Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alexandraf ano, HP vyšel „ukázkově“ - pro PCO. Přesné hodnoty nevím, ale prý mám sice estrogenu dost, ale zároveň zvýšený testosteron. I tak si ale myslím, že to nemůže být tak zlé. Chloupky bych sice ráda měla světlejší, ale vzhledem k tomu, že jsem tmavý typ, tak myslím, že jsem v normě, na 170 cm výšky mám asi 65 kg. Pravda, začaly mi teď víc padat vlasy - ale to přisuzuju tomu Gynprodylu (to bude teda stejné jako ten Utrogestan), protože mám docela vysokou dávku.
Tak hlavně že se zadařilo. Držím pěsti, ať vše dobře dopadne ![]()
Ale ten Clostil jsi nebrala celou dobu, že ne? Já jsem koukala, že se to může brát maximálně 6× - i když už jsem narazila i na holky, které braly vícekrát.
Ten kontryhel zkusím ![]()
Ahojky holky tak jak tak koukam vsechny mate ten clostik, ja mam take pcos od 2015 a ted mi konecne dr rekl co s tim. Okamzite se zacit snazit ze je to beh na dlouhou trat a ze hned doporucuje umele. Asi jsem hloupa ale chci to zkusit jeste normalne takze pujdu na laparku myslite ze by se mohlo zadarit? Kamaradka po tom clostiku dost pribrala a to uz bych byla vazne strasne tlusta po pcos jssm nabrala skoro 30kg padaj mi neskutecne vlasy a chlupata jsem jak opice :'( takze se priklanim k te laparce ze by to treba mohlo zabrat aspon na chvilku ze by se to srovnalo?
@Naomi14 ahojky, tak to je tvůj doktor docela radikální. Kolik ti je jestli se můžu zeptat? Možná že na jeho doporučení hraje roli věk…? Mě sice chtěl poslat do CARu, ale na IUI, určitě ne rovnou na IVF… Podle toho, co říkal, se nejdřív zkouší tohle, potom laparka a pak teprve umělé se vším všudy
Jinak ten drilling by měl „zprovoznit“ vaječníky přibližně na 3-6 měsíců. Tak dlouho to trvá než se ty otvory zase zahojí, zarostou. Takže pomoct by to určitě mohlo, ale samozřejmě ani tahle metoda nemá úspěšnost 100%… Jinak by měl mít na PCO kladný vliv úbytek váhy. Ještě se zeptám - když ti o tom Dr. řekl v roce 2015, do té doby jsi byla ok? Ptám se, protože mi přijde zvláštní, že by se to objevilo zničehonic. Já to mám už od puberty. V podstatě vůbec nevím, co to je pravidelný cyklus - pseudomenstruaci při braní HA nepočítám. Kvůli tomu jsem ji taky brala už od 16ti let ![]()
No ja mam to same ms jsem mela jen s HA ale po vysazeni v 18 nic tak to zacaly resit a hlavne dlouho nikdo nic nevidel, ale vaha stoupala a stoupala a ms nikde… Ted mi bude 23 ale dr to zaznamenal az ted pri posledni prohlidnce jinak ja vim ze uz je to dlouhodobe od jinych dr ale on to nevidel tak tvrdil ze tam nic neni. Ale jinej dr uz to zaznamelal prave nekdy ve 2015 ze mi to i zapsal do karty. Jinak vaha sla dolu uz o 10kg a stale nic a mesim rict ze i tech 10 kg slo strasnw pomalu dolu ale vazna strasne byl to boj. No a tes kdyz jsem byla prave naposlwdy u dr tak rekl ze s timhlw rovnou posila do caru nebo na laparku.
Ahoj ženy, doktor mi zjistil v listopadu 2017 že mám PCO v lednu mi dal Clostibegyt takže teď jen čekám až dostanu MS která je nepravidelná a bez injekce ji nedostanu. Chtela bych se zeptat jaká je šance že mi Clostibegyt zabere? Toužíme po miminku ale každý mě straší že to nepomůže a ja mám pak z toho šílený deprese.
@Kopretina111 Ahojky. Nehazej flintu do žita
Mě clostik zabral ihned. A hned sem otěhotněla
A kamarádka na třetí pokus. A po porodu se mi PCO úplně ztratilo. Tělo se dalo do kupy a ač sme nechtěli tak brzy.Hned sem otěhotněla přirozeně znovu po roce
![]()
@Papaj29 děkuji za příjemnou zprávu
..Už se nemůžu dočkat až začnu brát clostik jen čekám na MS…Chtěla bych se zeptat měla si problém s nepravidelnou MS a ovulaci?
@Kopretina111 ahoj, hlavu vzhuru, treba budes mit zrovna stesti a clostik ti zabere
Ja mam ted posledni pokus, tak taky doufam konecne v nejaky vysledek. Brala jsem 3×1 tabletu denne 6 dni, takze konskou davku. V utery jdu na UTZ, tak jsem z toho nervozni, ale porad se snazim na to koukat pozitivne jako na dalsi krok bliz k cili
i kdyz uz se snazime pod trvalym dohledem doktoru rok…
@Kopretina111 Ovulaci sem neměla vůbec a menstruace mi chodila az po 45-65 dnech. Někdy sem jela i na injekci. Byl to běh na DLOUHOU trať.
Od svých12 let hrozná bolestiva menstruace. Křeče a zimnice. Od 16 let do 24 antikoncepci.To jsem neresila nic. A pak sem ji uz brát nechtěla abych se vycistila. Ale tim začal hon za pravidelnou menstruaci. Zkoušela sem vše možné. Hrozny…pak sem ve 30ti chtěla otěhotnět a hned to vyšlo. Jedna ovulace za zivot…asi…a hned potrat. Tak sem pátrala co dal…asi po dvou letech zašla k uznávanému primari gynekologie a ten hned že mám PCO. Muj gynekolog to neresil.Ten mi řekl ze jsem v pořádku. No a nasazen clostik a hned otěhotněla. Akorát to skončilo zamlklym tehotenstvim.To se občas stane. Ale hned po tom to zas vyšlo.
Zkus i očistu těla aloe vera drinkem treba od LR. Ten mi pomohl.
![]()
@-arrow- Já měla MS pravidelnou, před 8 lety jsem otěhotněla ale bohužel jsem o to ve 3mesici přišla. Pak jsem začla brát 5let antikoncepci a minuly rok jsme se rozhodli s přítelem že by jsme chtěli miminko. Prášky jsem vysadila můj doktor mi řekla že jsem v pořádku..Když jsem přestoupila k jinému tak mi řekl že mám nízkou hladinu hormonů brala jsem Nosifol, ten zabral ale další měsíc mi řekl že mám PCO a udělal vselijaky vyšetření mě i příteli a po té nasadil clostik, ale ten musím začít užívat az při MS jednu tabletu po dobu 5 dnů..
Ženy, chtěla bych se zeptat když máte PCO měříte si ovulaci?? Nevím zda to my teď smysl když nemám MS skoro vůbec a nebo jestli mám počkat až začnu brát clostik? Nevyznám se v tom tak bych za pár rad byla ráda děkuji ![]()
@Papaj29 Ahoj,chtěla bych se zeptat jak si reagovala na clostik? Myslím jestli ti po něm bylo špatně nebo jestli si přibírala? Přeci jen to jsou hormony ![]()
@Kopretina111 No..uz si to moc nepamatuji. Na ten prvni-bolest hlavy a návaly horka. U druhého nic. Nepribrala sem. Jen sem byla nafoukla a otekla. Zkusim se mrknout do starych příspěvků.
@Papaj29 Právě,z toho mám největší strach, že oteču a budu nafouklá a jak mi bude..Abych to vůbec zvládla v práci.