Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Attila8 píše:
@Bondatrova můžu se zeptat kolik ti je? a kolik máš dětí? ale upřímně…
Rekni mi, proc si presvedcena ze tvoje hodnoceni ostatnich, co nechteji darovat je spravny? Kdyz to prelozim to extremu tak je to komunisticka ideologie…
Narokujes si neco, co nikdy nebylo a nebude tvoje… ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
Trochu mimo tema, ale jsou tam i fakta co se sem hodi…
@Attila8 píše:
@Majk.w protože si myslím že by si všichni lidi měli navzájem pomáhat, proto. protože každý umí jen nadávat, hrabat si na svým písečku a nedívat se okolo sebe, proto.
jj komunismus ![]()
Kdyz si vsichni vsechno dame, tak budeme mit svet dohromady… ![]()
Oprava myslel jsem tohle video.. https://www.youtube.com/watch?…
@Majk.w píše:
jj komunismusKdyz si vsichni vsechno dame, tak budeme mit svet dohromady…
já se z tebe picnu, něco na tom je… nikdo nemůže nikoho nutit k tomu, co je mu proti srsti, jen proto, aby nebyl sebeckej a třeba šel v davu slepě jak ovce…
@Bondatrova píše:já se z tebe picnu, něco na tom je… nikdo nemůže nikoho nutit k tomu, co je mu proti srsti, jen proto, aby nebyl sebeckej a třeba šel v davu slepě jak ovce…
No jasne. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Jak se na to díváte vy?
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele
Mě to přijde jako pěknej čin, pomůže tím někomu k vytouženému miminku
a ty víš, že máš doma kvalitního samce pro budoucí plození
a at si každej říká co chce, hlavně, že vy dva s tím souhlasíte
takových lidí si vážím ![]()
@Attila8 píše:
fakt se to sem moc nehodí ale povídání pravdivé, hlavně ty zážitky ze ZŠ… ale v tranzu po sexu bych dalších pár dní být nechtěla
Podivej se na ten druhej odkaz, tohle byl omyl…
@Attila8 píše:
@Bondatrova @Majk.w no holky myslím že jste se hledaly až jste se našly a diskutujeme tu jen my tři, jelikož si dál budu stát za tím co jsem psala předtím, nevidím důvod nadále sem přispívat, vám přeji krásné zdravé děti a pokud se stane že budete muset od někoho něco přijmout, zamyslete se nad lidma co darují a jak se chováte vy
Ja nejsem holka… ![]()
@Attila8 píše:
@Bondatrova @Majk.w no holky myslím že jste se hledaly až jste se našly a diskutujeme tu jen my tři, jelikož si dál budu stát za tím co jsem psala předtím, nevidím důvod nadále sem přispívat, vám přeji krásné zdravé děti a pokud se stane že budete muset od někoho něco přijmout, zamyslete se nad lidma co darují a jak se chováte vy
Vážím si lidí, kteří darují krev, plazmu,… Sama jsem krev několikrát darovala, plazmu jednou a beru to jako ušlechtilý čin. Darovat svoje vajíčka bych nemohla, jelikož bych už do konce života nenašla pokoj v duši kvůli tomu, kde je moje dítě, jak se má, jaké má starosti, jak vypadá, jak je o něj postaráno. A že to není moje dítě? Ale jo, bylo by, kdo mu předal genetickou informaci? Ta paní, která ho odnosila? Samozřejmě, že ne. Vždy by to bylo moje dítě a nikdo by to nezměnil.
I kdybych mít děti nemohla, tak bych nikdy nepřijmula vajíčko jiné ženy, když mít dítě, tak jen svoje vlastní, biologické. Nemoct mít dítě není to nejhorší, co může člověka postihnout.
Samozřejmě, že vy, které jste vajíčka darovala, tak jste udělaly dobrý skutek a někomu pomohly. Já jen říkám, že na to musí mít člověk žaludek a mít na to svědomí žít s pocitem, že někde běhá moje dítě a já nevím kde a nic o něm nevím.
@Bondatrova píše:
Vážím si lidí, kteří darují krev, plazmu,… Sama jsem krev několikrát darovala, plazmu jednou a beru to jako ušlechtilý čin. Darovat svoje vajíčka bych nemohla, jelikož bych už do konce života nenašla pokoj v duši kvůli tomu, kde je moje dítě, jak se má, jaké má starosti, jak vypadá, jak je o něj postaráno. A že to není moje dítě? Ale jo, bylo by, kdo mu předal genetickou informaci? Ta paní, která ho odnosila? Samozřejmě, že ne. Vždy by to bylo moje dítě a nikdo by to nezměnil.
I kdybych mít děti nemohla, tak bych nikdy nepřijmula vajíčko jiné ženy, když mít dítě, tak jen svoje vlastní, biologické. Nemoct mít dítě není to nejhorší, co může člověka postihnout.
Samozřejmě, že vy, které jste vajíčka darovala, tak jste udělaly dobrý skutek a někomu pomohly. Já jen říkám, že na to musí mít člověk žaludek a mít na to svědomí žít s pocitem, že někde běhá moje dítě a já nevím kde a nic o něm nevím.
Uz si to psala nekolikrat nemusis to psát milionkrat. Takhle to beres ty, ze je to mervomoci tvoje dite a ze pani která ho pocala a odnosila je jen schranka ale nekomu proste prijde posahany ze rikas dite jen svemu neoplodnemu vajicku. Sama deti nemas ale vis jak se dite vyviji? Kdo mu dava ziviny kdyz se teprve z toho vajicka zacne stavat dite? V kom se to dite vlastne stvoří? Tve dite by to zkratka bylo az tehdy kdyz bys ho sama pocala, kdyz bys darovala jiz zarodek. Pak by to byli tve dite. Ale tve vajicko neni tve dite. Protoze se to dite teprve stvori diky nekomu jinemu a nekde jinde. To miminko bude od zarodku od embria az po narozeni spjato s tou, ktera jo nosila pod srdcem. V ni se stvori a v ni se z nej stane dite. Takze to dite bude jen a jen jeji. Ne tvoje. Ponese nejakou tvou genetickoi informaci ale nebude to tve dite. Tve dite bude to, ktere se stvoří v tobe. Kdbys mela darovat jiz zarodek, chapala bych to co pises (ze by te trapilo jak zije jak se ma apod) protoze by uz to bylo stvoreni ale takhle to jak ty to beres zkratka nechapu.
ale jo tak kazdej to berem asi jinak..mozna az prozijes nekdy sama tehotenstvi, pochopis co je to nosit dite pod srdcem a ze v tu chvili je jeho matkou jen a jen ta „schranka“. At uz je z jejiho vajicka nebo darovaneho.
@veronika6913 píše:
Uz si to psala nekolikrat nemusis to psát milionkrat. Takhle to beres ty, ze je to mervomoci tvoje dite a ze pani která ho pocala a odnosila je jen schranka ale nekomu proste prijde posahany ze rikas dite jen svemu neoplodnemu vajicku. Sama deti nemas ale vis jak se dite vyviji? Kdo mu dava ziviny kdyz se teprve z toho vajicka zacne stavat dite? V kom se to dite vlastne stvoří? Tve dite by to zkratka bylo az tehdy kdyz bys ho sama pocala, kdyz bys darovala jiz zarodek. Pak by to byli tve dite. Ale tve vajicko neni tve dite. Protoze se to dite teprve stvori diky nekomu jinemu a nekde jinde. To miminko bude od zarodku od embria az po narozeni spjato s tou, ktera jo nosila pod srdcem. V ni se stvori a v ni se z nej stane dite. Takze to dite bude jen a jen jeji. Ne tvoje. Ponese nejakou tvou genetickoi informaci ale nebude to tve dite. Tve dite bude to, ktere se stvoří v tobe. Kdbys mela darovat jiz zarodek, chapala bych to co pises (ze by te trapilo jak zije jak se ma apod) protoze by uz to bylo stvoreni ale takhle to jak ty to beres zkratka nechapu.ale jo tak kazdej to berem asi jinak..mozna az prozijes nekdy sama tehotenstvi, pochopis co je to nosit dite pod srdcem a ze v tu chvili je jeho matkou jen a jen ta „schranka“. At uz je z jejiho vajicka nebo darovaneho.
Ale to ty píšeš taky pořád dokola a už jsi i psala, že se k tomu nebudeš vyjadřovat, tak si tu svoji pravdu tady pořád dokola neobhajuj.
Je úplně jedno, kdo co odnosí nebo neodnosí. Pořád by to bylo moje dítě. Genetický základ je prostě základ a nikdo jiný to už nezmění. A je to to nejdůležitější, to, kde se ten základ vyvíjí je jen nádoba, která se od základu za 9 měsíců stejně odpojí, nebude to jedna součást…
Samozřejmě, že vím, kde se dítě vyvíjí a kdo mu dává živiny
, to ví i dítě na 1. stupni ZŠ, tak nedělej chytrou a nestav na piedestal to, že nemám děti, po tom je ti kulový.
Můj otec mohl taky na vojně darovat sperma, neučinil tak, jelikož řekl, že neexistuje, aby po světě běhaly jeho děcka a on o tom nevěděl. A jsem moc, moc, moc ráda za tokového otce, vůbec by se mi nelíbilo, kdyby tady po světě běhali moji sourozenci a já o nich nevěděla.
A tak to bere spousta lidí.
Ty si meleš to svoje, pro mě je to blábol a já to svoje-názor na to mám jednoznačný.
@Bondatrova píše:
Ale to ty píšeš taky pořád dokola a už jsi i psala, že se k tomu nebudeš vyjadřovat, tak si tu svoji pravdu tady pořád dokola neobhajuj.
Je úplně jedno, kdo co odnosí nebo neodnosí. Pořád by to bylo moje dítě. Genetický základ je prostě základ a nikdo jiný to už nezmění. A je to to nejdůležitější, to, kde se ten základ vyvíjí je jen nádoba, která se od základu za 9 měsíců stejně odpojí, nebude to jedna součást…
Samozřejmě, že vím, kde se dítě vyvíjí a kdo mu dává živiny, to ví i dítě na 1. stupni ZŠ, tak nedělej chytrou a nestav na piedestal to, že nemám děti, po tom je ti kulový.
Můj otec mohl taky na vojně darovat sperma, neučinil tak, jelikož řekl, že neexistuje, aby po světě běhaly jeho děcka a on o tom nevěděl. A jsem moc, moc, moc ráda za tokového otce, vůbec by se mi nelíbilo, kdyby tady po světě běhali moji sourozenci a já o nich nevěděla.
A tak to bere spousta lidí.
Ty si meleš to svoje, pro mě je to blábol a já to svoje-názor na to mám jednoznačný.
To jim nevysvetlis, to je hazeni hrachu na zed…
![]()
@Bondatrova já to beru uplně jinak, rodič je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku, né ten kdo ho zplodí, já jsem třeba adoptovaná a svoji biol. matku, která se mě vzdala nepovažuji ani za moji matku, ale jen jako někoho díky němuž jsem u svých milujících rodičů ![]()
@veronika67 píše:
@Bondatrova já to beru uplně jinak, rodič je ten kdo dítě vychová a dá mu lásku, né ten kdo ho zplodí, já jsem třeba adoptovaná a svoji biol. matku, která se mě vzdala nepovažuji ani za moji matku, ale jen jako někoho díky němuž jsem u svých milujících rodičů
Ale jo, to ti věřím a je super, že jsi kvůli svým adoptivním rodičům dostala lásku a vše, co jsi potřebovala. ![]()
Ale já to beru tak, že bych svému dítěti dala vše, co by bylo v mých silách, že bych ho měla ráda, vychovávala tak, jak bych nejlépe dovedla.
A proto vím, že chci mít jen ta svoje bilogická a že bych svoje dítě nikomu nedala. Krev je krev, není to voda a nikdo to nezmění.
Tvůj příběh s darováním vajíček/spermatu je nesrovnatelný.