominu všechno kolem, tak bych se musela taky zabývat myšlenkou, jak se ti lidé o to moje dítě starají, jestli je v té rodině šťastné, jak s ním zacházejí, jestli mu třeba někdo neubližuje a tak… chjo, je to vážně moc složité… :?

Jak uz jsem psala. Ja zkratka nechapu, jak muzes rict, ze po darovani vajicek budes myslet na to, jak se v té jine rodine o to tve dite staraji…vzdyt je to blbost :-D ano, ponese tvou genetickou informaci, ale nebude to tve dite. Nedarujes sve dite ale vajicko. Neoplodnene vajicko! :nevim: Tve dite by to bylo az tehdy, kdy bys ho dama pocala, kdyz by se v tobe vyinulo. Pak bys mohla premyslet o tom, jak se o nej kdo stara. Protoze uz by to bylo opravdu tve dite. Ale vajicko samotne neni dite. Spermie samotna taky neni dite. Dite se stava az po urcite dobe, po poceti a po složitém vyvoji v brisku. Bez toho by se dite z vajicka ani ze spermie nevycarovalo. Samotne vajicko proste neni dite. Jak uz tu nekdo psal, je to jen bunka s tvou genetickou informaci ze který se souhrou dalsich x okolnosti dite teprve stane. A toto dite nebude v zadnem pripade tvoje. Protoze poceti nastane u nekoho jineho, dite jako takove se stvori u nekoho jineho. Ze samotneho vajicka ti nikdy dite nevyroste. Samotne vajicko je k nicemu. K tomu aby se stvorilo dite je potreba x dalsich faktoru ne jen tvoje neoplodnene vajicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.3.15 08:26

@veronika6913 Ja to proste vidim tak, ze kdyz daruji vajicko, daruji sve dite. :? Sice dite jako takove, to v tom momente neni, ale bude z toho vajicka dite.Sice by tam z me strany nebylo prozite tehotenstvi a porod, ale DNA by bylo moje. Stejne by mi do budoucna litalo hlavou, ze nekde behaj MOJE deti, ikdyz za matku se bere ta, ktera dite porodil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.3.15 08:31

Proste kazda z nas to vidime jinak. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.3.15 11:16
@veronika6913 píše:
Jak uz jsem psala. Ja zkratka nechapu, jak muzes rict, ze po darovani vajicek budes myslet na to, jak se v té jine rodine o to tve dite staraji…vzdyt je to blbost :-D ano, ponese tvou genetickou informaci, ale nebude to tve dite. Nedarujes sve dite ale vajicko. Neoplodnene vajicko! :nevim: Tve dite by to bylo az tehdy, kdy bys ho dama pocala, kdyz by se v tobe vyinulo. Pak bys mohla premyslet o tom, jak se o nej kdo stara. Protoze uz by to bylo opravdu tve dite. Ale vajicko samotne neni dite. Spermie samotna taky neni dite. Dite se stava az po urcite dobe, po poceti a po složitém vyvoji v brisku. Bez toho by se dite z vajicka ani ze spermie nevycarovalo. Samotne vajicko proste neni dite. Jak uz tu nekdo psal, je to jen bunka s tvou genetickou informaci ze který se souhrou dalsich x okolnosti dite teprve stane. A toto dite nebude v zadnem pripade tvoje. Protoze poceti nastane u nekoho jineho, dite jako takove se stvori u nekoho jineho. Ze samotneho vajicka ti nikdy dite nevyroste. Samotne vajicko je k nicemu. K tomu aby se stvorilo dite je potreba x dalsich faktoru ne jen tvoje neoplodnene vajicko.

No právě…bunka s mojí genetickou informací, jak správně píšeš- to je jenom do té doby, než to/moje/ vajíčko oplodní jakákoliv spermie a mně je v tuto chvíli jedno, jestli se to uděje uvnitř mého těla, nebo jinde, ale je tam ten fakt, že moje vajíčko oplodnila něčí spermie a tudíž z toho spojení vznikne dítě - živý tvor, bytost, která bude mít jednou třeba moje oči, pusu, povahu, emoce a třeba se dozví, že má genetickou informaci od jiné ženy, než od té, která ji vychovala a třeba by ta bytost chtěla vědět, kdo jsem, kde žiju a pod. Já bych to teda chtěla vědět, kde mám skutečné „genetiké“ kořeny… :think: To není nic osobního, i přesto chápu všechny na obou názorových stranách a nikoho nesoudím.
Je to vždy na svědomí každého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
13.3.15 11:22
@Anonymní píše:
Taky to tak vidím. Nehledě k tomu, že když by těch dětí běhalo na poměrně malém prostoru hodně, je celkem velká pravděpodobnost, že si třeba vaše vlastní dítě jednou přivede domů jako partnera/ku svého vlastního sourozence a jistě vám tady nemusím popisovat rizika, které z toho plynou. Jen aby se vám to jednou nevymstilo. :think:

To mi připomnělo vtip:
Přijde syn za otcem a říká: „Tati, znáš Marušku odvedle? My spolu chodíme.“
A otec na to: „Víš, synku, musím se ti s něčím přiznat, ale neříkej to mámě. S Maruškou chodit nemůžeš. Kdysi dávno jsem byl na jednom večírku a skončil se sousedkou v posteli a Maruška je tvoje sestra.“
Syn se teda s ní rozejde a po nějakém čase si najde jinou přítelkyni a pyšně říká otci: „Znáš Aničku, co bydlí nad náma? Tak my spolu chodíme.“
A otec: „Ani s Aničkou chodit nemůžeš. Neříkej to mámě, ale jednou potřebovala její máma opravit ledničku a byla doma sama… I Anička je tvá sestra.“
Syn se opět s Aničkou rozejde a za dlouhý čas konečně přijde šťastný za tátou: „Tati, konečně mám zase holku. Je to mladší sestra od mého kamaráda Frantu.“
Otec opět s lítostí řekne: „Ale ani s tou chodit nemůžeš. Když jste byli malí kluci, byly naše rodiny spolu na dovolené a já a jejich matka… No, prostě, i Frantova sestra je tvá sestra.“
Syn je z toho zničený a když se ho máma ptá co ho trápí, už to nevydrží: „Když já jsem si vždy našel lásku a táta řekl, že se s nimi musím rozejít, že to jsou mé sestry.“
A matka: „Prosím tě, neposlouchej ho, on to ani není tvůj otec.“
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.3.15 11:26
@jednažena píše:
@veronika6913 Ja to proste vidim tak, ze kdyz daruji vajicko, daruji sve dite. :? Sice dite jako takove, to v tom momente neni, ale bude z toho vajicka dite.Sice by tam z me strany nebylo prozite tehotenstvi a porod, ale DNA by bylo moje. Stejne by mi do budoucna litalo hlavou, ze nekde behaj MOJE deti, ikdyz za matku se bere ta, ktera dite porodil
@jednažena píše:
Proste kazda z nas to vidime jinak. :andel:
:palec: jojo proste to vidime kazda trosku jinak a musim rict, ze je neco i na tom, co pises ty :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
13.3.15 11:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.3.15 11:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
13.3.15 11:29

@Petule030 To je mazec teeeda. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.3.15 12:03

@Petule030
Ten vtip jsem už kdysi dávno slyšela, ale i tak jsem se z chuti zasmála. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
13.3.15 16:41
@veronika6913 píše:

Ale ten základ je vajíčko a spermie a ne nějaká s prominutím nádoba, která to dítě odnosí, z ní nebude mít nikdy genetické informace. Po kom bude mít dítě třeba oči, vlasy, postavu, povahu? Po té ženě, která má darovaná vajíčka a která dítě jen odnosila, hm??? Ne ne a ne.
Je to svědomí každého člověka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí