Partner daruje sperma, váš názor?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
5.3.15 21:59

To s vaším okolím řešíte úplně všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22478
6.3.15 07:03
@barca77 píše:
Mně by to vadilo. Teď se hodně diskutuje o tom, že by měly mít děti právo znát své biologické rodiče už kvůli různým dědičným onemocněním, dárcovství orgánů apod. a kdo ví, jaká bude legislativa za 20 let… Bála bych se, že nám jednou manželovy děti zaklepou na dveře :-)

Ze stejného důvodu by mi to vadilo. Nechápu toho muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
6.3.15 07:10

Vůbec by mi to nevadilo, ale můj už hranici pro darování nesplňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
6.3.15 07:10

Asi nevadilo, v dnešní době kdy má každý druhý málo spermií to určitě někomu k dítěti pomůže a partnera to neboli :lol:, je to jako když pravidelně darujeme krev a jsme v registru dárců kostní dřeně. Navíc partner je vynikající geneticky materiál co se týče zdraví i plodnosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
6.3.15 07:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

mě by to vadilo a hodně..já se o chlapa nerada dělim a tohle bych nerozdýchala asi do konce života :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.15 11:20

Raději anonymně. Nevadilo by mi to, že by daroval. Já mám tak krásnýho chlapa, že mi přijde škoda, aby měl jen naše děti :-D Já zrovna procházím stimulací a také jdu darovat, ale tedy kvůli posunutí v pořadníku mé blízké kamarádky. A moc ráda bych, abych věděla o dětech (nemyslím znala osobně), které by se narodily nebo ony o mně.

• Citovat
  • Upravit
181
6.3.15 11:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
6.3.15 20:21

Mě osobně by to nevadilo, docela bych si toho muže vážila za to, že je ochoten toto podstoupit :palec:
udělá tím pro jinou ženu to nejkrásnější, co jen žena může prožít, TĚHOTENSTVÍ :srdce: a udělat tím někoho štastného? Super :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
6.3.15 22:52
@Anonymní píše:
Raději anonymně. Nevadilo by mi to, že by daroval. Já mám tak krásnýho chlapa, že mi přijde škoda, aby měl jen naše děti :-D Já zrovna procházím stimulací a také jdu darovat, ale tedy kvůli posunutí v pořadníku mé blízké kamarádky. A moc ráda bych, abych věděla o dětech (nemyslím znala osobně), které by se narodily nebo ony o mně.

Tak to jsi mě dostala, takový názor… 8o Jinak za mě nikdy, nikdy, nikdy bych to nedala, aby partner něco takového udělal.

• Citovat
  • Upravit
7.3.15 00:06
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma.

Tu kvalitu by měl schraňovat hlavně pro tebe. Buď ráda, že ještě čtyři roky po jeho vrcholu mužských schopností má kvalitní semínko v dnešní uspěchané době plné stresů a syntetických estrogenů. Nelze opomenout také velikou energetickou ztrátu pro jeho schránku, když bude takhle zbůhdarma svůj potenciál mrhat po zkumavkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.3.15 00:14

@Therminal Earth Copak muži mají omezený počet ejakulátů? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.3.15 12:41

Německý nejvyšší soud (Bundesgerichtshof) opět rozhodl, že právo dětí poznat svého rodiče stojí nad právem dárce zůstat anonymní. (Potvrdil ho pro jakýkoliv věk dítěte, nikoliv až od 16 let, jako doposud, tedy i těsně po narození prostřednictvím rodičů, respektive zákonných zástupců dítěte. Právo dítěte na poznání původu bylo ještě důrazněji argumentováno jako základní součást jeho osobnostního práva. Podotýkám, že původní německá zákonná úprava byla také zcela anonymní. Pak došlo k žalobám, kdy děti zažalovaly spermabanky a zákony, které zakotvovaly anonymitu byly shledány jako protiústavní, právě s ohledem na právo dítěte na znalost původu.) V Americe existují servery, které velmi úspěšně podle dostupných údajů (je jich více a jsou „obdarovaným“ dostupné) biologické rodiče vyhledávají. A české nejvyšší soudy, zvláště pak ústavní, od německého nejvyššího i ústavního rádi „opisují“. Pokud vím, podobný případ se k ústavnímu soudu zatím nedostal. Jak by rozhodl není samozřejmě jisté, jen upozorňuji na fakt, že právo dítěte na znalost původu je stále více ve světě uznáváno a nikdo neví, jak se tento trend bude vyvíjet v příštích dvaceti letech.

Pro zájemce: http://www.welt.de/…ter-ist. html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
7.3.15 18:07
@Suerte píše: … že právo dítěte na znalost původu je stále více ve světě uznáváno a nikdo neví, jak se tento trend bude vyvíjet v příštích dvaceti letech.Pro zájemce: http://www.welt.de/…ter-ist. html

Mně to přijde v pořádku. Asi ubude těch, kteří to dělají jen pro peníze. Když jdu do dárcovství, tak snad proto, že doufám, že někomu pomůžu a bude mít dítě, ne? Tak mě osobně by zajímalo, jak to dopadlo - nechtěla bych tedy, aby mě kontaktovali rodiče, ale ráda bych věděla, že dítě je, případně je zdravé a prosperuje. Samozřejmě to vyvolává i různé etické otázky, třeba, kdyby nedejbože rodiče, kteří z mého vajíčka porodili dítě, zemřeli - asi bych měla pocit, že se mám postarat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
7.3.15 18:19
@Anonymní píše:

Já mám chlapa normálního, ale děti dělá hezký, chytrý tak co bych se nerozdělila. kdybych nebyla stará dala bych i vejce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
7.3.15 18:23
@boball píše:
Já mám chlapa normálního, ale děti dělá hezký, chytrý tak co bych se nerozdělila. kdybych nebyla stará dala bych i vejce :lol:

Tobě by bylo jedno, že po světě běhá tvoje dítě a ty o tom nevíš? Neznáš jeho problémy, nevíš, jaké je a nikdy ho neuvidíš… Nedarovala bych vajíčko ani za milion, nikdy. Můj život by už nebyl nikdy klidný. chlapa bych to taky nerozdýchala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky