Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Všem vám děkuji, je to velmi těžké rozhodování ale nejspíš to risknu.
Doufám v to, že po nějakých letech se rozhodne aspoň pro jedno.
Jako vážně? Chceš zůstávat se zastydlým puberťákem, který ti jasně říká, že nechce děti a nejspíš ani nechce nijak pokročit ve vztahu (dlouhodobě bydlet v 1kk nedává smysl ani ve dvou
) jen proto, abys nemusela hledat někoho jiného? Jsi trubka, snad ti to dojde dřív, než bude pozdě. V lepším případě nějakou „náhodičkou“ otěhotníš a zůstaneš na dítě sama. V tom horším za 10 let zjistíš, že se nic nemění a začneš panicky hledat otce pro své dítě. Což jde po třicítce mnohem hůř..
Máme dlouholetýho kamaráda, který taky nechce děti, je mu 39 let, má věcný argumenty, je to jeho postoj, my to respektujeme a jako kamarád je fajn. Už vystřídal dost partnerek, je v tomhle upřímný a řekne to hned narovinu, najdou se takový, který si myslí, že ona je pro něj ta pravá, se kterou ty děti bude chtít, některá to ukončí hned, protože ví, že ona děti chce a čekat nechce. Jeho předposlední vztah trval 4 roky a nenávidí ho, že jí zkazil život, přestože jí to říkal celý jejich vztah, ona je v 37 letech bez partnera a bez dětí, ona se vyptávala i nás a my jí to říkali taky, protože ho známe a jeho dlouhodobější vztahy mají životnost 2-4 roky, dokud dotyčná svou zarputilostí vydrží čekat. Radím ti, zeptej se, proč skončil jeho předchozí vztah a na důvody, proč nechce děti, náš kamarád by ti řekl, skončil proto, že chtěla děti a k tomu argumenty, proč pro něho v životě nejsou děti důležitý, uvidíš, co ti odpoví a podle toho se zařiď, ať jednou nelituješ ![]()
Raději anonymně, nepíšu o sobě ![]()
@andelka83 píše:
Jo, třeba ve 40. Tobě bude 33 a pokud to nevyjde, nebo bude otálet ještě dýl, budeš v pasti.
Jj, tuhle naivitu nikdy nepochopím… láska je láska, ale základní představy o životě neokecáš
Edit překlep
@Lucie_Sx píše:
Taky si myslim, ze on je i pres svuj vek jeste nezraly a dite jednou asi chtit bude, ale az kdovi kdy a urcite s nejakou jinou (protoze pokud dostane nekdy impuls k diteti, vzejde to od jine zeny, kdy se najednou zblazni a sup sup dite).
@Lucie_Sx píše:
Taky si myslim, ze on je i pres svuj vek jeste nezraly a dite jednou asi chtit bude, ale az kdovi kdy a urcite s nejakou jinou (protoze pokud dostane nekdy impuls k diteti, vzejde to od jine zeny, kdy se najednou zblazni a sup sup dite).
Přesně tak. Najde si mladší model a pořídí si rovnou Klapzubovu jedenáctku ![]()
@Anonymní píše:
Jste oba dost mladí na děti hlavně ty máš na děti dost času…ono nakonec může být vše jinak
@Annabela11 to si taky myslím právě.
Já na dítě zatím vůbec nemyslím ale on mi pořád připomíná, že je starší a ví že nechce.
@Anonymní píše:
Já na dítě zatím vůbec nemyslím ale on mi pořád připomíná, že je starší a ví že nechce.
Tak mu řekni ať o tom už nemluví že tě to otravuje…
@Anonymní píše:
Jses naivní.
@Anonymní píše:
No on začal p tom mluvit sám a to v podstatě kvůli tomu, že jsem nabídla větší bydlení Z1+1 do 2+1…začal říkat že to je nesmysl jen pro dva lidi a začalo téma děti…
Co je to za kravinu, já bydlím v 2+1 sama a ještě bych minimálně jednu místnost v klidu uživila. K tématu - nedoufala bych, může změnit názor, ale nemusí. Ty jsi mladá a nemusíš čekat. Sic souhlasím s tím, že pomýšlet ve 23 letech na dítě je dobře střelený, ale tak každej to máme jinak. Jestli víš, že v blízký době chceš chovat, jdi o dům dál. Já bych ocenila, že mi to řekl včas. Ale zas každej den o tom mluvit je trapný.
Edit - uživila ve smyslu využila.
@Anonymní píše:
Ze by se fakt chtel rozejit a hleda duvod…? ![]()
@Lucie_Sx ne,to ne.
Včera jsme se bavili, jedná se o finanční stránku.
@Anonymní píše:
A jak se stalo, že jste udělali z dítěte takové téma? Ty dítě teď nechceš, on ho nechce, tečka
Nevěřím, že každý den připomíná, že dítě v žádném případě nechce, pokud ty diskuze nezačínáš ty (nebo neděláš neustálé narážky na bydlení, antikoncepci apod.). Nejsem si jistá, jestli jsi psala, jak jste spolu dlouho, ale vadilo by mi i to jeho ustrnutí. Ani byt řešit nechce… Buď se bojí, že to pak vyústí do dítěte (ať už nátlakem nebo „omylem“), nebo se zkrátka bojí jakýchkoli závazků. To fakt není chlap pro život, ale život je to tvůj, tyhle držkopády si každý musí prožít sám ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ne,to ne.
Včera jsme se bavili, jedná se o finanční stránku.
Nechce deti kvuli financim, nechce vetsi byt..
Nema treba dluhy? Nebo hodne financne narocne zajmy…?
@Lucie_Sx dluhy, bohužel.
Jsme sice spolu jen rok, ale řekl mi to teprv včera.
Vysvětlil že to je důvod k tomu dítěti i bytu.
Tím pádem to chápu
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx dluhy, bohužel.
Jsme sice spolu jen rok, ale řekl mi to teprv včera.
Vysvětlil že to je důvod k tomu dítěti i bytu.
Tím pádem to chápu