Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
7.3.15 18:38

@Bondatrova Nenazývala bych ho mým dítětem. Dítě nevznikne JEN z vajíčka nebo JEN ze spermie. Nevíc by ho odnosila jiná matka, vychovával byho někdo jiný… Darováním vajíčka daruji vlastně jen buňku, která se v těle může tvořit měsíc co měsíc :nevim: Pomůže to jiným, tak proč bych měla já nebo chlap hamounit životní štěstí jen pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.3.15 18:46
@Petule030 píše:
@Bondatrova Nenazývala bych ho mým dítětem. Dítě nevznikne JEN z vajíčka nebo JEN ze spermie. Nevíc by ho odnosila jiná matka, vychovával byho někdo jiný… Darováním vajíčka daruji vlastně jen buňku, která se v těle může tvořit měsíc co měsíc :nevim: Pomůže to jiným, tak proč bych měla já nebo chlap hamounit životní štěstí jen pro sebe?

Já bych to nedala, tohle bych opravdu nezkousla. Pro mě by to bylo totéž, jako dát dítě po narození k adopci. Je úplně jedno, že by dítě odnosila jiná matka, vajíčko by to bylo moje. Vůbec si to nedokážu představit. Pro mě nepochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
9374
7.3.15 18:51

@Bondatrova Tak já mám na to pohled podobný, jako na darování krve. Taky jdeš darovat a když dají nějakému nešťastníkovi transfuzi s tvojí krví, tak přece taky neřešíš, že s tím člověkem jste spojení krví a že teď běhá po světě tvé dvojče… Prostě daruješ a víc už neřešíš. Takhle mi to připadá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.3.15 18:57
@Petule030 píše:
@Bondatrova Tak já mám na to pohled podobný, jako na darování krve. Taky jdeš darovat a když dají nějakému nešťastníkovi transfuzi s tvojí krví, tak přece taky neřešíš, že s tím člověkem jste spojení krví a že teď běhá po světě tvé dvojče… Prostě daruješ a víc už neřešíš. Takhle mi to připadá :kytka:

to je ale úplně jiný případ, krev daruji a beru to jako dobrý skutek

• Citovat
  • Upravit
33591
7.3.15 19:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

Asi by mi to nevadilo, pokud v tom máte oba jasno tak hurá do toho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
7.3.15 20:04

@Bondatrova Nebylo by to mé dítě, ale dítě toho kdo ho porodí a vychová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.3.15 20:13
@boball píše:
@Bondatrova Nebylo by to mé dítě, ale dítě toho kdo ho porodí a vychová.

biologicky by to bylo tvoje dítě, asi jsem moc velkej cíťa, jste tady většinou frajerky, jak by vám to nevadilo, ale jen ta představa, že někde žije moje biologické dítě a já o tom nevím, kde je, je na :poblion: a k :,(
Nikdy bych to nedopustila, to, že je tady x párů, kteří nemohou mít děti, to je mi fuk, to není můj problém a moje starost.
Krev darovat chodím, darovala jsem i plazmu, ale darovat svoje vajíčka, to ani za 5 mega, nikdy…

• Citovat
  • Upravit
15095
7.3.15 20:17

@Bondatrova Já se s tebou nehádám, prostě by mi to nevadilo, naopak bych měla z toho dobrý pocit. Pokud tobě ano, však tě nikdo k tomu nenutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
7.3.15 21:19

Já bych s tím také neměla problém, tedy pokud by to bylo anonymní, a to ani s vajíčkem, ani se spermatem a že by se ty děti měli špatně, o tom dost pochybuju, tyhle děti " ze zkumavky" jsou vždy natolik vymodleny a cesta k ním dost trnita, tudíž to je to poslední, co by mě trápilo, ale pokud by to anonymní být nemělo, tak bych do toho určitě nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.3.15 22:07

@Bondatrova Taky se nechci hádat, jen je to můj názor :kytka: Nejen, že se tvářím jako frajerka, ale já nad darováním vajíček opravdu uvažovala. Jenže po vysazení HA tělo není úplně „funkční“, takže momentálně to odsouvám. Ale nezavrhuji myšlenku, že jednou darování podstoupím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.3.15 22:15

Taky se nechci hádat, mám na to svůj názor a prostě bych nemohla žít s pocitem, že někde běhá moje dítě a já o něm nic nevím… to by pro mě bylo opravdu stejné jako dát dítě k adopci.
Darovat krev nebo plazmu, to se s tím vůbec nedá srovnávat, to je úplně něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
12
8.3.15 07:26

Docela bych se bála, že moje dcera nebo syn se jednou zamilují do svého sourozence. :D Pokud by můj partner měl spoustu anonymních dětí, stát by se to teoreticky mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
8.3.15 07:33
@Bondatrova píše:
biologicky by to bylo tvoje dítě, asi jsem moc velkej cíťa, jste tady většinou frajerky, jak by vám to nevadilo, ale jen ta představa, že někde žije moje biologické dítě a já o tom nevím, kde je, je na :poblion: a k :,(
Nikdy bych to nedopustila, to, že je tady x párů, kteří nemohou mít děti, to je mi fuk, to není můj problém a moje starost.
Krev darovat chodím, darovala jsem i plazmu, ale darovat svoje vajíčka, to ani za 5 mega, nikdy…

Já chápu, že někdo darovat nechce, ať k tomu má jakýkoli důvod, nakonec je to každého věc, ale napsat to takovým stylem a zrovna na emimino, to jsi „frajerka“ spíš Ty :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
8.3.15 07:42
@Petule030 píše:
@Bondatrova Nenazývala bych ho mým dítětem. Dítě nevznikne JEN z vajíčka nebo JEN ze spermie. Nevíc by ho odnosila jiná matka, vychovával byho někdo jiný… Darováním vajíčka daruji vlastně jen buňku, která se v těle může tvořit měsíc co měsíc :nevim: Pomůže to jiným, tak proč bych měla já nebo chlap hamounit životní štěstí jen pro sebe?

Souhlasím. Já přemýšlela o darování vajíček, ale nejsem vhodná dárkyně. Podle mě se rodičem člověk stává až v dalším levelu a ne tím, že je dítě z jeho genetického materiálu.

Příspěvek upraven 08.03.15 v 07:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.3.15 07:43
@Bondatrova píše:
Taky se nechci hádat, mám na to svůj názor a prostě bych nemohla žít s pocitem, že někde běhá moje dítě a já o něm nic nevím… to by pro mě bylo opravdu stejné jako dát dítě k adopci.
Darovat krev nebo plazmu, to se s tím vůbec nedá srovnávat, to je úplně něco jiného.

Ze nekde beha tvoje dite? Vdyz by to nebylo tvoje dite! Darovala bys vajicka ne zárodek, ne plod, ne dite :roll: a to jak si moc krasne napsala : to, že je tady x párů, kteří nemohou mít děti, to je mi fuk, to není můj problém a moje starost… :potlesk: mazec!! Tos napsala fakt huste, mela by se stydet! Mela by sis predstavit sebe v jejich situaci. Jak by ti asi bylo a jak bys treba nakonec za nejake to darovane vajicko byla rada vit?!! Boze je mi z toho co si napsala na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí