Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ale85 píše:
Ale sama bys darované přijala..tvl, tak Ty v tom máš fakt jasno, děvče
paní by asi chodila posousedech a čepovala do zavařovaček ![]()
@Ale85 píše:
Ale sama bys darované přijala..tvl, tak Ty v tom máš fakt jasno, děvče
Mám v tom úplně jasno. Psala jsem, že nevím, ale že bych možná darované sperma přijala, ne vajíčko. Copak je tak těžké porozumět psanému textu?
Však pokud někomu nevadí darovat, ať do toho jde, já jen psala, že by mi vadilo žít s pocitem, že mi někde po světě běhá dítě a já o tom nevím a taky, že partnerovi běhají po světě děti… to bych nezkousla.
Já jen píšu, že bych darované přijala, ale sama bych asi nedarovala a partnera bych nechala(těžko se to posuzuje, když nejsem v té situaci). V současné době bych já nedarovala, ale partnera bych asi nechala kdyby chtěl. Hlavně tedy partner snad má právo se rozhodnout jako jedinec a já mu do toho moc kecat nemám. A nerozešla bych se s ním jenom kvůli dobré věci, kterou udělal.
@kaja00 píše:
Já jen píšu, že bych darované přijala, ale sama bych asi nedarovala a partnera bych nechala(těžko se to posuzuje, když nejsem v té situaci). V současné době bych já nedarovala, ale partnera bych asi nechala kdyby chtěl. Hlavně tedy partner snad má právo se rozhodnout jako jedinec a já mu do toho moc kecat nemám. A nerozešla bych se s ním jenom kvůli dobré věci, kterou udělal.
Tak já zase myslím, že pokud jsou dva v páru a jeden chce takovou věc udělat, tak by si o tom měli promluvit a pokud to tomu druhému vadí, tak do toho nejít.
Tohle jsou prostě zásadní věci.
@kaja00 píše:
Vadilo a docela dost.
Tady odpovídáš na úvodní příspěvek a píšeš, že by ti vadilo dost, kdyby partner daroval.
Záleží na situaci, hlavně teda jak dlouho jsme spolu, pokud pár měsíců, je to jeho věc. Pokud 5 let, s dětmi tak samozřejmě by si o tom měli promluvit.
@kaja00 píše:
Záleží na situaci, hlavně teda jak dlouho jsme spolu, pokud pár měsíců, je to jeho věc. Pokud 5 let, s dětmi tak samozřejmě by si o tom měli promluvit.
Tak mně by i vadilo, kdybych s ním byla třeba jen měsíc a řekl by mi, že chce darovat. Ta představa, že spolu máme za nějaký čas dítě a on má ještě anonymní někde jinde je pro mě neúnosná.
@Bondatrova píše:
Tak mně by i vadilo, kdybych s ním byla třeba jen měsíc a řekl by mi, že chce darovat. Ta představa, že spolu máme za nějaký čas dítě a on má ještě anonymní někde jinde je pro mě neúnosná.
Ale sama bys odnosila, kdyby partner byl neplodný, dítě cizího člověka?
Třeba ale partner nebude souhlasit, aby vychovával kukačku, a tak budete bezdětní? ![]()
@Petule030 píše:
Ale sama bys odnosila, kdyby partner byl neplodný, dítě cizího člověka?Třeba ale partner nebude souhlasit, aby vychovával kukačku, a tak budete bezdětní?
Psala jsem, že bych možná přijala cizí sperma. Možná. Velmi bych nad tím uvažovala, zda do toho jít nebo ne. Kdyby partner nesouhlasil, tak ano, raději bych byla bezdětná.
Daruju taky, koncetrace 50mil/ml progresivni pohyblivost 52 %
Nemam s tim sebemensi problem. ![]()
@Anonymní píše:
Daruju taky, koncetrace 50mil/ml progresivni pohyblivost 52 %Nemam s tim sebemensi problem.
Mně by asi nebylo úplně příjemné, pokud by partner byl dárcem spermatu.