Partner daruje sperma, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
5.3.15 20:34

Mě by to nevadilo, nevidím v tom problém.
A taky by mě bylo jedno jestli pro peníze a nebo z dobrého úmyslu. Ať si přivydělá každý jak chce, to centrum určitě za to nemá malé peníze, když to sperma použije, tak proč by přítel nemohl dostat taky odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
5.3.15 20:37

Mně by to nevadilo. Sama jsem chtěla jít darovat.
Jiná by byla, pokud by dárcovství přestalo být anonymní. Dost bych přemýšlela o tom, zda chci jednou ( možná jo, možná ne ) do svého života nechat vstoupit další rodinu. Nebylo by to určitě jen o dítěti, to by se pak hlásila celá famílie a díky, nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
5.3.15 20:43

Mě by to nevadilo. Podívejte se na to z druhé strany bezdětného páru, pro které je darované sperma jediná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 20:44

Tak jak jsem psala, důvodem bylo zjištění jak na tom je, pomoc neplodnému páru a ta odměna, proč ne..
Ale kam sperma jde, to by mě taky zajímalo :think:

• Citovat
  • Upravit
211
5.3.15 20:48

Vadilo a to hodně. A kdybych byla na opačné straně a nemohla mít děti, volila bych adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
5.3.15 20:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

s partnerem jsme se bavili, že by mohl darovat sperma. Viděl i pozitivně to, že zjistí jak na to ve svých 29 letech je. Děti ještě nemáme.
Celkem mě udivila reakce okolí, jestli mi to nevadí a dovolím mu to? Mě osobně to nevadí, naopak :nevim:
Dnes mu přišli výsledky a je vhodným dárcem, takže já jsem rada, že mám tak kvalitního oplodnitele :mrgreen:

Jak se na to díváte vy?

nevadilo,
sama bych šla darovat vajíčka, kdybych neměla vady krve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
5.3.15 20:51

.

Příspěvek upraven 22.08.15 v 16:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
5.3.15 20:56
@Anonymní píše:
Mě by asi celkem vadilo, kdyby po světě běhaly desítky mých biologických dětí, nevím…

:pankac: jinak bych to neřekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.3.15 20:58

Vadilo a docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
5.3.15 21:00

Ne. Vadilo by mi to.
I když jsme dlouho nemohli mít děti, tak jsme nechtěli spermie ani vajíčka od dárců.
Ale co se týká ostatních, je to jejich volba, ale osobně si myslím, že je to velmi soukromá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lima69
5.3.15 21:02
@Petule030 píše:
Mně by to nevadilo. A ty, které píšou že ano - kolik z vás nemohlo počít dítě přírodní cestou, ať už byl problém ve vás nebo v partnerovi? Každou chvíli tu někdo píše o IVF… Každý chce dítě, ale kdyby to měli být ti dotyční, tak nenene :zed:
Zakladatelko, nemuseli jste nikomu o dárcovství říkat, je to hlavně partnerova věc (a dobrý skutek) :kytka:

Naprosto s tebou souhlasím ve všem :potlesk: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11955
5.3.15 21:08

Myslím že je to každého věc, asi bych nedoporučovala jít do toho pokud by byl druhý partner zásadně proti, ale každý si to musí zvážit a obhájit především sám před sebou. Reakce okolí budou pravděpodobně různorodé, a je zase na každém jestli diskusi s okolím připustí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
5.3.15 21:09

Určitě nevadilo. Sami používáme dárcovské spermie. Je to pro nás jediná naděje krom adopce, jak mít své dítě. Víte kolik je na světě tzv. kukaček a partneři se to nikdy nedozví, ani samotné děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
5.3.15 21:18

Nevadilo, obzvlast u chlapa, spouste chlapu beha po svete bio potomek, aniz by o nem vubec vedeli.

Ale nechapu potrebu to diskutovat s okolim, tohle je hodne soukroma vec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
5.3.15 21:45

Mne by to nevadilo, sami sme potrebovali darovane vajicka. Ale nevadilo by mi to asi ani tak, uz len preto, ze priatel je velmi kvalitny geneticky material osobnostne i fyzicky a takych ludi by malo byt co najviac v ramci skvalitnenia ludskeho genofondu:-)) No on nesplna podmienky, iba malo chlapov ma spermiogram a zdravotny stav na darovanie:-(…

Argument:„Nejdem do toho, pretoze moje dieta sa raz moze zamilovat do svojho surodenca“ je tiez dost slaby. Vo svete, kde vraj jedno z 10 az 25 deti ma ineho otca, nez sa uvadza, je omnoho pravdepodobnejsie, ze sa vase dieta zamiluje do susedovie dietata, ktore vas manzel tajne splodil v slabej chvilke nez do niekoho, kto vyrasta a zije v uplne inde. Tajne splodene deti vasne sa totiz casto pohybuju v ‚relativnej‘ blizkosti svojich surodencov, zatial co tie splodene na klinike nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí