Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Pokud chceš dítě bez soulože, tak než Švýcarsko bych doporučila spíš se obrátit na Vatikán. ![]()
@ivašot. V pořádku, snažíme se tak rok, z toho jsme asi 6 měsíců v Pronatalu. Na snahu kašlem už dva měsíce, protože jsme dohodnutí na IVF. Akorát já už jiné rozpoložení mít nebudu, rodinu a početí neřeším, ovulaci nemám a je mi všechno jedno. Naštvaly mě akorát kecy doktora, který nedokáže pochopit, i když pracuje v Pronatalu, že občas to děcko prostě sexem udělat nejde
@Blankaspl To vůbec, nejsem fanatik co potřebuje uspokojit mateřské choutky, dítě chci, abychom měli klid od keců, že nemáme dítě. Navíc na IVF půjdeme nejdřív na podzim, takže žádná křeč. Nevím, jestli máte zkušenost s dlouhodobou neplodností, ale není to žádná pr*el ani když se nesnažíte o dítě
@stín katedrál A znáte pojem umělé oplodnění, když ne IVF?
Nežijeme v 15. století ![]()
@Petula306 Chci vidět normálně pracující lidi, kteří spolu spí denně. Navíc to pro kvalitu spermií taky není úplně OK. Jak jsem psala, nejde tu o ovulaci, tu přirozeně nemám, takže mi ji musí vyvolávat injekcemi a léky. Jde tu o to, že si sex nechci kazit snahou i dítě, nutit se do toho, protože mám zrovna ovulaci a čekat na zázrak, i když ani po x měsících snahy žádný nepřišel. To člověka prostě vysílí. To už je lepší zkusit umělé oplodnění a mít alespoň normální sexuální život bez snahy o nedosažitelné„přirozené“ početí
@teplicanda1919 píše:
@Blankaspl To vůbec, nejsem fanatik co potřebuje uspokojit mateřské choutky, dítě chci, abychom měli klid od keců, že nemáme dítě. Navíc na IVF půjdeme nejdřív na podzim, takže žádná křeč. Nevím, jestli máte zkušenost s dlouhodobou neplodností, ale není to žádná pr*el ani když se nesnažíte o dítě
kdo má prosím tě keci na 22letou holku, že nemá dítě
.
A dítě bys snad měla chtít především ty sama a partner a nepořizovat si ho kvůli okolí
@teplicanda1919 píše:Čtu správně? Ty chceš dítě abys měla splněno ale vnitřně po něm netoužíš?
@Blankaspl To vůbec, nejsem fanatik co potřebuje uspokojit mateřské choutky,dítě chci, abychom měli klid od keců, že nemáme dítě. Navíc na IVF půjdeme nejdřív na podzim, takže žádná křeč. Nevím, jestli máte zkušenost s dlouhodobou neplodností, ale není to žádná pr*el ani když se nesnažíte o dítě
Jsi si jistá, že chceš tohle podstupovat? Docela bych pochopila, že chceš dítě ze zdravotních důvodů, protože nemůžeš čekat na mateřské hodiny do nekonečna. To by byl asi normální argument. Ale kvůli tomu, že do tebe v 22(!) letech lidi ryjou, že bys měla mít dítě?
@teplicanda1919 píše:
Ja mam zkusenost s vice nez 5letou neplodnosti a rozhodne jsem to nebrala tak divne jako vy. A ten duvod, proc chcete dite, to je snad vtip, ne?
@teplicanda1919 píše:
Ale vy můžete mít dítě sexem. Není důvod, proč byste neměli. PCOS neznamená neplodnost a jen proto, že tvůj chlap není ochoten do tebe v době ovulace jakýmkoliv způsobem dostat sperma, se o neplodnost fakt nejedná. Půlroční snažení je i u párů bez jakýchkoliv problémů úplný nic, šance na úspěšné otěhotnění je cca 20% (i méně) na jeden cyklus, běžně to trvá rok a déle. A ty se ve dvaadvaceti hroutíš z toho, že ti to nejde lusknutím prstu, a musíš vyhledat pomoc psychologa.
Vy s chlapem jste prostě jen sami dvě mimina, nevyzrálá a absolutně nepřipravená mít dítě. „Dítě chci, abychom měli klid od keců“, mluví samo za vše, kvůli dítěti upřímně doufám, že se vám to podaří až, když oba dospějete.
Btw fakt vím, kolik jsou doplatky na Femaru a Ovitrelle a umím si spočítat, kolik to dělá u půlročního užívání. Jak chceš zafinancovat IVF, když po blbé Femaře a Ovitrelle za pár korun máš „prázdnou peněženku“? Jen k zamyšlení.
Příspěvek upraven 18.02.21 v 18:37
@ivašot. píše:
kdo má prosím tě keci na 22letou holku, že nemá dítě.
A dítě bys snad měla chtít především ty sama a partner a nepořizovat si ho kvůli okolí
Napada mne jedna mensina…
Jinak je to vek, kdy cast lidi jeste studuje VS.
Mně je 23, mam také pco a nejdřív jsme zkusili všechny možné alternativy, nez jsme začali navštěvovat car. Snažíme se dva roky, z toho pul roku clostilbegyt a jedno IUI. Sám doktor říkal, že by to spíše viděl na IVF, ale rozhodně jsme nedošli do takové fáze jako vy a podle mého byste nejdřív měli zkusit i jiné metody a ne mít sex jen kvůli dítěti…