Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Můžeš si zařídit pas nebo i občanku pro dítě. Pas je ale víceúčelovější (pro cesty mimo EU). Jinak pokud budete s dítětem cestovat vy jako rodiče, tak v rámci EU žádný pas ani občanku pro dítě nepotřebujete. (možná pro jistotu je dobré mít sebou kopii RL, ale nutné to není). Do občanky se děti nezapisují.
Jisteze potřebuji doklad ať už pas či op. Kopie rodného listu, to jako vážně?
@Anonymní píše:
Můžeš si zařídit pas nebo i občanku pro dítě. Pas je ale víceúčelovější (pro cesty mimo EU). Jinak pokud budete s dítětem cestovat vy jako rodiče, tak v rámci EU žádný pas ani občanku pro dítě nepotřebujete. (možná pro jistotu je dobré mít sebou kopii RL, ale nutné to není). Do občanky se děti nezapisují.
A tohle jsi vyčetla kde prosímtě? Jistě, že doklad při každém přejezdu hranic mít dítě musí.
@Anonymní píše:
My jezdime na nakup do Nemecka jednou za cas. A syn 3 roky ma radeji obcanku. A miminko taky. Mimco vyfotili v autosedacce pod nej se dala jen bila plena. Manzel zaplatil naky mali poplatek a bylo.
I takovy mali muze mit obcanku?
to jsem nevedela.. kdy ste mimcu delali? ![]()
@Anonymní píše:
I takovy mali muze mit obcanku?to jsem nevedela.. kdy ste mimcu delali?
Asi tam kde se dělají OP pro velké? ![]()
@pikola píše:
A tohle jsi vyčetla kde prosímtě? Jistě, že doklad při každém přejezdu hranic mít dítě musí.
Takhle mi to řekla paní na úřadě. ![]()
@pikola píše:
Asi tam kde se dělají OP pro velké?
Tam neni kde, ale kdy ![]()
@Anonymní píše:
Takhle mi to řekla paní na úřadě.
ale to mluvila o pase, ne o občance… nějak nevěřím, že by ti paní z pasového oddělení řekla takový nesmysl…
A ještě dodám, jezdí k nám pravidelně známí z Belgie, míváme u nás jejich syna (5let) pře léto a žádný pas ani OP nemá. Má jen úředně ověřený dopis, že rodiče souhlasí, že tu může být atd. Nikdy žádný problém nebyl. Ani když jsme byli u lékaře.
@Anonymní píše:
I takovy mali muze mit obcanku?to jsem nevedela.. kdy ste mimcu delali?
když jsme ho potřebovali… ale musíš počítat s tím, že je u OP lhůta 30 dní pro vydání…
Příspěvek upraven 14.04.19 v 22:15
Ano. Sice jezdi ted manzel sam.Ale nechali sme udelat kdybych se rozhodla a jeli sme vsichni.Nebo by nas napadl naky vylet. Byla to chvilka. Manzel daval pani potrebne dokumenty a zaplatil poplatek. A ja prckovi sundala bundu, cepici a dala podnej bilou plenu. Pak manzel drzel autosedacku pred fotakem.
@Anonymní píše:
A ještě dodám, jezdí k nám pravidelně známí z Belgie, míváme u nás jejich syna (5let) pře léto a žádný pas ani OP nemá. Má jen úředně ověřený dopis, že rodiče souhlasí, že tu může být atd. Nikdy žádný problém nebyl. Ani když jsme byli u lékaře.
A kontrolovala vás policie? Asi ne co?
Byli mu asi 3 mesice.Ted je mu 7 mesicu. Stale se podoba.Pani rikala, ze to mame hlidat
@zuzikka píše:
Holky, a jak dlouhou má ten OP platnost?
5 let, ale zároveň si dítě musí být podobné na fotce. Takže u mimča je potřeba dřívější výměna.