Pas pro miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76450
14.4.19 23:05
@janickaIII píše:
@Martassek mě by docela zajímalo, jak se prokazovalo, že dítě je skutečně jejich. Nemáte náhodou info?

no to by mě také zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.4.19 23:20
@janickaIII píše:
@Martassek mě by docela zajímalo, jak se prokazovalo, že dítě je skutečně jejich. Nemáte náhodou info?

No to jsem se mohla zeptat, teď by mě to taky zajímalo. :lol: Ale v tu chvíli jsem byla docela v šoku. Nedokážu si představit, že by mi dítě někde odebrali… 8o Ale zase je to dobře, že se takové věci berou vážně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.4.19 23:23
@stinga píše:
@Martassek může být, ale já byla na Slovensku s dítětem a jeho pasem samozřejmě 3×, a nikoho to nezajímalo, žádné kontroly na hranicích nejsou
ale nikoho nenabádám, ať jede bez pasu či OP, to určitě ne

Chodívají prý i třeba kontroly ve vlaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
14.4.19 23:24

@Martassek to jo, je to super, ale kdyz se to stane omylem, tak je to tedy nemile. Zazit bych to rozhodne nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.4.19 23:26
@Anonymní píše:
I takovy mali muze mit obcanku? :) to jsem nevedela.. kdy ste mimcu delali? :)

Já až na roce a půl, když jsme byli nedaleko Žitavy. Abychom mohli překročit hranici. Kopie RL fakt nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.4.19 23:29
@janickaIII píše:
@Martassek to jo, je to super, ale kdyz se to stane omylem, tak je to tedy nemile. Zazit bych to rozhodne nechtela.

No právě. Minule si pro dceru přijel tchán, jela k nim na týden a zapoměla jsem mu dát občanku i kartičku pojišťovny. Tak jsme jim poslali aspoň kopie mailem, ale i tak jsem byla celou dobu jako na trní… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5406
14.4.19 23:41
@stinga píše:
píšeš nesmysly, doklad platí 5 let, ale dítě si musí být na fotce podobné
:nevim: No, díky za upřesnění, nenapsala jsem to nejpřesněji, ale když si není podobné, tak je pro něj doklad nepoužitelný, tj. neplatný, ne? To jsem myslela a podobně to „tlumočila“ úřednice… Já to právě opakovaně u svých dětí řešila. Dcerce nejsou ani 4 týdny a má čerstvě zažádáno, synovi je 2 a 3/4 a má minimálně 3. OP, už nevím. Můžu potvrdit, že ofiko je platnost 5 let, je to tam černé na barevném. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
14.4.19 23:55

Naší maličké jsem dělala OP v 6 týdnech (jezdím nakupovat za hranice)… Když bylo malé 11 měsíců, tak me zastavila běžná dopravní silniční kontrola v Německu a zároveň mě policajt požádal o doklady totožnosti spolucestujících. Vše ok, jen mě policista upozornil, že miminko si není již podobné. Letos jedeme do Chorvatska a malá má novou OP.
Cca před 3 lety jsme jeli z Chorvatska, Slovinci kontroluji doklady totožnosti a moji synové měli propadlý pas ☹️️ Nějak jsem zapomněla udělat klukům kontrolu platnosti pasu. Naštěstí jim platnost skončila v době dovolené, oba stejně příjmení, oba stejně datum vydání i platnost pasu, doklad měli, ale prostě neplatný. Zadrželi nás na 24 hodin, jednali s ambasádou v ČR, ověřovali totožnost a zda jsou kluci naši. Velvyslanec ve Slovinsku nám řekl, že pokud by byli bez dokladu totožnosti, jsme tam mnohem déle, kluky mi odeberou a budou ověřovat, prověřovat a musel by se vystavit papír, doklad o jakém si převozu do ČR… protoze jsme ještě museli projet celým Rakouskem…
Letos bereme k moři i neteř a bylo mi doporučeno, abych měla v ruce krom jejího pasu či OP, souhlas rodičů s výjezdem dcery za hranice s ověřeným podpisem a nejlépe v anglickém jazyce… Ten souhlas má obsahovat datum od do kdy bude za hranicemi ČR…
Ono celkově je velmi dobře si před vycestováním ověřit co je v dané zemi potřeba… I ohledně os. vozidla.. Např. Každý cestující musí mít svoji vlastní reflexní vestu..
Ale to už jsem mimo téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.4.19 00:33

@Emmulka teda, to je neco. Diky za sdileni zkusenosti. Takze fakt doklady nepodcenovat ani v EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11732
15.4.19 06:25

Občas jezdíme autobusem přes hranice linkou, která má cca 5km a i ten náhodně zastavují a dělají kontroly. A třeba ve vlaku - kolikrát ani na zastávce za hranicemi nemůžeme vystoupit, dokud nepřijde celní kontrola (EU) a venku ten vlak hlídají.
Nechápu, proč si lidé před cestou nezjistí potřebné informace a ideálně u oficiálního zdroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí